Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Rådgivningsområde
IT og teknologi IPR og markedsføring

Hvad er web scraping – og er det lovligt?

Med det nye Copyright-direktiv er den ophavsretligt beskyttelse af online værker og informationer præciseret og forstærket. Få indblik i hvad det betyder i forhold til web scraping og for platformsudbydere, hvor deling af indhold foregår.

Dato
Rådgivningsområde
IT og teknologi IT-udbud IT-outsourcing og drift IT-kontrakter, -forhandling og -styring

K04 – ”Game changer” eller ”game over”?

Den var længe ventet. Og alligevel kom den lidt uventet i august 2020: K04 – Statens nye standardkontrakt for IT-drift. Kontrakten, der var tiltænkt til at udfylde et tomrum i feltet af IT-standardkontrakter. Spørgsmålet er dog, om K04 er egnet hertil? Og om den måske kom for sent?

Dato
Rådgivningsområde
IT-kontrakter, -forhandling og -styring IT og teknologi

IT-drift i små og mellemstore virksomheder: Driftskontrakten D17 vers. 3 er netop frigivet

Den anerkendte branchestandardkontrakt for IT-drift i SMV’er, D17, er netop frigivet i en ny version. Ændringerne er bl.a. udtryk for den løbende modernisering. Formålet med D17 er at sikre en tidssvarende og balanceret driftskontrakt til brug for det danske marked. Læs mere om de væsentligste ændringer, og hent standardkontrakten her.

Dato
Rådgivningsområde
IT og teknologi

DAHL rangeret i Chambers and Partners

DAHL Advokatfirma er blevet rangeret af det internationale ratingbureau, Chambers and Partners inden for området IT & IT outsourcing.

Dato
Rådgivningsområde
Kontraktstyring IT og teknologi Udbud

Ny IT-undersøgelse: Øget kontraktstyring mindsker risikoen for tvister i IT-projekter

Ifølge en ny undersøgelse fra Danske IT-advokater (DITA) ser flere kunder et øget behov for kontraktstyring som et værktøj til at hindre større tvister i IT-projekter. Læs mere om undersøgelsen her.

Dato
Rådgivningsområde
Commercial IT og teknologi

COVID-19: Fritages IT-leverandører for at fortsætte leverancer?

Statsministerens udmelding den 11. marts 2020 om COVID-19-situationen har ført til, at en del medarbejdere er sendt hjem. Men er IT-leverandøren fritaget for at fortsætte sine leverancer? Eller kan kunden blot stoppe IT-projekter uden konsekvenser? Læs mere her.

Dato
Rådgivningsområde
IT-kontrakter, -forhandling og -styring IT og teknologi

Ny dom om en kundes uretmæssige ophævelse af en IT-kontrakt

I januar 2020 afsagde Oslo tingrett dom i en sag om en IT-kontrakt, som en kunde uretmæssigt havde ophævet. Retten gennemgik dommens grundlag detaljeret, og den kaster lys over en række centrale forhold mellem leverandør og kunde. Læs mere om, hvad vi kan lære af dommen, her.

Dato
Rådgivningsområde
DAHL - Corporate News IT og teknologi

IT-advokat og DAHL-partner Claus F. Sørensen fejrer 25-års jubilæum

Certificeret IT-advokat og partner Claus F. Sørensen, der kom til DAHL i 1994, og har gennem årene etableret sig som ’trusted advisor’ for nogle af Danmarks største IT-virksomheder. Læs mere om Claus' karriere her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her