Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret Juridisk HR HR-jura og tvister

Udnyt fordelene i det fleksible arbejdsmarked – og undgå faldgruberne

Som arbejdsgiver kan det være fristende at gøre brug af selvstændige konsulenter eller udnytte muligheden for at ansætte medarbejdere på tidsbegrænsede kontrakter. Få styr på fordele og ulemper herved.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister Arbejdsret Juridisk HR

Konsulenter: Den vigtige sondring mellem lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende

Det kan skabe store problemer og have økonomiske konsekvenser for arbejdsgiver, hvis en konsulent, som reelt er lønmodtager, antages som selvstændigt erhvervsdrivende. Der er altid tale om en konkret vurdering, men nedenfor giver vi dig nogle punkter, som kan bruges til at vurdere, om en konsulent er lønmodtager eller selvstændigt erhvervsdrivende.

Dato
Forretningsområder
Corporate Arbejdsret Juridisk HR

Konkurrenceklausuler: Stadig vidtgående aftalefrihed i ejeraftaler

Konkurrenceklausuler indgået mellem ejerkredsen i et selskab er ikke underlagt begrænsningerne i ansættelsesklausulloven. Dét har Højesteret fastslået i en ny afgørelse, som du kan læse mere om her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Q&A: Få svar på seks aktuelle spørgsmål om regler for hjemmearbejde

Siden den første nedlukningsperiode har hjemmearbejde været en realitet for mange ansatte – men hvilke regler er der for hjemmearbejde? Vi giver svaret på seks aktuelle spørgsmål her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Hvem har ansvar for at imødegå sexchikane på arbejdspladsen?

Med Sofie Lindes tale til Zulu Comedy Galla i august 2020 er debatten om sexchikane på arbejdspladsen vakt til live på ny. Det giver anledning til at indføre en sexchikane-politik, hvis ikke man allerede har en sådan. Læs DAHLs anbefalinger til forebyggelse og håndtering her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

COVID-19: Genindførelse af lønkompensationsordningen

Danmark er endnu engang ramt af nedlukninger på grund af øget coronasmitte. I den forbindelse er der indgået en trepartsaftale om at genindføre lønkompensationsordningen, som omfatter virksomheder i hele landet. Læs mere om ordningen og de konkrete betingelser for at opnå kompensation.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister HR-juridisk eftersyn Behandling af medarbejderoplysninger Juridisk HR Arbejdsret

COVID-19: Arbejdsgivere kan nu pålægge ansatte at blive testet

Det stigende smittetryk har nødvendiggjort, at arbejdsgivere skal kunne iværksættes tiltag, som er med til at inddæmme de alvorlige konsekvenser af spredningen af Covid-19 mest muligt. En netop vedtaget lov giver derfor arbejdsgivere større adgang til at kunne pålægge sine ansatte at blive testet for covid-19 og oplyse om resultatet af testen.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Juridisk HR Arbejdsret

Generationsskifte i landbrug: Løn- og ansættelsesforhold

Hvem har ledelsesretten og ledelsespligten over for medarbejdere ved en virksomhedsoverdragelse? Og hvilke udfordringer kan opstå, når sælger er insolvent? I denne sjette artikel i vores artikelserie om generationsskifte stiller vi skarpt på håndtering af lønmodtagerforhold ved ejerskifte.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her