Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
IPR og markedsføring

Black Friday: Er din virksomhed klar til en af årets største salgsdage?

Du er sikkert allerede gået i gang med planlægningen af din virksomheds Black Friday-tilbud, men hvilke regler er det nu lige, der gælder? Få overblikket med DAHLs huskeliste her.

Dato
Forretningsområde
IPR og markedsføring

Undgå bøder: Derfor skal du kende reglerne om influencermarkedsføring

Omtale på sociale medier af en virksomheds produkter er reklame i markedsføringslovens forstand, når omtalen sker efter aftale med influenceren. Sagen om Ford understreger dette igen.

Dato
Forretningsområder
Commercial IPR og markedsføring Markedsføringsregulering

Markante ændringer til markedsføringsloven

Markant ændret bødeniveau, øget gennemsigtighed og skærpede regler når det gælder markedsføring rettet mod børn og unge. Den 1. januar 2022 træder en række ændringer af markedsføringsloven i kraft. Få indsigt i, hvad du som erhvervsdrivende skal være særligt opmærksom på.

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Compliance & Risk

Må alle bruge udtrykket BLACK FRIDAY i tilbudskampagner?

Den 26. november 2021 er det Black Friday – et fænomen, der de seneste år har bredt sig til store dele af verden, særligt som supertilbud i onlinehandel. Men må alle bruge BLACK FRIDAY-termen i tilbudskampagner? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Forretningsområde
IPR og markedsføring

Hvordan vælger du et godt brand? Få DAHLs 5 gode råd

Dine kunder genkender dig på dit brand (dit varemærke). Det er brandets omdømme hos dine kunder, der sikrer, at din forretning går godt. Med andre ord: Din virksomheds værdi ligger i høj grad i dit(dine) brand(s). Læs med her, og få DAHLs fem råd til det gode brand.

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Markedsføringsregulering

Overtræder dine influencere forbuddet mod skjult reklame?

Forbrugerombudsmanden har endnu en gang politianmeldt en influencer, der ikke tydeligt har markeret sine opslag på Instagram som reklame. Det er den sjette influencer, Forbrugerombudsmanden politianmelder, og det ser altså ud til, at det stadig ikke er alle, der har helt styr på reglerne for brug af influencere til markedsføring. Men hvem har ansvaret for, at en reklamemarkering er tilstrækkelig?

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Commercial

Har du stadig ret til at parallelimportere efter Brexit?

Storbritannien (UK) træder ud af Den Europæiske Union den 31. december 2020, og meget tyder på, at EU og UK ikke når frem til en aftale inden da. Det får stor betydning, bl.a. for parallelimport fra UK til EU – men hvad bør du som parallelimportør være opmærksom på? Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Krænkelse og håndhævelse af IP-rettigheder IPR og markedsføring IP-strategi

Pas på! Falske opkrævninger for varemærkeregistreringer er i omløb

Modtager I også falske opkrævninger på betaling af ”gebyr” for varemærkeregistreringer? Kriminelle skaffer i stigende grad oplysninger om rettighedshaverne og sender opkrævninger hertil. Vær opmærksom og læs mere om, hvordan du kan undgå at falde i fælden.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her