Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.
Forbrugerombudsmanden har endnu en gang politianmeldt en influencer, der ikke tydeligt har markeret sine opslag på Instagram som reklame. Det er den sjette influencer, Forbrugerombudsmanden politianmelder, og det ser altså ud til, at det stadig ikke er alle, der har helt styr på reglerne for brug af influencere til markedsføring. Men hvem har ansvaret for, at en reklamemarkering er tilstrækkelig?
Mange virksomheder investerer i gode sælgere med talegaverne i orden. Men du og dine sælgere skal sikre jer, at I kun ringer til forbrugere, der har givet gyldigt samtykke til telefoniske henvendelser. I to nye sager har Forbrugerombudsmanden uddelt store bøder og politianmeldt to virksomheder for ulovligt telefonsalg. Få indsigt i sagerne og vores anbefalinger, så du ikke falder i samme fælde.
Som virksomhedsejer skal du være særligt påpasselig, når du udformer reklamer med tilbud og priser. I tre nye sager har Forbrugerombudsmanden uddelt store bøder og politianmeldt virksomheder for at være vildledende i markedsføringen af produktegenskaber og priser. Få indsigt i sagerne, så du ikke falder i samme fælde og dermed risikerer bøder og i værste fald at skade dit image.
Influencers kan være et effektivt værktøj i din virksomheds markedsføringsstrategi. Der er dog en række forhold, du skal være opmærksom på ved brugen af influencers, også når det gælder markedsføring af fødevarer.
Forbrugerombudsmanden har igen politianmeldt en influencer, der ikke tydeligt har markeret opslag på Instagram som reklame. Politianmeldelsen blev indgivet på baggrund af flere klager fra forbrugere. Noget tyder altså på, at forbrugerne i højere grad efterspørger mere gennemsigtighed, når influencere fungerer som markedsføringskanal for virksomheder. Som virksomhed bør I sikre jer, at jeres brug af influencer marketing ikke bliver dyrere end højest nødvendigt – både kommercielt, imagemæssigt og økonomisk.
Ny afgørelse fra Datatilsynet fastslår, at ”ét-klik-væk”-løsninger benyttet på bl.a. dmi.dk ikke opfylder sam-tykkebetingelserne for behandling af personoplysninger for hjemmesidebesøgende. Muligheden for at afslå at give sit samtykke skal fremgå lige så klart og tydeligt som muligheden for at give sit samtykke. Læs mere her.
Der er fortsat store udfordringer med at beskytte og håndhæve IP-rettigheder i tredjelande. Det viser en ny rapport, som den europæiske varemærkemyndighed EUIPO netop har udsendt. Læs mere her.
Erhvervsstyrelsen har den 10. december 2019 udsendt en ny og længe ventet vejledning til cookiebekendt-gørelsen, der betyder, at mange virksomheder nu er tvunget til at ændre cookie-boksen på deres website. Læs mere her.