Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Compliance & Risk

Må alle bruge udtrykket BLACK FRIDAY i tilbudskampagner?

Den 26. november 2021 er det Black Friday – et fænomen, der de seneste år har bredt sig til store dele af verden, særligt som supertilbud i onlinehandel. Men må alle bruge BLACK FRIDAY-termen i tilbudskampagner? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Forretningsområde
IPR og markedsføring

Hvordan vælger du et godt brand? Få DAHLs 5 gode råd

Dine kunder genkender dig på dit brand (dit varemærke). Det er brandets omdømme hos dine kunder, der sikrer, at din forretning går godt. Med andre ord: Din virksomheds værdi ligger i høj grad i dit(dine) brand(s). Læs med her, og få DAHLs fem råd til det gode brand.

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Markedsføringsregulering

Overtræder dine influencere forbuddet mod skjult reklame?

Forbrugerombudsmanden har endnu en gang politianmeldt en influencer, der ikke tydeligt har markeret sine opslag på Instagram som reklame. Det er den sjette influencer, Forbrugerombudsmanden politianmelder, og det ser altså ud til, at det stadig ikke er alle, der har helt styr på reglerne for brug af influencere til markedsføring. Men hvem har ansvaret for, at en reklamemarkering er tilstrækkelig?

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Commercial

Har du stadig ret til at parallelimportere efter Brexit?

Storbritannien (UK) træder ud af Den Europæiske Union den 31. december 2020, og meget tyder på, at EU og UK ikke når frem til en aftale inden da. Det får stor betydning, bl.a. for parallelimport fra UK til EU – men hvad bør du som parallelimportør være opmærksom på? Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Krænkelse og håndhævelse af IP-rettigheder IPR og markedsføring IP-strategi

Pas på! Falske opkrævninger for varemærkeregistreringer er i omløb

Modtager I også falske opkrævninger på betaling af ”gebyr” for varemærkeregistreringer? Kriminelle skaffer i stigende grad oplysninger om rettighedshaverne og sender opkrævninger hertil. Vær opmærksom og læs mere om, hvordan du kan undgå at falde i fælden.

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Krænkelse og håndhævelse af IP-rettigheder

Ny dom illustrerer vigtigheden af strategisk designbeskyttelse

Den 26. oktober 2020 afsagde Sø- og Handelsretten dom i en sag anlagt af designvirksomheden Ferm Living ApS mod Coop Danmark A/S, Fakta A/S og design- og engrosselskabet Wolly & Co. A/S med påstand om produktkrænkelse. Dommen illustrerer, at det er vigtigt at beskytte sit design strategisk. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Retssager Krænkelse og håndhævelse af IP-rettigheder IPR og markedsføring

Bedre omkostningsdækning i immaterialretlige sager

En afgørelse fra EU-Domstolen har givet anledning til, at der i stigende grad tilkendes højere sagsomkostninger i retssager om immaterielle rettigheder. I denne artikel kigger vi nærmere på den vindende parts mulighed for at få sine udgifter til advokatbistand erstattet i denne type sager.

Dato
Forretningsområder
IT og teknologi IPR og markedsføring

Hvad er web scraping – og er det lovligt?

Med det nye Copyright-direktiv er den ophavsretligt beskyttelse af online værker og informationer præciseret og forstærket. Få indblik i hvad det betyder i forhold til web scraping og for platformsudbydere, hvor deling af indhold foregår.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her