Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Rådgivningsområde
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Retssager

Ny højesteretskendelse belyser direkte kæreadgang i konkurssager

Med Højesterets kendelse af 28. august 2020 er det nu i højere grad blevet klarlagt, i hvilket omfang der kræves forudgående tilladelse fra Procesbevillingsnævnet for at kære skifterettens afgørelser til landsretten. Læs mere her.

Dato
Rådgivningsområde
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Ejer- og selskabsrådgivning Corporate

Tvangsopløsning af selskaber

Et IVS, ApS, A/S eller P/S kan lukkes på tre forskellige måder: Med betalingserklæring, ved frivillig (solvent) likvidation eller ved tvangsopløsning. Bliv klogere på tvangsopløsning af selskaber, herunder processen og de vidtrækkende konsekvenser af en tvangsopløsning.

Dato
Rådgivningsområde
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning

E-bog: Hvordan kan rekonstruktion redde nødlidende virksomheder?

Download vores digital håndbog om mulighederne indenfor rekonstruktion. Med e-bogen får du som virksomhedsleder, debitor og kreditor et brugbart værktøj til at få den første og umiddelbare information og baggrundsviden om en rekonstruktion, både generelt og i de konkrete tilfælde.

Dato
Rådgivningsområde
Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Konkursrådet anbefaler ændringer i rekonstruktionsreglerne

Grundet COVID-19 oplever flere virksomheder økonomiske vanskeligheder. Konkursrådet er derfor kommet med anbefalinger til ændringer af rekonstruktionsreglerne. Målet er at gøre reglerne mere smidige og mindre omkostningskrævende og dermed gøre reglerne mere anvendelige for virksomheder, der er levedygtige, men som grundet COVID-19 situationen eller andre omstændigheder er blevet insolvente.

Dato
Rådgivningsområde
Commercial Corporate Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

COVID-19: Hjælpepakker udfases – genopretningspakker indfases

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier blev den 15. juni 2020 enige om en aftale, der har til formål at udfase flere af de hjælpepakker, som hen over foråret blev vedtaget for at holde hånden under danske virksomheder. Samtidigt introducerede man flere genopretningspakker, herunder såkaldte stimuli- og sommerpakker, som skal bidrage til at sætte gang i den danske økonomi igen. Bliv opdateret på de væsentligste ændringer og tilføjelser her.

Dato
Rådgivningsområde
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Misbrug af NemID: Skal indehaver hæfte for tredjemands lånoptagelse?

I takt med at vi i stigende grad anvender NemID – som adgangskode til e-Boks, SKAT og netbank og til at underskrive dokumenter digitalt – bliver misbrug af NemID også mere udbredt. Men skal en NemID-indehaver hæfte for, at en tredjemand f.eks. optager lån i NemID-indehaverens navn? Læs mere her.

Dato
Rådgivningsområde
Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Hvordan rekonstrueres den nødlidende virksomhed?

På trods af de mange hjælpepakker er mange virksomheder truet på eksistensen. Rekonstruktion kan være en løsning for den nødlidende virksomhed. Men valg af model afhænger af den enkelte virksomhed og den konkrete situation.

Dato
Rådgivningsområde
Konkursbehandling Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Ledelsens pligter og ansvar: 5 gode råd til ledelsen

Hvordan påvirker COVID-19 din virksomhed? Som virksomhedsleder skal du vise handlekraft og evne til at håndtere den nye situation, men samtidig være opmærksom på risikoen for at ifalde erstatningsansvar.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her