Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Konkurrence og udbud Konkurrence Udbud

Nyt udkast til vejledning om fælles budafgivning sendt i høring

Den 7. maj sendte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en revideret vejledning i høring. Vejledningen fortolker konkurrencereglerne, når virksomheder afgiver fælles bud på en opgave, og giver indblik i styrelsens prioritering i sager om håndhævelse af forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler.

Dato
Forretningsområde
Konkurrence og udbud Konkurrence

Konkurrencerådet: Ny afgørelse sætter fokus på misbrug af dominerende stilling

Konkurrencerådet slår i en sag om misbrug af dominerende stilling fast, at længerevarende binding af kunders indkøb via eksklusivitetsforpligtelser er i strid med konkurrencelovgivningen.

Dato
Forretningsområde
Konkurrence og udbud Udbud Offentlige indkøb

COVID-19: Fremrykning af offentlige investeringer og forudbetaling på offentlige kontrakter

Blandt tiltagene, der skal få Danmark bedst gennem Corona-krisen, præsenterede Regeringen og folketingets øvrige partier idag fremrykning af offentlige investeringer samt muligheden for forudbetaling på offentlige kontrakter.

Dato
Forretningsområde
Udbud Konkurrence og udbud

COVID-19: Offentlige myndigheders handlemuligheder ift. igangværende udbud

Hvilke handlemuligheder har de offentlige myndigheder ift. igangværende udbud, nu hvor COVID-19 går sit indtog? Få indblik i nye retningslinjer fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Dato
Forretningsområde
Konkurrence og udbud Konkurrence Udbud

Klagenævn for Udbud afgør sag om mulig konkurrenceforvridning

D. 5. december 2019 afgjorde Klagenævn for Udbud en sag mellem Kailow Graphic A/S og Moderniseringsstyrelsen, som nuancerer den aktuelle udvikling af virksomheders mulighed for at gå sammen om at byde på offentlige opgaver. Læs mere om afgørelsen her.

Dato
Forretningsområde
Konkurrence og udbud

Højesteret ophæver Sø- og Handelsrettens dom i omstridt ”vejstribe-sag”

Højesteret har netop ophævet dommen i den såkaldte ”vejstribe-sag” fra 2018, hvor en række danske virksomheder overtrådte konkurrencelovgivningen ved at byde ind som et konsortium i et udbud om kørebaneafmærkning.

Dato
Forretningsområde
Commercial Krænkelse og håndhævelse af IP-rettigheder Konkurrence og udbud

EU-Kommissionen uddeler store bøder for virksomheders begrænsning af grænseoverskridende salg

Velkendte virksomheder som Nike og Sanrio har i strid med konkurrencelovgivningen indgået licensaftaler om merchandise-produkter begrænset til særlige geografiske områder. Det har EU-Kommissionen, med Margrethe Vestager i spidsen, valgt at straffe med bøder i millionklassen. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Konkurrence og udbud

Forhøjede bødetakster for tilbudskoordinering mellem konkurrerende virksomheder

I den seneste tid er flere virksomheder og personer i nedrivnings- og VVS-branchen blevet pålagt bøder i millionklassen for at have deltaget i ulovlig tilbudskoordinering og prisudveksling med deres konkurrenter. Læs mere om sagerne her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her