Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Arbejdsret

Hvornår kan arbejdsgiver opsige en flexjobber?

Som arbejdsgiver skal du være opmærksom på gældende regler og forpligtelser, når du skal opsige en flexjobber. Lever du ikke op til lovens forpligtelser, kan flexjobberen nemlig gøre krav på godtgørelse.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret Juridisk HR

Hvordan er du som arbejdsgiver stillet i den nuværende coronasituation?

COVID-19 har i over et år givet anledning til en række ansættelsesretlige problemstillinger, som arbejdsgivere ikke tidligere har skullet tage stilling til. Disse problemstillinger vedrører blandt andet mulighed for at pålægge test og vaccine samt betaling under fravær relateret til COVID-19.

Dato
Forretningsområde
Arbejdsret

Udeblivelse fra sygefraværssamtaler kan koste dig jobbet

Højesteret har for nylig slået fast, at det kan få ansættelsesretlige konsekvenser, når en sygemeldt medarbejder nægter at møde op til en sygefraværssamtale. Læs med og få et overblik over dommens præmisser.

Dato
Forretningsområde
Arbejdsret

Når kundelisterne havner i medarbejdernes private mailboks

Fratræder du som medarbejder din stilling, er du underlagt en forpligtelse til ikke at anvende din arbejdsgivers forretningshemmeligheder efter fratrædelsen - men langt fra alle medarbejdere overholder denne forpligtelse. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at beskytte dine forretningshemmeligheder, når en medarbejder stopper.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Arbejdsvilkår: EU-direktiv skal sikre gennemsigtighed og forudsigelighed

I 2019 blev et EU-direktiv vedtaget med det formål at gøre arbejdsvilkårene mere gennemsigtige og forudsigelige for lønmodtagere i EU. Direktivets forpligtelser skal inden længe være en del af dansk ret og kan dermed få betydning for dig som arbejdsgiver. Læs med og få et indblik i, hvilke krav direktivet stiller.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Mangel på arbejdskraft fører til ny trepartsaftale

Arbejdsmarkedets parter er sammen med regeringen og Kommunernes Landsforening blevet enige om en ny trepartsaftale. Aftalen har til formål at få ledige i job og dermed afhjælpe manglen på arbejdskraft. Vi giver her et indblik i aftalens hovedpunkter.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

Ny model: Forældre ligestilles i forhold til øremærket barsel

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er blevet enige om en ny model for øremærket barsel. Få indsigt i modellens hovedpunkter her.

Dato
Forretningsområde
Arbejdsret

Lønmodtagerstatus sætter grænser for ansættelsesklausuler

Med en ansættelsesklausul kan du som arbejdsgiver pålægge en tidligere medarbejder visse begrænsninger. Har medarbejderen derimod status som lønmodtager, får det betydning for klausulens gyldighedsbetingelser. Bliv klogere her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her