Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Skat, moms og afgifter

Afholdelse af unødvendige udgifter – hvad er konsekvensen?

For at opnå indtjening som selvstændig erhvervsdrivende er det nødvendigt at afholde forskellige omkostninger. Vi gør dig klogere på konsekvensen ved afholdelse af unødvendige udgifter.

Dato
Forretningsområde
IT og teknologi

Nyt samarbejde med IT-Branchen: Få et bestyrelsesmedlem til låns

Hos DAHL har vi indgået et samarbejde med IT-Branchen, der gør, at du som klient hos DAHL nu kan få et bestyrelsesmedlem med stærke it-kompetencer til låns. En ekspert, der kan hjælpe med at undersøge og prioritere din virksomheds digitale muligheder.

Dato
Forretningsområder
Skatterådgivning Skat, moms og afgifter

Bindende svar ændrer praksis om regreskrav ved indfrielse af kaution

Nyt bindende svar fra Skatterådet (SKM2021.116SR) bekræfter, at en konkret dom fra Vestre Landsret ikke har betydning for anskaffelsessummen på en regresfordring ved indfrielse af en kautionsforpligtelse. Dette ændrer i betydelig grad den praksis, som Vestre Landsret ellers fastlagde sidste år.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Q&A: Få svar på seks aktuelle spørgsmål om regler for hjemmearbejde

Siden den første nedlukningsperiode har hjemmearbejde været en realitet for mange ansatte – men hvilke regler er der for hjemmearbejde? Vi giver svaret på seks aktuelle spørgsmål her.

Dato
Forretningsområder
Databeskyttelsesrådgivning Persondatarådgivning Persondata og datasikkerhed

FAQ: Bøder for overtrædelse af GDPR

GDPR er igen på alles læber. Sager om overtrædelse af reglerne og ikke mindst bødefastsættelsen har fået os til at samle svar på en række centrale spørgsmål, som du finder her.

Dato
Forretningsområder
Plan og miljø Ekspropriation Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Q&A: Få svar på de hyppigste spørgsmål blandt minkavlere og følgehverv

En politisk aftale om erstatning til minkavlere og følgehvervene er på plads. Vores eksperter giver svar på seks centrale spørgsmål vedrørende erstatning til minkbranchen.

Dato
Forretningsområder
International skatteret Skat, moms og afgifter

Hvilke konsekvenser er der ved fysiske personers afbrydelse af skattepligt til Danmark?

Når en fysisk person afbryder sin skattepligt til Danmark, har Danmark regler om exitbeskatning. Læs mere om konsekvenserne ved afbrydelse af skattepligt til Danmark her.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Konkursbehandling

Sikkerhed i fremtidige fordringer og konkurslovens § 70

Vestre Landsret har den 24. februar 2021 stadfæstet en afgørelse om krydsfeltet mellem sikkerhed i fremtidige fordringer og omstødelse af pant for gammel gæld i henhold til konkurslovens § 70. Spørgsmålet har stor praktisk betydning, men retsstillingen er sjældent belyst.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her