Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Plan og miljø Ekspropriation Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Q&A: Få svar på de hyppigste spørgsmål blandt minkavlere og følgehverv

En politisk aftale om erstatning til minkavlere og følgehvervene er på plads. Vores eksperter giver svar på seks centrale spørgsmål vedrørende erstatning til minkbranchen.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Konkursbehandling

Sikkerhed i fremtidige fordringer og konkurslovens § 70

Vestre Landsret har den 24. februar 2021 stadfæstet en afgørelse om krydsfeltet mellem sikkerhed i fremtidige fordringer og omstødelse af pant for gammel gæld i henhold til konkurslovens § 70. Spørgsmålet har stor praktisk betydning, men retsstillingen er sjældent belyst.

Dato
Forretningsområder
Konkursbehandling Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning

Særlig enhed skal hjælpe minkavlere og følgeerhverv berørt af COVID-19

En særlig enhed under Finansiel Stabilitet skal hjælpe minkavlere og følgehverv, der har nettogæld. Men er denne enhed klar i tide? Og hvad gør minkavlere og følgehverv her og nu?

Dato
Forretningsområder
Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Sådan fungerer en udenretlig rekonstruktion af nødlidende virksomheder

På trods af de mange økonomiske hjælpepakker er mange virksomheder truet på eksistensen. Rekonstruktion kan være en løsning for den nødlidende virksomhed. Men valg af model afhænger af den enkelte virksomhed og den konkrete situation. Få en indflyvning til rekonstruktion i vores seneste samtalevideo.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning

Lovforslag om ændring af reglerne om rekonstruktion

Corona-pandemien påfører fortsat flere virksomheder økonomiske udfordringer. Konkursrådet har tidligere foreslået flere væsentlige ændringer af reglerne om rekonstruktion for at gøre reglerne mere smidige. Konkursrådets forslag har nu resulteret i et lovforslag, som forventes vedtaget primo 2021.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning

Aflivning af mink: Virksomhedspant og godtgørelse for fremtidigt driftstab

Regeringens beslutning om aflivning af mink har voldsomme konsekvenser for ejere af minkfarme samt en række øvrige interessenter. Dette kan f.eks. være ansatte på minkfarme, kunder samt leverandører til minkfarme. Også banker og andre långivere med pant i besætning og produktionsudstyr forventes at blive berørt.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Retssager

Ny højesteretskendelse belyser direkte kæreadgang i konkurssager

Med Højesterets kendelse af 28. august 2020 er det nu i højere grad blevet klarlagt, i hvilket omfang der kræves forudgående tilladelse fra Procesbevillingsnævnet for at kære skifterettens afgørelser til landsretten. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Ejer- og selskabsrådgivning Corporate

Tvangsopløsning af selskaber

Et IVS, ApS, A/S eller P/S kan lukkes på tre forskellige måder: Med betalingserklæring, ved frivillig (solvent) likvidation eller ved tvangsopløsning. Bliv klogere på tvangsopløsning af selskaber, herunder processen og de vidtrækkende konsekvenser af en tvangsopløsning.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her