Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Entreprise Byggeri, ejendomme og infrastruktur

Undgå konflikter om vinterforanstaltninger i byggeriet

I et byggeprojekt er det vigtigt at forholde sig til vinterforanstaltninger for at minimere risikoen for uklarheder og konflikter. Få indblik i begrebet vinterforanstaltninger og forskellen mellem de årstidsbestemte og de vejrligsbestemte foranstaltninger.

Dato
Forretningsområde
Byggeri, ejendomme og infrastruktur

Byggeri: Prisstigninger og materialemangel

Der opleves for tiden voldsomme prisstigninger på byggematerialer. Samtidig er det i visse tilfælde umuligt at fremskaffe de nødvendige materialer. Men hvem bærer risikoen for prisstigninger? Og hvem har ansvaret i tilfælde af materialemangel? Bliv klogere her.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret Juridisk HR HR-jura og tvister

Udnyt fordelene i det fleksible arbejdsmarked – og undgå faldgruberne

Som arbejdsgiver kan det være fristende at gøre brug af selvstændige konsulenter eller udnytte muligheden for at ansætte medarbejdere på tidsbegrænsede kontrakter. Få styr på fordele og ulemper herved.

Dato

DAHL etablerer Advisory Board med stærk erhvervsprofil

Med ambitiøse vækstplaner og en stræben efter ”next practice” har DAHLs bestyrelse taget initiativ til at involvere en ekstern erhvervsprofil som strategiske sparringpartner. Erhvervsmanden Leif Vestergaard, der har stor leder- og bestyrelseserfaring fra blandt andet IT-branchen, skal fremover bidrage med kommerciel erfaring, viden og inspiration til DAHLs ledelse.

Dato
Forretningsområde
IT og teknologi

Hvilke juridiske krav spiller en rolle inden for robotsikkerhed?

Kompleksiteten inden for robotteknologi har ikke udsigt til at blive mindre. De juridiske krav og internationale standarder gør det ikke altid nemmere at navigere. Her får du indblik i tre centrale pointer fra DIRA’s seneste konference ”Robotsikkerhed: Få styr på det juridiske”, hvor DAHL deltog.

Dato
Forretningsområder
Private Client Skatterådgivning

Hvilke særlige regler er der for beskatning i et dødsbo?

Reglerne for beskatning af dødsboer afviger på mange punkter fra de almindelige regler for beskatning. Læs med her, når vi gennemgår de væsentligste forskelle på de to regelsæt.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister Arbejdsret Juridisk HR

Konsulenter: Den vigtige sondring mellem lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende

Det kan skabe store problemer og have økonomiske konsekvenser for arbejdsgiver, hvis en konsulent, som reelt er lønmodtager, antages som selvstændigt erhvervsdrivende. Der er altid tale om en konkret vurdering, men nedenfor giver vi dig nogle punkter, som kan bruges til at vurdere, om en konsulent er lønmodtager eller selvstændigt erhvervsdrivende.

Dato
Forretningsområder
Private Client Skatterådgivning Skatteproces

Nyt om 15 %-reglen: Højesteret sætter foden ned (igen)!

Til stor gavn for køber, slår Højesteret i forbindelse med en sag om arveudlæg af fast ejendom i et dødsbo nu fast, at værdiansættelse af ejendomme nu kan ske ved brug af 15 %-reglen.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her