Nyheder

Fristen for at indberette efter DAC6 er forlænget

Skatteministeriet har forlænget indberetningsfristen for indberetning af grænseoverskridende ordninger, som er omfattet af DAC6. Indberetningsfristen er forlænget med et halvt år. Det er samtidig muligt at foretage indberetningen af gamle ordninger allerede nu.

Forlængelse af indberetningsfristen

Med virkning fra 1. juli 2020 er fristen for indberetning af grænseoverskridende ordninger, som er omfattet af DAC6, forlænget med et halvt år.

Indberetningsfristen kan nu opdeles i tre grupper:

  • ”Gamle ordninger”
  • ”Nuværende ordninger”
  • ”Senere ordninger”

Gamle ordninger

Ved ”gamle ordninger” skal forstås sager, hvor det første skridt er gennemført i perioden 25. juni 2018 til 30. juni 2020. ”Gamle ordninger”, som skal indberettes i relation til DAC6, skal indberettes senest den 28. februar 2021. Disse ”gamle ordninger” kan dog indberettes allerede nu.

Nuværende ordninger

Ved ”nuværende ordninger” skal forstås sager, hvor rådgivningen ydes, eller hvor det første skridt gennemføres mv. i perioden 1. juli 2020 til 31. december 2020. For disse ordninger er indberetningsfristen 30 dage fra den 1. januar 2021. Disse ”nuværende ordninger” kan ikke indberettes allerede nu.

Senere ordninger

Ved ”senere ordninger” forstås sager, hvor rådgivningen ydes, eller hvor det først skridt gennemføres mv. i perioden 1. januar 2021 og frem. Disse ordninger følger DAC6-direktivets sædvanlige indberetningsfrister, dvs. at indberetningen skal ske 30 dage efter, at f.eks. rådgivningen er ydet.

Indberetningen kan ske nu

DAC6-bekendtgørelsen trådte i kraft den 1. juli 2020. Skattestyrelsens digitale indberetningssystem er ligeledes trådt i kraft den 1. juli 2020.

”Gamle ordninger” kan derfor indberettes allerede nu. Indberetning kræver dog, at rådgiveren eller virksomheden – som har indberetningspligten – er registreret som indberetningspligtig vedr. DAC6.

Registreringen som indberetningspligtig skal ske på virk.dk på den digitale blanket 03.047.

Når man er registreret, kan man tilgå DAC6-indberetningsblanketten via virk.dk og udfylde de indberetningspligtige oplysninger.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere omkring DAC6-reglerne.

DAHL har specialiseret sig i DAC6 og har en task force på området bestående af Bent Ramskov, Malene Britt Hansen, Lasse Minet Pedersen, Siw Ryan og Josephine Nelly Bech Balle. Alle fem kan bistå med løsning af opgaver og besvarelse af spørgsmål om DAC6.

Du kan også downloade vores Q&A, som besvarer nogle af de mest centrale spørgsmål om DAC6 og indberetningspligten, her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Læs betingelser

Vilkår for modtagelse af nyhedsbrev 

Hvem udsender nyhedsbrevet?

Nyhedsbrevet er en service, der udbydes af DAHL Advokatfirma. Vores fulde kontaktoplysninger er:

DAHL Advokatpartnerselskab
Lundborgvej 18
8800 Viborg
CVR. nr.: 37 31 00 85

Hvilke oplysninger indsamles om mig?

DAHL Advokatfirma indsamler alene din oplyste e-mailadresse og dit navn – dette er alt, vi behøver for at kunne sende dig nyhedsbreve.

Vores it-system indsamler i anonymiseret form oplysninger om dit brug af nyhedsbrevet – herunder om vores nyhedsbrev bliver åbnet, hvor lang tid mailen er åben, om der klikkes på links samt hvornår e-mailen slettes igen.

Du skal herudover være opmærksom på, at hvis du klikker på links i nyhedsbrevet til vores hjemmeside, kan vi indsamle yderligere oplysninger om dig, hvis du accepterer at vores hjemmeside bruger cookies.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bruger vi din e-mailadresse til at udsende nyhedsbreve, tilbud og andet markedsføringsmateriale til dig. Vi kan endvidere bruge din e-mailadresse til at udsende orienterende e-mails omkring DAHL Advokatfirma eller vores nyhedsbrev.

Herudover anvender vi ikke din e-mailadresse og dit navn.

Vores brug sker alene på grundlag af dit samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningen art. 6(1)(a).

De oplysninger vi indsamler om din brug af nyhedsbrevet bruger vi til at forbedre vores service, så vi i fremtiden kan blive endnu bedre til at målrette og tilpasse indholdet efter dine interesser.

Oplysninger om din brug af nyhedsbrevet bruger vi herudover til statistiske formål i anonymiseret form.

Dine oplysninger behandles fortroligt og sikkert

Vi opbevarer dine oplysninger fortroligt og sikkert. Vi har implementeret de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Vi bruger en underleverandør til vores drift af IT. Vi har sikret, at vores IT-udbyder er underlagt samme forpligtelse, og at de alene handler på vores instruks.

Hvor ofte udsendes nyhedsbreve?

Vi udsender vores nyhedsbrev, når vi mener, at vi har noget vigtigt eller nyt at fortælle dig. Nyhedsbrevet udkommer ikke med faste intervaller, og det er derfor forskelligt, hvor ofte du kan forvente at modtage nyhedsbreve fra os. Vi bestræber os dog på at begrænse antallet, så vores nyhedsbreve ikke fylder hele din indbakke.

Vi videregiver ikke dine oplysninger

Vi videregiver ikke dine oplysninger til andre i kommerciel henseende. Vi videregiver kun oplysninger, hvis vi er forpligtet til det efter loven, eller hvis vi forpligtet til det efter en retskendelse.

Du kan altid rette eller ændre dine kontaktoplysninger

Du kan til enhver tid ændre eller rette i dine kontaktoplysninger (din e-mailadresse og navn) ved at afmelde dig nyhedsbrevet, og derefter tilmelde dig igen eller ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk

Det er beskrevet nedenfor, hvordan du framelder dig vores nyhedsbrev.

Du kan altid afmelde dig yderligere henvendelser

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og framelde dig nyhedsbrevet. Når du har frameldt dig nyhedsbrevet, modtager du ikke yderligere fra os, medmindre du har givet andet samtykke til, at vi må henvende os til dig. Vi sender dig dog en bekræftelse på, at vi sletter dig fra modtagerlisten for vores nyhedsbrev, og vi sletter derefter din e-mailadresse og dit navn i vores modtagerliste af nyhedsbrevet.

Nyhedsbrevet kan afmeldes ved at klikke på ”afmeld nyhedsbrev” linket, som er indeholdt i hvert nyhedsbrev, du modtager fra os. Du kan også afmelde nyhedsbrevet ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk, hvori du oplyser navn og e-mailadresse.   

Hvor længe opbevarer I oplysningerne om mig?

Vi opbevarer og behandler din e-mailadresse og dit navn lige så længe, som du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Hvis du afmelder dig fra nyhedsbrevet, sletter vi din e-mailadresse og dit navn.

Hvis du framelder dig vores nyhedsbrev, anonymiseres alle statistiske data om din brug af nyhedsbrevet. Anonymiseringen sker på en sådan måde, at det ikke efterfølgende er muligt at deanonymisere oplysningerne igen.

Dine øvrige rettigheder efter persondatalovgivningen

Efter persondatalovgivningen kan du anmode os om indsigt i, hvilke oplysninger vi behandler om dig.

Hvis du er uenig, i den måde vi behandler oplysninger om dig på, kan du klage til Datatilsynet.

Du modtager nu DAHL Nyt

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information

Accepter betingelserne