Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Rådgivningsområde
Retssager Krænkelse og håndhævelse af IP-rettigheder IPR og markedsføring

Bedre omkostningsdækning i immaterialretlige sager

En afgørelse fra EU-Domstolen har givet anledning til, at der i stigende grad tilkendes højere sagsomkostninger i retssager om immaterielle rettigheder. I denne artikel kigger vi nærmere på den vindende parts mulighed for at få sine udgifter til advokatbistand erstattet i denne type sager.

Dato
Rådgivningsområde
IT og teknologi IPR og markedsføring

Hvad er web scraping – og er det lovligt?

Med det nye Copyright-direktiv er den ophavsretligt beskyttelse af online værker og informationer præciseret og forstærket. Få indblik i hvad det betyder i forhold til web scraping og for platformsudbydere, hvor deling af indhold foregår.

Dato
Rådgivningsområde
IPR og markedsføring Compliance & Risk

Må alle bruge udtrykket BLACK FRIDAY i tilbudskampagner?

Den 27. november 2020 er det Black Friday – et fænomen, der de seneste år har bredt sig til store dele af verden, særligt som supertilbud i onlinehandel. Men må alle bruge BLACK FRIDAY-termen i tilbudskampagner? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Rådgivningsområde
IPR og markedsføring Markedsføringsregulering

Har I sikret, at jeres telefoniske salgshenvendelser er lovlige?

Mange virksomheder investerer i gode sælgere med talegaverne i orden. Men du og dine sælgere skal sikre jer, at I kun ringer til forbrugere, der har givet gyldigt samtykke til telefoniske henvendelser. I to nye sager har Forbrugerombudsmanden uddelt store bøder og politianmeldt to virksomheder for ulovligt telefonsalg. Få indsigt i sagerne og vores anbefalinger, så du ikke falder i samme fælde.

Dato
Rådgivningsområde
IPR og markedsføring Markedsføringsregulering

Er dine tilbud, rabatter og priser vildledende?

Som virksomhedsejer skal du være særligt påpasselig, når du udformer reklamer med tilbud og priser. I tre nye sager har Forbrugerombudsmanden uddelt store bøder og politianmeldt virksomheder for at være vildledende i markedsføringen af produktegenskaber og priser. Få indsigt i sagerne, så du ikke falder i samme fælde og dermed risikerer bøder og i værste fald at skade dit image.

Dato
Rådgivningsområde
IPR og markedsføring Markedsføringsregulering

5 gode råd om brug af influencers til markedsføring af fødevarer

Influencers kan være et effektivt værktøj i din virksomheds markedsføringsstrategi. Der er dog en række forhold, du skal være opmærksom på ved brugen af influencers, også når det gælder markedsføring af fødevarer.

Dato
Rådgivningsområde
IPR og markedsføring Krænkelse og håndhævelse af IP-rettigheder

Ny dom understreger markedsføringslovens snævre beskyttelse

Den 12. august 2020 afsagde Sø- og Handelsretten dom i en sag om produktkrænkelse i strid med markedsføringsloven. Dommen bekræfter den eksisterende retstilstand; mode- og beklædningsgenstande, som er sammensat af kendte designelementer, nyder kun snæver beskyttelse. Læs mere her.

Dato
Rådgivningsområde
IPR og markedsføring Markedsføringsregulering

Har I styr på jeres influenceres adfærd på sociale medier?

Forbrugerombudsmanden har igen politianmeldt en influencer, der ikke tydeligt har markeret opslag på Instagram som reklame. Politianmeldelsen blev indgivet på baggrund af flere klager fra forbrugere. Noget tyder altså på, at forbrugerne i højere grad efterspørger mere gennemsigtighed, når influencere fungerer som markedsføringskanal for virksomheder. Som virksomhed bør I sikre jer, at jeres brug af influencer marketing ikke bliver dyrere end højest nødvendigt – både kommercielt, imagemæssigt og økonomisk.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her