Nyheder

Prøvevurdering af ejendomme – hvad betyder det for mig?

For første gang i årevis får boligejere nu mulighed for at få en offentlig vurdering af deres bolig. 80.000 boligejere har fået tilbud om prøvevurdering, der finder sted inden udgangen af 2019. Boligejerne får en vejledende vurdering af deres ejendom og kan efterfølgende give deres mening til kende. Læs mere om forløbet her.

Onsdag den 30. oktober fik 80.000 boligejere tilbud fra Vurderingsstyrelsen om at få en vejledende vurdering af deres ejendom. Prøvevurderingerne skal teste, om det nye vurderingssystem virker som ønsket, og skatteministeren har meldt ud, at prøvevurderingerne skal finde sted i den resterende periode af 2019.

De 80.000 ejerboligejere har modtaget en invitation til undersøgelsen i e-Boks. I invitationen er et link til Vurderingsstyrelsens Vurderingsportal, www.vurderingsportalen.dk, hvor alle boligejere kan tilgå generel information og vejledning om de nye vurderinger og boligskatter. Det er også via dette link, man kan give tilsagn om at deltage i prøvevurderingen. Det er frivilligt at deltage, og det har ingen negative konsekvenser, hvis boligejeren vælger at takke nej.

Vejledende vurderinger har ikke juridiske eller skattemæssige konsekvenser

I de vejledende vurderinger kan boligejeren se de beregninger og data, som vurderingen bygger på. Vurderingerne er ikke juridisk bindende og har ikke nogen skattemæssige konsekvenser for boligejerne.

Når boligejere har takket ja til at deltage i prøvevurderingen, modtager de en deklarationsmeddelelse, som skal gennemlæses. Boligejerne skal tjekke de data, som er oplyst i meddelelsen og besvare et spørgeskema. Her skal de bl.a. tilkendegive, om de er enige i de oplyste data, og om de kan forventes at ville kontakte Skattestyrelsen eller klage over data – formodentlig for, at Skattestyrelsen får en fornemmelse af omfanget af de forventelige henvendelser og klager.

Endelig vurderingsmeddelelse og feedback

Herefter får boligejere adgang til selve vurderingsmeddelelsen. I den forbindelse skal boligejeren besvare endnu et spørgeskema. Her bliver boligejerne spurgt, om de er enige i vurderingen, og om de kunne forventes at kontakte Skattestyrelsen eller klage.

Formålet med spørgeskemaerne er, at kommunikationen til boligejerne forbedres, inden de bindende vurderinger sendes ud.

Har du brug for vores hjælp?

Har du spørgsmål til Vurderingsstyrelsens prøvevurdering eller til ejendomsvurderinger i det hele taget, er du velkommen til at kontakte en af DAHLs specialister. Vi yder professionel rådgivning på området.

Tilmeld dig nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Læs betingelser

Vilkår for modtagelse af nyhedsbrev 

Hvem udsender nyhedsbrevet?

Nyhedsbrevet er en service, der udbydes af DAHL Advokatfirma. Vores fulde kontaktoplysninger er:

DAHL Advokatpartnerselskab
Lundborgvej 18
8800 Viborg
CVR. nr.: 37 31 00 85

Hvilke oplysninger indsamles om mig?

DAHL Advokatfirma indsamler alene din oplyste e-mailadresse og dit navn – dette er alt, vi behøver for at kunne sende dig nyhedsbreve.

Vores it-system indsamler i anonymiseret form oplysninger om dit brug af nyhedsbrevet – herunder om vores nyhedsbrev bliver åbnet, hvor lang tid mailen er åben, om der klikkes på links samt hvornår e-mailen slettes igen.

Du skal herudover være opmærksom på, at hvis du klikker på links i nyhedsbrevet til vores hjemmeside, kan vi indsamle yderligere oplysninger om dig, hvis du accepterer at vores hjemmeside bruger cookies.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bruger vi din e-mailadresse til at udsende nyhedsbreve, tilbud og andet markedsføringsmateriale til dig. Vi kan endvidere bruge din e-mailadresse til at udsende orienterende e-mails omkring DAHL Advokatfirma eller vores nyhedsbrev.

Herudover anvender vi ikke din e-mailadresse og dit navn.

Vores brug sker alene på grundlag af dit samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningen art. 6(1)(a).

De oplysninger vi indsamler om din brug af nyhedsbrevet bruger vi til at forbedre vores service, så vi i fremtiden kan blive endnu bedre til at målrette og tilpasse indholdet efter dine interesser.

Oplysninger om din brug af nyhedsbrevet bruger vi herudover til statistiske formål i anonymiseret form.

Dine oplysninger behandles fortroligt og sikkert

Vi opbevarer dine oplysninger fortroligt og sikkert. Vi har implementeret de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Vi bruger en underleverandør til vores drift af IT. Vi har sikret, at vores IT-udbyder er underlagt samme forpligtelse, og at de alene handler på vores instruks.

Hvor ofte udsendes nyhedsbreve?

Vi udsender vores nyhedsbrev, når vi mener, at vi har noget vigtigt eller nyt at fortælle dig. Nyhedsbrevet udkommer ikke med faste intervaller, og det er derfor forskelligt, hvor ofte du kan forvente at modtage nyhedsbreve fra os. Vi bestræber os dog på at begrænse antallet, så vores nyhedsbreve ikke fylder hele din indbakke.

Vi videregiver ikke dine oplysninger

Vi videregiver ikke dine oplysninger til andre i kommerciel henseende. Vi videregiver kun oplysninger, hvis vi er forpligtet til det efter loven, eller hvis vi forpligtet til det efter en retskendelse.

Du kan altid rette eller ændre dine kontaktoplysninger

Du kan til enhver tid ændre eller rette i dine kontaktoplysninger (din e-mailadresse og navn) ved at afmelde dig nyhedsbrevet, og derefter tilmelde dig igen eller ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk

Det er beskrevet nedenfor, hvordan du framelder dig vores nyhedsbrev.

Du kan altid afmelde dig yderligere henvendelser

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og framelde dig nyhedsbrevet. Når du har frameldt dig nyhedsbrevet, modtager du ikke yderligere fra os, medmindre du har givet andet samtykke til, at vi må henvende os til dig. Vi sender dig dog en bekræftelse på, at vi sletter dig fra modtagerlisten for vores nyhedsbrev, og vi sletter derefter din e-mailadresse og dit navn i vores modtagerliste af nyhedsbrevet.

Nyhedsbrevet kan afmeldes ved at klikke på ”afmeld nyhedsbrev” linket, som er indeholdt i hvert nyhedsbrev, du modtager fra os. Du kan også afmelde nyhedsbrevet ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk, hvori du oplyser navn og e-mailadresse.   

Hvor længe opbevarer I oplysningerne om mig?

Vi opbevarer og behandler din e-mailadresse og dit navn lige så længe, som du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Hvis du afmelder dig fra nyhedsbrevet, sletter vi din e-mailadresse og dit navn.

Hvis du framelder dig vores nyhedsbrev, anonymiseres alle statistiske data om din brug af nyhedsbrevet. Anonymiseringen sker på en sådan måde, at det ikke efterfølgende er muligt at deanonymisere oplysningerne igen.

Dine øvrige rettigheder efter persondatalovgivningen

Efter persondatalovgivningen kan du anmode os om indsigt i, hvilke oplysninger vi behandler om dig.

Hvis du er uenig, i den måde vi behandler oplysninger om dig på, kan du klage til Datatilsynet.

Du modtager nu DAHL Nyt

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information

Accepter betingelserne