Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Entrepriseret

Regler for mangelansvar ændret

AB 18, der trådte i kraft sidste år, indeholder en række nye bestemmelser om mangelansvarets ophør. Læs her om de vigtigste regelændringer set i forhold til det ”gamle” aftalesæt – AB 92.

Dato
Forretningsområde
Skatteproces

Kan man undgå beskatning af firmabil, som ikke bruges til privat kørsel?

Mange danskere, der får stillet en fri bil til rådighed af arbejdsgiveren, må finde sig i at blive beskat-tet – uagtet om bilen anvendes til private formål eller ej. Det er dog i særlige tilfælde rent faktisk muligt at unddrage sig den såkaldte rådighedsbeskatning. Læs mere i denne artikel.

Dato
Forretningsområde
Entrepriseret

Regnefejl i tilbud – hvem bærer risikoen?

Det følger af princippet i aftalelovens § 32, stk. 1, at man som entreprenør ikke kan støtte ret på et tilbud med regnefejl, hvis man er i ond tro. Men hvornår handler entreprenøren i ond tro, og hvem skal i så fald bære tabet, hvis leverandøren ikke er bundet af sit tilbud, og begge parter har handlet uagtsomt? DAHL giver her et indblik i problemstillingen og gældende retspraksis.

Dato
Forretningsområde
IP/Immaterialret

Dansk keramiker tildelt plaster på såret for grov kopiering

Sø- og Handelsretten dømte for nylig supermarkedskæden Netto og engrosvirksomheden Ronald til at betale 1,5 mio. kr. i erstatning til keramikeren Anne Black efter at have plagieret og solgt kopier af hendes designs. Selv om der er tale om en høj erstatning, modsvarer beløbet kun halvdelen af virksomhedens påståede indtjeningstab.

Dato
Forretningsområde
Persondata

Manglende sletning af personoplysninger: Datatilsynet politianmelder endnu en virksomhed

Datatilsynet har politianmeldt IDdesign A/S og indstillet virksomheden til en bøde på 1,5 mio. kr. for manglende sletning af oplysninger om ca. 385.000 kunder. Få indblik i den konkrete afgørelse.

Dato
Forretningsområder
Ejendomsvurderinger Fast ejendom Skatteproces

Hvornår kommer de nye ejendomsvurderinger?

Den nye ejendomsvurderingslov trådte i kraft 1. januar 2018. Siden da er datoen for de første vurderinger skubbet flere gange. På nuværende tidspunkt skal de første ejendomme vurderes efter det nye system 1. januar 2020.

Dato
Forretningsområder
Ejendomsvurderinger Skatteproces Fast ejendom

Hvad er den nye ejendomsvurderingslov?

Den nye ejendomsvurderingslov er en lov, der erstatter den gamle vurderingslov. Den nye lov finder første gang anvendelse ved vurderingen 1. januar 2020 for parcelhuse, sommerhuse og ejerlejligheder, og 1. januar 2021 for alle øvrige ejendomme.

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Ny IT-dom udfordrer tidligere retspraksis

Domstolene rykker i ny afgørelse ved rammerne for fortolkning af erstatningsbegrænsninger i IT-aftaler. Byretsafgørelsen er principiel, idet det er første gang, at en dansk domstol har haft mulighed for at tage stilling til flere forhold i en K02-aftale om levering af et ERP-system.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her