Nyheder

Beskyttelse af dine varemærker og designs i EU - og i UK

Som følge af den britiske ”Brexit” afstemning har den seneste tid budt på megen usikkerhed for de europæiske markeder. Det er en usikkerhed, vi må forvente i nogen grad varer ved, indtil Storbritannien officielt melder ud, hvilken betydning ”OUT”-resultatet får – og givet også derefter.

Briterne er en tæt samhandelspartner med Danmark og mange danske selskaber, og landets forhold til EU har stor betydning for, hvordan danske selskaber skal indrette deres forretning med de britiske virksomheder. Dette gælder ikke mindst i forhold til beskyttelse af de immaterielle rettigheder; varemærker og designs.

Både britiske og ikke britiske virksomheder vil højst sandsynligt komme til at betale mere for at beskytte deres varemærker og designs, da man i fremtiden kan forvente, at det bliver nødvendigt at registrere sine rettigheder separat i UK og EU – i modsætning til kun i EU, hvilket er tilstrækkeligt nu.

Status er lige nu, at EU-varemærker fortsat er beskyttede som de hidtil har været, herunder i UK.

Det er tænkeligt, at UK – såfremt landet forlader det indre marked - vil få overgangsforanstaltninger etableret for at sikre, at dem der har en eksisterende EU-beskyttelse, vil være i stand til at opnå beskyttelse i Storbritannien.

Hvis du eller dit selskab står foran at skulle registrere nye varemærker eller designs, kan man overveje, om det fra starten af skal gøres såvel i EU som i UK. Ligesom dette også kan være løsningen, hvis du ikke ønsker at bekymre dig yderligere om problematikken – ganske enkelt bare at få det ordnet med det samme. 

Da situationen, som den er nu, er den samme som før afstemningen, og da ingen overgangsbestemmelser eller andre virkninger er annonceret, er det ikke DAHL Advokatfirmas opfattelse, at de danske rettighedshavere behøver at handle på nuværende tidspunkt. Men hvis du eller din virksomhed har interesser i Storbritannien, bør I allerede nu forholde jer til. hvilken betydning dette kan få for jer - og til hvordan jeres interesser bedst beskyttes.

Uanset udviklingen vil DAHL Advokatfirma naturligvis være opdateret på området, og vi er altid klædt på til at kunne rådgive dig og dit selskab bedst muligt.

Tilmeld dig nyt fra DAHL

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information