Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Plan og miljø Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Energi og forsyning Ekspropriation

Mens vi venter: Hvordan må du anvende din minkfarm?

Der er snart gået 2,5 år, siden minkerhvervet blev lukket ned den 4. november 2020. I denne artikel ser vi på minkavlernes situation i perioden, indtil erstatningerne er gjort op.

Dato
Forretningsområder
Plan og miljø Ekspropriation

Status: Hvor bliver minkavlernes erstatning af?

Selvom kalenderen i dag siger november 2022, har ingen minkavler modtaget den erstatning, som de blev lovet. Vi giver dig her en status på erstatningsfastsættelsen og -udbetalingen.

Dato
Forretningsområder
Plan og miljø Ekspropriation

Nu tages der hul på erstatninger til minkbranchen

Minkavlere og følgeerhverv har ventet længe på at få afklaret, hvordan de erstatningsmæssigt er stillet efter beslutningen om, at alle mink i Danmark skulle aflives.

Dato
Forretningsområder
Ekspropriation Plan og miljø

Nyt om erstatning for nedlukning af minkfarme og følgeerhverv

Nu er der endelig nyt om minkavlernes og følgeerhvervenes erstatningskrav mod staten som følge af forbuddet mod hold af mink. Bliv klogere her.

Dato
Forretningsområder
Plan og miljø Ekspropriation

Ny bekendtgørelse: Erstatning for skindværdi til minkavlere

Siden alle danske mink blev beordret aflivet, har branchen befundet sig i uvished om fremtiden. Den 7. september 2021 er der vedtaget en ny bekendtgørelse om udbetaling af erstatning. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Plan og miljø Ekspropriation Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Q&A: Få svar på de hyppigste spørgsmål blandt minkavlere og følgehverv

En politisk aftale om erstatning til minkavlere og følgehvervene er på plads. Vores eksperter giver svar på seks centrale spørgsmål vedrørende erstatning til minkbranchen.

Dato
Forretningsområde
Ekspropriation

Minkbranchens følgeerhverv kan også se frem til erstatning

Siden lovforslaget om forbud mod hold af mink blev vedtaget tilbage i december sidste år, har ikke kun minkavlerne, men også minkbranchens følgeerhverv, befundet sig i uvished om, hvad fremtiden bringer.

Dato
Forretningsområder
Plan og miljø Ekspropriation

Ny aftale om erstatning til minkavlerne

De fleste mink i Danmark blev aflivet tilbage i november sidste år. Siden har minkavlerne befundet sig i uvished om det økonomiske efterspil, herunder hvordan avlerne bliver kompenseret og erstattet for det indgreb, der de facto nedlagde et helt erhverv. Første skridt mod en afklaring er nu taget. I går aftes indgik et flertal i folketinget en aftale om erstatning til minkavlerne. Vi har opsummeret det mest centrale fra aftaleteksten her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her