Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Q&A: Få svar på seks aktuelle spørgsmål om regler for hjemmearbejde

Siden den første nedlukningsperiode har hjemmearbejde været en realitet for mange ansatte – men hvilke regler er der for hjemmearbejde? Vi giver svaret på seks aktuelle spørgsmål her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Hvem har ansvar for at imødegå sexchikane på arbejdspladsen?

Med Sofie Lindes tale til Zulu Comedy Galla i august 2020 er debatten om sexchikane på arbejdspladsen vakt til live på ny. Det giver anledning til at indføre en sexchikane-politik, hvis ikke man allerede har en sådan. Læs DAHLs anbefalinger til forebyggelse og håndtering her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

COVID-19: Genindførelse af lønkompensationsordningen

Danmark er endnu engang ramt af nedlukninger på grund af øget coronasmitte. I den forbindelse er der indgået en trepartsaftale om at genindføre lønkompensationsordningen, som omfatter virksomheder i hele landet. Læs mere om ordningen og de konkrete betingelser for at opnå kompensation.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister HR-juridisk eftersyn Behandling af medarbejderoplysninger Juridisk HR Arbejdsret

COVID-19: Arbejdsgivere kan nu pålægge ansatte at blive testet

Det stigende smittetryk har nødvendiggjort, at arbejdsgivere skal kunne iværksættes tiltag, som er med til at inddæmme de alvorlige konsekvenser af spredningen af Covid-19 mest muligt. En netop vedtaget lov giver derfor arbejdsgivere større adgang til at kunne pålægge sine ansatte at blive testet for covid-19 og oplyse om resultatet af testen.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Juridisk HR Arbejdsret

Generationsskifte i landbrug: Løn- og ansættelsesforhold

Hvem har ledelsesretten og ledelsespligten over for medarbejdere ved en virksomhedsoverdragelse? Og hvilke udfordringer kan opstå, når sælger er insolvent? I denne sjette artikel i vores artikelserie om generationsskifte stiller vi skarpt på håndtering af lønmodtagerforhold ved ejerskifte.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Juridisk HR Arbejdsret

Generationsskifte i landbrug: Lønmodtagerforhold

Hvornår er en virksomhed generationsskiftemoden? Og hvornår bør et generationsskifte tilpasses ansættelsesvilkårene? I denne femte artikel i vores artikelserie om generationsskifte betragter vi et udsnit af de centrale lønmodtagerforhold. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret Commercial

COVID-19: Ny aftale sikrer økonomisk hjælp til barer, restauranter og caféer

Dele af dansk erhvervsliv har de sidste uger fået indskrænket åbningstiderne på grund af et stigende antal med corona-smitte. Nu er regeringen og en række partier klar med økonomisk kompensation til barer, restauranter og caféer, som lider under de delvise forbud mod at holde åbent.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

Arbejdsfordeling skal hjælpe virksomheder med at undgå afskedigelser

En ny trepartsaftale om en midlertidig arbejdsfordelingsordning på det private arbejdsmarked medfører, at arbejdsgiverne kan fordele arbejdet mellem de ansatte medarbejdere og sende dem hjem på dagpenge i perioder, hvor der ikke er behov for dem.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her