Nyheder

Danske virksomheder kan glæde sig over ny kinesisk varemærkelov

Den 1. november 2019 trådte en række ændringer i den kinesiske varemærkelov i kraft. Ændringerne sigter mod at løse nogle af de problemer, danske virksomheder har kæmpet med i flere år, så de får færre problemer med at registrere deres varemærker i Kina. Læs med videre, og bliv klogere på, hvilken betydning de nye ændringer kan have for din virksomhed.

Danske virksomheder skønnes årligt at gå glip af 8,6 mia. kr. pga. salg af kopivarer, som ofte er produceret i Kina. Derfor har det stor betydning for virksomhederne, når lande som Kina skærper deres lovgivning for immaterielle rettigheder.

Især på to områder har de nye lovændringer i Kina afgørende betydning for udenlandske virksomheder. For det første er der indført nye regler for såkaldt ”ondsindede” varemærkeregistreringer, og for det andet er der indført forstærkede muligheder for at håndhæve varemærkeindehaverens rettigheder.

Lovændring skal forhindre ”ondsindede” registreringer

I flere år har danske virksomheder haft problemer med at registrere deres varemærker i Kina, fordi varemærket allerede har været registreret af en kopist. På den måde kan kopisten blokere for, at den retmæssige varemærkeindehaver kan bruge og håndhæve sine rettigheder. Dette kaldes også en ”ondsindet” registrering.

Med de nye lovændringer vil det ikke længere være muligt at registrere et varemærke, hvis ansøgeren åbenlyst ikke har intention om at benytte varemærket, eller hvis registreringen sker i ond tro, f.eks. i de tilfælde, hvor registreringen udelukkende foretages for at hindre den retmæssige varemærkeindehaver i at få rettigheden til sit varemærke.

Efter lovændringerne har de kinesiske myndigheder nu også mulighed for at sanktionere ansøgere, herunder også deres repræsentanter, der foretager registreringer i ond tro. Det vil også være muligt at opnå højere kompensation i krænkelsessager, hvor krænkeren har handlet i ond tro ved registreringen.

Bedre muligheder for håndhævelse af rettigheder

Med lovændringerne indføres også bedre muligheder for, at en varemærkeindehaver kan håndhæve sine rettigheder i forbindelse med en retssag. Tidligere har det kun været muligt at få kopivarer destrueret, men med lovændringerne vil varemærkeindehaveren også have mulighed for at få destrueret de materialer og værktøjer, der er brugt til at fremstille kopivarerne.

På den måde bliver håndhævelsen imod kopister mere effektiv, da muligheden for at starte produktionen af kopivarer op et andet sted besværliggøres betydeligt.

Har du brug for vores hjælp?

Hos DAHL Advokatfirma følger vi løbende udviklingen og orienterer om nye lovændringer. Har du spørgsmål til ovenstående, eller har du generelt brug for rådgivning om immaterielle forhold, er du altid velkommen til at kontakte en af vores specialister.

Tilmeld dig nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Læs betingelser

Vilkår for modtagelse af nyhedsbrev 

Hvem udsender nyhedsbrevet?

Nyhedsbrevet er en service, der udbydes af DAHL Advokatfirma. Vores fulde kontaktoplysninger er:

DAHL Advokatpartnerselskab
Lundborgvej 18
8800 Viborg
CVR. nr.: 37 31 00 85

Hvilke oplysninger indsamles om mig?

DAHL Advokatfirma indsamler alene din oplyste e-mailadresse og dit navn – dette er alt, vi behøver for at kunne sende dig nyhedsbreve.

Vores it-system indsamler i anonymiseret form oplysninger om dit brug af nyhedsbrevet – herunder om vores nyhedsbrev bliver åbnet, hvor lang tid mailen er åben, om der klikkes på links samt hvornår e-mailen slettes igen.

Du skal herudover være opmærksom på, at hvis du klikker på links i nyhedsbrevet til vores hjemmeside, kan vi indsamle yderligere oplysninger om dig, hvis du accepterer at vores hjemmeside bruger cookies.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bruger vi din e-mailadresse til at udsende nyhedsbreve, tilbud og andet markedsføringsmateriale til dig. Vi kan endvidere bruge din e-mailadresse til at udsende orienterende e-mails omkring DAHL Advokatfirma eller vores nyhedsbrev.

Herudover anvender vi ikke din e-mailadresse og dit navn.

Vores brug sker alene på grundlag af dit samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningen art. 6(1)(a).

De oplysninger vi indsamler om din brug af nyhedsbrevet bruger vi til at forbedre vores service, så vi i fremtiden kan blive endnu bedre til at målrette og tilpasse indholdet efter dine interesser.

Oplysninger om din brug af nyhedsbrevet bruger vi herudover til statistiske formål i anonymiseret form.

Dine oplysninger behandles fortroligt og sikkert

Vi opbevarer dine oplysninger fortroligt og sikkert. Vi har implementeret de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Vi bruger en underleverandør til vores drift af IT. Vi har sikret, at vores IT-udbyder er underlagt samme forpligtelse, og at de alene handler på vores instruks.

Hvor ofte udsendes nyhedsbreve?

Vi udsender vores nyhedsbrev, når vi mener, at vi har noget vigtigt eller nyt at fortælle dig. Nyhedsbrevet udkommer ikke med faste intervaller, og det er derfor forskelligt, hvor ofte du kan forvente at modtage nyhedsbreve fra os. Vi bestræber os dog på at begrænse antallet, så vores nyhedsbreve ikke fylder hele din indbakke.

Vi videregiver ikke dine oplysninger

Vi videregiver ikke dine oplysninger til andre i kommerciel henseende. Vi videregiver kun oplysninger, hvis vi er forpligtet til det efter loven, eller hvis vi forpligtet til det efter en retskendelse.

Du kan altid rette eller ændre dine kontaktoplysninger

Du kan til enhver tid ændre eller rette i dine kontaktoplysninger (din e-mailadresse og navn) ved at afmelde dig nyhedsbrevet, og derefter tilmelde dig igen eller ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk

Det er beskrevet nedenfor, hvordan du framelder dig vores nyhedsbrev.

Du kan altid afmelde dig yderligere henvendelser

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og framelde dig nyhedsbrevet. Når du har frameldt dig nyhedsbrevet, modtager du ikke yderligere fra os, medmindre du har givet andet samtykke til, at vi må henvende os til dig. Vi sender dig dog en bekræftelse på, at vi sletter dig fra modtagerlisten for vores nyhedsbrev, og vi sletter derefter din e-mailadresse og dit navn i vores modtagerliste af nyhedsbrevet.

Nyhedsbrevet kan afmeldes ved at klikke på ”afmeld nyhedsbrev” linket, som er indeholdt i hvert nyhedsbrev, du modtager fra os. Du kan også afmelde nyhedsbrevet ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk, hvori du oplyser navn og e-mailadresse.   

Hvor længe opbevarer I oplysningerne om mig?

Vi opbevarer og behandler din e-mailadresse og dit navn lige så længe, som du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Hvis du afmelder dig fra nyhedsbrevet, sletter vi din e-mailadresse og dit navn.

Hvis du framelder dig vores nyhedsbrev, anonymiseres alle statistiske data om din brug af nyhedsbrevet. Anonymiseringen sker på en sådan måde, at det ikke efterfølgende er muligt at deanonymisere oplysningerne igen.

Dine øvrige rettigheder efter persondatalovgivningen

Efter persondatalovgivningen kan du anmode os om indsigt i, hvilke oplysninger vi behandler om dig.

Hvis du er uenig, i den måde vi behandler oplysninger om dig på, kan du klage til Datatilsynet.

Du modtager nu DAHL Nyt

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information

Accepter betingelserne