Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Arbejdsvilkår: EU-direktiv skal sikre gennemsigtighed og forudsigelighed

I 2019 blev et EU-direktiv vedtaget med det formål at gøre arbejdsvilkårene mere gennemsigtige og forudsigelige for lønmodtagere i EU. Direktivets forpligtelser skal inden længe være en del af dansk ret og kan dermed få betydning for dig som arbejdsgiver. Læs med og få et indblik i, hvilke krav direktivet stiller.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Mangel på arbejdskraft fører til ny trepartsaftale

Arbejdsmarkedets parter er sammen med regeringen og Kommunernes Landsforening blevet enige om en ny trepartsaftale. Aftalen har til formål at få ledige i job og dermed afhjælpe manglen på arbejdskraft. Vi giver her et indblik i aftalens hovedpunkter.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

Ny model: Forældre ligestilles i forhold til øremærket barsel

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er blevet enige om en ny model for øremærket barsel. Få indsigt i modellens hovedpunkter her.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret HR-jura og tvister Juridisk HR

Hvilke regler gælder ved sygdom under ferie?

Sommerferien står for døren, men hvad sker der, hvis dine medarbejdere er syge i ferien? Har dine medarbejdere ret til betalt ferie, når de vender tilbage fra et længerevarende sygdomsforløb? Og hvad gør du som arbejdsgiver, hvis du har medarbejdere, som er forhindret i at holde ferie grundet sygdom? Få et overblik her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

COVID-19: Hvordan forholder du dig til medarbejderes ferierejser til udlandet?

Grundet COVID-19-situationen er sommeren igen i år forbundet men en række spørgsmål vedrørende medarbejdernes mulige ferierejser til udlandet i sommerferien.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Corporate Whistleblower

Q&A: Nye regler om whistleblowerordninger

Folketinget har den 24. juni 2021 vedtaget loven om beskyttelse af whistleblowere. Fremover er rigtig mange arbejdsgivere forpligtiget til at etablere en intern whistleblowerordning. Få svar på de væsentligste spørgsmål om de nye regler og få indsigt i, hvordan du kommer i mål med at overholde reglerne om whistleblowerordninger.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret Juridisk HR HR-jura og tvister

Udnyt fordelene i det fleksible arbejdsmarked – og undgå faldgruberne

Som arbejdsgiver kan det være fristende at gøre brug af selvstændige konsulenter eller udnytte muligheden for at ansætte medarbejdere på tidsbegrænsede kontrakter. Få styr på fordele og ulemper herved.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister Arbejdsret Juridisk HR

Konsulenter: Den vigtige sondring mellem lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende

Det kan skabe store problemer og have økonomiske konsekvenser for arbejdsgiver, hvis en konsulent, som reelt er lønmodtager, antages som selvstændigt erhvervsdrivende. Der er altid tale om en konkret vurdering, men nedenfor giver vi dig nogle punkter, som kan bruges til at vurdere, om en konsulent er lønmodtager eller selvstændigt erhvervsdrivende.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her