Nyheder

Hvem kan se frem til et besøg fra Datatilsynet i efteråret 2019?

Datatilsynet har netop offentliggjort planen for de planlagte tilsyn for andet halvår af 2019. Du kan måske se frem til et besøg, hvis din virksomhed er databehandler, hvis din virksomhed behandler oplysninger som led i monitorering af medarbejdere eller generelt i forbindelse med ansættelsesforhold.

Det fremgår af planen at Datatilsynet har valgt at fokusere på fire overordnede temaer:

Databehandlere

Her vil tilsynet særligt fokusere på emnerne ”behandlingssikkerhed” og ”brug af underdatabehandlere”. Det fremgår af tilsynsplanen at Datatilsynet har besluttet at føre tilsyn med et antal leverandører til både den offentlige og den private sektor.

Datatilsynet offentliggør ikke navnene på de virksomheder, som de vil føre tilsyn med, men hvis din virksomhed leverer databehandlingsydelser til den offentlige og/eller den private sektor, kan den være én af virksomhederne på listen.

Den daglige overvågning

Her vil tilsynet særligt fokusere på emnerne ”kontrolforanstaltninger i forhold til medarbejdere” ”behandling af oplysninger om kunders købshistorik”, ”behandling af oplysninger om kunders rejsehistorik” og ”automatisk nummerpladegenkendelse i indkøbscentre”.

I forhold til dette tema vil virksomheder, der monitorerer deres medarbejdere, f.eks. ved brug af GPS, kunne få et tilsyn. Datatilsynet har ikke nærmere specificeret, hvilke brancher de har til hensigt at kigge på. Dette gælder også i forhold til tilsyn med registrering af forbrugsmønstre. Med hensyn til de to sidste punkter, kan det dog læses ud af planen, at disse vedrører brug af offentlig transport og privat transport (parkering).

Databeskyttelse i forbindelse med ansættelsesforhold

Her vil tilsynet særligt fokusere på emnerne ”sletning af oplysninger indsamlet i forbindelse med rekruttering” og ”kontrolforanstaltninger i forhold til medarbejdere”.

Datatilsynet oplyser i tilsynsplanen, at de udvalgte områder dækker over det kommunale område, staten, den private sektor og en velgørende organisation, uden at give en nærmere specifikation af brancher eller lignende.

Automatiske afgørelser og profilering

Her vil tilsynet særligt fokusere på emnet ”overholdelse af reglerne om brug af individuelle automatiske afgørelser, herunder profilering”.

Datatilsynet vil føre tilsyn med denne form for behandling af personoplysninger hos et unavngivet forsikringsselskab og hos en unavngiven bank.

Læs mere om Datatilsynets tilsynsplan for andet halvår af 2019, her: https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2019/jul/planlagte-tilsyn-for-andet-halvaar-af-2019/

Hvis du har spørgsmål til Datatilsynets tilsynsvirksomhed eller du modtager en henvendelse fra Datatilsynet vedrørende et tilsynsbesøg, kan du kontakte DAHLs persondatateam, der står klar med råd og vejledning. Vores specialister har stor erfaring i den praktiske håndtering af et tilsynsbesøg, som vi står klar til at dele med dig. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Læs betingelser

Vilkår for modtagelse af nyhedsbrev 

Hvem udsender nyhedsbrevet?

Nyhedsbrevet er en service, der udbydes af DAHL Advokatfirma. Vores fulde kontaktoplysninger er:

DAHL Advokatpartnerselskab
Lundborgvej 18
8800 Viborg
CVR. nr.: 37 31 00 85

Hvilke oplysninger indsamles om mig?

DAHL Advokatfirma indsamler alene din oplyste e-mailadresse og dit navn – dette er alt, vi behøver for at kunne sende dig nyhedsbreve.

Vores it-system indsamler i anonymiseret form oplysninger om dit brug af nyhedsbrevet – herunder om vores nyhedsbrev bliver åbnet, hvor lang tid mailen er åben, om der klikkes på links samt hvornår e-mailen slettes igen.

Du skal herudover være opmærksom på, at hvis du klikker på links i nyhedsbrevet til vores hjemmeside, kan vi indsamle yderligere oplysninger om dig, hvis du accepterer at vores hjemmeside bruger cookies.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bruger vi din e-mailadresse til at udsende nyhedsbreve, tilbud og andet markedsføringsmateriale til dig. Vi kan endvidere bruge din e-mailadresse til at udsende orienterende e-mails omkring DAHL Advokatfirma eller vores nyhedsbrev.

Herudover anvender vi ikke din e-mailadresse og dit navn.

Vores brug sker alene på grundlag af dit samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningen art. 6(1)(a).

De oplysninger vi indsamler om din brug af nyhedsbrevet bruger vi til at forbedre vores service, så vi i fremtiden kan blive endnu bedre til at målrette og tilpasse indholdet efter dine interesser.

Oplysninger om din brug af nyhedsbrevet bruger vi herudover til statistiske formål i anonymiseret form.

Dine oplysninger behandles fortroligt og sikkert

Vi opbevarer dine oplysninger fortroligt og sikkert. Vi har implementeret de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Vi bruger en underleverandør til vores drift af IT. Vi har sikret, at vores IT-udbyder er underlagt samme forpligtelse, og at de alene handler på vores instruks.

Hvor ofte udsendes nyhedsbreve?

Vi udsender vores nyhedsbrev, når vi mener, at vi har noget vigtigt eller nyt at fortælle dig. Nyhedsbrevet udkommer ikke med faste intervaller, og det er derfor forskelligt, hvor ofte du kan forvente at modtage nyhedsbreve fra os. Vi bestræber os dog på at begrænse antallet, så vores nyhedsbreve ikke fylder hele din indbakke.

Vi videregiver ikke dine oplysninger

Vi videregiver ikke dine oplysninger til andre i kommerciel henseende. Vi videregiver kun oplysninger, hvis vi er forpligtet til det efter loven, eller hvis vi forpligtet til det efter en retskendelse.

Du kan altid rette eller ændre dine kontaktoplysninger

Du kan til enhver tid ændre eller rette i dine kontaktoplysninger (din e-mailadresse og navn) ved at afmelde dig nyhedsbrevet, og derefter tilmelde dig igen eller ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk

Det er beskrevet nedenfor, hvordan du framelder dig vores nyhedsbrev.

Du kan altid afmelde dig yderligere henvendelser

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og framelde dig nyhedsbrevet. Når du har frameldt dig nyhedsbrevet, modtager du ikke yderligere fra os, medmindre du har givet andet samtykke til, at vi må henvende os til dig. Vi sender dig dog en bekræftelse på, at vi sletter dig fra modtagerlisten for vores nyhedsbrev, og vi sletter derefter din e-mailadresse og dit navn i vores modtagerliste af nyhedsbrevet.

Nyhedsbrevet kan afmeldes ved at klikke på ”afmeld nyhedsbrev” linket, som er indeholdt i hvert nyhedsbrev, du modtager fra os. Du kan også afmelde nyhedsbrevet ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk, hvori du oplyser navn og e-mailadresse.   

Hvor længe opbevarer I oplysningerne om mig?

Vi opbevarer og behandler din e-mailadresse og dit navn lige så længe, som du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Hvis du afmelder dig fra nyhedsbrevet, sletter vi din e-mailadresse og dit navn.

Hvis du framelder dig vores nyhedsbrev, anonymiseres alle statistiske data om din brug af nyhedsbrevet. Anonymiseringen sker på en sådan måde, at det ikke efterfølgende er muligt at deanonymisere oplysningerne igen.

Dine øvrige rettigheder efter persondatalovgivningen

Efter persondatalovgivningen kan du anmode os om indsigt i, hvilke oplysninger vi behandler om dig.

Hvis du er uenig, i den måde vi behandler oplysninger om dig på, kan du klage til Datatilsynet.

Du modtager nu DAHL Nyt

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information

Accepter betingelserne