Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Commercial Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Sikkerhedsstillelse for sagsomkostninger: Ny dom om omgåelse af retsplejelovens regler

Vestre Landsret har den 21. september 2022 afsagt en dom, hvori overdragelse af et krav til et selskab blev anset for omgåelse af retsplejelovens regler om sagsomkostninger.

Dato
Forretningsområder
Commercial Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Husk at bruge ejendomsforbehold, når din virksomhed sælger på kredit

Sælger din virksomhed på kredit til andre erhvervsdrivende? Så kan du gøre klogt i at huske muligheden for brug af ejendomsforbehold! Det er nemlig ikke uden risiko at sælge på kredit.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Større Landbrug

Ny landbrugsreform og afskaffelse af betalingsrettigheder

EU-kommissionen har godkendt den danske CAP-plan for den danske implementering af EU’s fælles landbrugspolitik for perioden 2023 til 2027, som skaber klarhed for modtagelse af landbrugsstøtte.

Dato
Forretningsområde
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Hvad gør du som virksomhedsejer/-leder, når virksomheden har betalingsvanskeligheder?

Højkonjunktur og vækst har domineret i de fleste brancher, men nu er der skyer i horisonten. Priserne stiger, renten stiger, der er materialemangel.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Corporate

DILEMMA: Husk at betale alle

Når et selskab lukkes ned, skal der ske ligelig betaling til alle kreditorer – også dem man ikke bryder sig om. Sælger man til samme ejerkreds, skal man særligt være opmærksom.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Konkursbehandling Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Tvangsauktion

Nye regler om udbetaling af andelskapital i konkurs

Den 17. juli 2022 trådte en ny ændring af Konkursloven i kraft. Ændringen medfører vidtgående konsekvenser for landets andelsselskaber – særligt inden for landbrugssektoren.

Dato
Forretningsområder
Byggeri, ejendomme og infrastruktur Entreprise Erhvervs- og boligudlejning Køb og salg af erhvervsejendomme (M&A Real Estate) Projektudvikling Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Konkursbehandling Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Tvangsauktion Retssager Voldgiftssager

Q&A: Entreprenørers konkurs

Vi har samlet en Q&A om det, du skal vide som bygherre, entreprenør og samarbejdspartner, hvis en entreprenør går konkurs.

Dato
Forretningsområder
Specialinddrivelse (inkasso) Tvangsauktion Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Konkursbehandling Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Finans og FinTech FinTech Bank og finansiering

Staten skal også betale boafgift af arv

Det er i den seneste tid blevet debatteret, hvorvidt staten skal betale boafgift af den arv, som tilfalder staten efter en afdød person. Men hvornår forekommer dette? Læs med her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her