Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister HR-juridisk eftersyn Behandling af medarbejderoplysninger Juridisk HR Arbejdsret

COVID-19: Arbejdsgivere kan nu pålægge ansatte at blive testet

Det stigende smittetryk har nødvendiggjort, at arbejdsgivere skal kunne iværksættes tiltag, som er med til at inddæmme de alvorlige konsekvenser af spredningen af Covid-19 mest muligt. En netop vedtaget lov giver derfor arbejdsgivere større adgang til at kunne pålægge sine ansatte at blive testet for covid-19 og oplyse om resultatet af testen.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

Arbejdsfordeling skal hjælpe virksomheder med at undgå afskedigelser

En ny trepartsaftale om en midlertidig arbejdsfordelingsordning på det private arbejdsmarked medfører, at arbejdsgiverne kan fordele arbejdet mellem de ansatte medarbejdere og sende dem hjem på dagpenge i perioder, hvor der ikke er behov for dem.

Dato
Forretningsområder
Databeskyttelsesrådgivning Arbejdsret HR-jura og tvister Juridisk HR Persondata og datasikkerhed

Har du styr på din oplysningspligt overfor dine medarbejdere?

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af arbejdsgivere, der ikke iagttager deres oplysningspligt ved brug af kontrolforanstaltninger overfor deres medarbejdere. Benytter du eksempelvis GPS- eller TV-overvågning, skal du som arbejdsgiver være særligt opmærksom på at opfylde din oplysningspligt overfor medarbejderne.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR HR-jura og tvister

Regler for hjemmearbejde under coronakrisen

Coronakrisen har skabt et større behov for, at medarbejdere arbejder hjemme. Med den seneste tids smittespredning har myndighederne igen skærpet deres anbefalinger, herunder også anbefalet, at man visse steder i landet arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt. Men har du som arbejdsgiver styr på reglerne for en hjemmearbejdsplads’ indretning?

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR HR-jura og tvister

COVID-19: Vær opmærksom på reglerne for kollektive afskedigelser

COVID-19 har skabt store driftsforstyrrelser i samfundet, og derfor kan kollektive afskedigelser blive nødvendige for en del virksomheder. Som virksomhed er det helt afgørende at kende reglerne for kollektive afskedigelser – dem kan du læse om her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR HR-jura og tvister Arbejdsret

COVID-19: Lønkompensationsordningen skal nu gradvist udfases

Den 5. juni indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en aftale om, at lønkompensationsordningen forlænges til og med den 29. august 2020. Her kan du blive klogere på ordningen, og hvad forlængelsen – og udfasningen – af ordningen betyder for afholdelse af ferie og arbejdsfordeling.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister Arbejdsret Juridisk HR

COVID-19: Styrkelse af lønkompensationsordningen

Regeringen og arbejdsmarkedets parter hæver lønkompensationsniveauet for både funktionærer og ikke-funktionærer til 30.000 kr.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret HR-jura og tvister Juridisk HR

COVID-19: Webinar om de ansættelsesretlige tiltag og handlemuligheder

Er driften ramt af COVID-19? Se optagelserne fra et webinar om de ansættelsesretlige tiltag og handlemuligheder i forbindelse med corona-krisen og få indblik i, hvilke muligheder du har som arbejdsgiver.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her