Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

Ny model: Forældre ligestilles i forhold til øremærket barsel

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er blevet enige om en ny model for øremærket barsel. Få indsigt i modellens hovedpunkter her.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret HR-jura og tvister Juridisk HR

Hvilke regler gælder ved sygdom under ferie?

Sommerferien står for døren, men hvad sker der, hvis dine medarbejdere er syge i ferien? Har dine medarbejdere ret til betalt ferie, når de vender tilbage fra et længerevarende sygdomsforløb? Og hvad gør du som arbejdsgiver, hvis du har medarbejdere, som er forhindret i at holde ferie grundet sygdom? Få et overblik her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

COVID-19: Hvordan forholder du dig til medarbejderes ferierejser til udlandet?

Grundet COVID-19-situationen er sommeren igen i år forbundet men en række spørgsmål vedrørende medarbejdernes mulige ferierejser til udlandet i sommerferien.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret Juridisk HR HR-jura og tvister

Udnyt fordelene i det fleksible arbejdsmarked – og undgå faldgruberne

Som arbejdsgiver kan det være fristende at gøre brug af selvstændige konsulenter eller udnytte muligheden for at ansætte medarbejdere på tidsbegrænsede kontrakter. Få styr på fordele og ulemper herved.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister Arbejdsret Juridisk HR

Konsulenter: Den vigtige sondring mellem lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende

Det kan skabe store problemer og have økonomiske konsekvenser for arbejdsgiver, hvis en konsulent, som reelt er lønmodtager, antages som selvstændigt erhvervsdrivende. Der er altid tale om en konkret vurdering, men nedenfor giver vi dig nogle punkter, som kan bruges til at vurdere, om en konsulent er lønmodtager eller selvstændigt erhvervsdrivende.

Dato
Forretningsområde
HR-jura og tvister

Dilemma: Må du tvinge dine medarbejdere til test og vaccine?

Test og vaccine er to af de vigtigste redskaber i kapløbet mod COVID-19, men hvad må du som arbejdsgiver pålægge dine medarbejdere?

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister HR-juridisk eftersyn Behandling af medarbejderoplysninger Juridisk HR Arbejdsret

COVID-19: Arbejdsgivere kan nu pålægge ansatte at blive testet

Det stigende smittetryk har nødvendiggjort, at arbejdsgivere skal kunne iværksættes tiltag, som er med til at inddæmme de alvorlige konsekvenser af spredningen af Covid-19 mest muligt. En netop vedtaget lov giver derfor arbejdsgivere større adgang til at kunne pålægge sine ansatte at blive testet for covid-19 og oplyse om resultatet af testen.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

Arbejdsfordeling skal hjælpe virksomheder med at undgå afskedigelser

En ny trepartsaftale om en midlertidig arbejdsfordelingsordning på det private arbejdsmarked medfører, at arbejdsgiverne kan fordele arbejdet mellem de ansatte medarbejdere og sende dem hjem på dagpenge i perioder, hvor der ikke er behov for dem.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her