Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret HR-jura og tvister Juridisk HR

Hvilke regler gælder ved sygdom under ferie?

Sommerferien står for døren, men hvad sker der, hvis dine medarbejdere er syge i ferien? Har dine medarbejdere ret til betalt ferie, når de vender tilbage fra et længerevarende sygdomsforløb? Og hvad gør du som arbejdsgiver, hvis du har medarbejdere, som er forhindret i at holde ferie grundet sygdom? Få et overblik her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret HR-jura og tvister

COVID-19: Hvordan forholder du dig til medarbejderes ferierejser til udlandet?

Grundet COVID-19-situationen er sommeren igen i år forbundet men en række spørgsmål vedrørende medarbejdernes mulige ferierejser til udlandet i sommerferien.

Dato
Forretningsområder
Arbejdsret Juridisk HR HR-jura og tvister

Udnyt fordelene i det fleksible arbejdsmarked – og undgå faldgruberne

Som arbejdsgiver kan det være fristende at gøre brug af selvstændige konsulenter eller udnytte muligheden for at ansætte medarbejdere på tidsbegrænsede kontrakter. Få styr på fordele og ulemper herved.

Dato
Forretningsområder
HR-jura og tvister Arbejdsret Juridisk HR

Konsulenter: Den vigtige sondring mellem lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende

Det kan skabe store problemer og have økonomiske konsekvenser for arbejdsgiver, hvis en konsulent, som reelt er lønmodtager, antages som selvstændigt erhvervsdrivende. Der er altid tale om en konkret vurdering, men nedenfor giver vi dig nogle punkter, som kan bruges til at vurdere, om en konsulent er lønmodtager eller selvstændigt erhvervsdrivende.

Dato
Forretningsområder
Corporate Arbejdsret Juridisk HR

Konkurrenceklausuler: Stadig vidtgående aftalefrihed i ejeraftaler

Konkurrenceklausuler indgået mellem ejerkredsen i et selskab er ikke underlagt begrænsningerne i ansættelsesklausulloven. Dét har Højesteret fastslået i en ny afgørelse, som du kan læse mere om her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Q&A: Få svar på seks aktuelle spørgsmål om regler for hjemmearbejde

Siden den første nedlukningsperiode har hjemmearbejde været en realitet for mange ansatte – men hvilke regler er der for hjemmearbejde? Vi giver svaret på seks aktuelle spørgsmål her.

Dato
Forretningsområder
Retssager Arbejdsret Forsikring og erstatning

Hvornår er der tale om indlejet arbejdskraft?

Arbejdsgivers ansvar for en medarbejder flytter sig, når arbejdskraften er indlejet. Men hvornår er der reelt tale om indlejet arbejdskraft?

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret

Hvem har ansvar for at imødegå sexchikane på arbejdspladsen?

Med Sofie Lindes tale til Zulu Comedy Galla i august 2020 er debatten om sexchikane på arbejdspladsen vakt til live på ny. Det giver anledning til at indføre en sexchikane-politik, hvis ikke man allerede har en sådan. Læs DAHLs anbefalinger til forebyggelse og håndtering her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her