Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Sportsret Medier, sport og entertainment

DAHL bidrager til international rapport om fodboldjura

Udenlandske investorer ser med øget interesse på danske fodboldklubber. I en artikel til det internationale medie, Football Legal sætter advokat Frederik Bruhn, der er specialiseret i sportsret, fokus på, hvorfor netop dansk fodbold er interessant for udlandet, og ikke mindst hvilke opmærksomhedspunkter investorer og klubber skal have for øje. Download første del af artiklen her.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Sportsret Medier, sport og entertainment

Hvornår bliver professionelle sportsudøvere i udlandet skattepligtige til Danmark?

Danske professionelle sportsudøvere, der bor og betaler skat i udlandet, kan komme i klemme, hvis de jævnligt opholder sig i Danmark, f.eks. på landsholdslejre. For bliver de så også skattepligtige til Danmark? En ny afgørelse tager stilling til en sådan udfordring – læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Medier, sport og entertainment Sportsret

Hvordan bør fodboldklubber, spillere og trænere forholde sig til kontrakter i en corona-tid?

COVID-19 har lukket verdensfodbolden ned, og det medfører juridiske udfordringer for klubber, spillere og trænere. FIFA har derfor udsendt nye anbefalinger til bl.a. kontraktforhold.

Dato
Forretningsområder
Medier, sport og entertainment Medier og entertainment Sportsret

COVID-19: Ændring af epidemiloven og hjælpepakke til eventarrangører

Har eventarrangører og sportsklubber krav på erstatning eller kompensation for sit tab ved aflysninger af events? Få indblik i hjælpepakken til eventarrangører, herunder sportsklubber og få afklaret, om I er omfattet af kompensationsordningen.

Dato
Forretningsområder
Commercial Medier, sport og entertainment Medier og entertainment

COVID-19: Coronavirus rammer arrangementsarrangører hårdt

I fredags kom regeringen med en opfordring om, at alle arrangementer med et deltagerantal på mere end 1.000 mennesker aflyses i resten af marts måned. Men hvordan forholder man sig som arrangør i en sådan situation? Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Sportsret Medier, sport og entertainment E-sport Medier og entertainment

Er det korrekt at udelukke Manchester City fra deltagelse i UEFA’s turneringer i to år?

Fredag den 14. februar oplyste UEFA, at Manchester City er blevet udelukket fra at deltage i Europæiske klubturneringer i to sæsoner. Udelukkelsen sker på baggrund af en række anklager fremsat af UEFA, herunder at fodboldklubben skulle have brudt de såkaldte ’Financial Fair Play’-regler. Læs med og bliv klogere på sagen her.

Dato
Forretningsområde
Medier, sport og entertainment

DAHL juridisk rådgiver for nyt dansk e-sport-storhold

DAHL Advokatfirma bistår et af verdens førende brands inden for e-sport, OG Esports, i forbindelse med etableringen af et nyt stjernebesat Counter-Strike hold. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Sportsret Medier, sport og entertainment

Stort arbejdspres truer international fodbold

Den internationale spillerforening, FIFPro, imødekommer Pep Guardiola og kommer med en række anbefalinger for at sikre fodboldspillere ordentlige arbejdsvilkår til glæde for sporten.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her