Nyheder

DAHL Advokatfirma vinder landsretssag om illoyal adfærd på de sociale medier

DAHL Advokatfirma har netop vundet en principiel landsretssag om bortvisning af en medarbejder på baggrund af kommentarer på en offentligt tilgængelig blog.

I sommeren 2015 blev en medarbejder bortvist fra sin arbejdsplads, idet han på en åben blog på ekstrabladet.dk kommenterede en artikel om en seksuel hændelse. Hændelsen var foregået på en ferierejse i Tyrkiet. 

På trods af at medarbejderen og arbejdsgiveren ikke var indblandet i hændelsen, valgte medarbejderen at bruge sin arbejdsgivers navn i en åben blog og med det sigte, at arbejdsgiveren kunne sikre gæsterne mod lignende seksuelle hændelser. Han skrev bl.a., at han havde haft et privat tæskehold til at tage sig af disse modbydelige hændelser, og at udøverne fik, hvad de fortjente.

Kommentarerne fremstod seriøse, hvilket kunne medføre en risiko for negativ omtale af arbejdsgiveren.

Da personalechefen bad medarbejderen om at fjerne kommentarerne på bloggen, var de allerede delt med flere personer.

Medarbejderen har ikke kritiseret sin arbejdsgiver, hvorfor sagen ikke ligner den type sager, der ellers har givet anledning til bortvisning på baggrund af udtalelser på de sociale medier. 

Kommentarerne blev af byretten vurderet til at være en væsentlig misligholdelse af medarbejderens loyalitetsforpligtelser over for arbejdsgiveren, og at kommentarerne kunne skade arbejdsgiveren, uanset om de var skrevet i ”sjov” eller ej. 

Derfor fik advokat (L) og partner Søren Ole Nielsen, DAHL Advokatfirma, på vegne af sin klient medhold i, at bortvisningen var berettiget. Efterfølgende valgte sagsøgte at anke dommen til Landsretten, som den 28. oktober 2016 har stadfæstet byrettens afgørelse.

Dommen viser også, at det er nødvendigt for virksomheder at tage stilling til medarbejdernes brug af sociale medier, særligt for at imødegå nogle af de konflikter, der ellers ville kunne opstå. Virksomheder er langt bedre stillet, hvis de udstikker retningslinjer for brugen af sociale medier.

Tilmeld dig nyt fra DAHL

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information