Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Private Client

Pas på med værdiansættelser i et dødsbo - der er sjældent fortrydelsesret!

Arvinger er bundet af de værdiansættelser, man vælger i en boopgørelse i et dødsbo. Det er den absolutte hovedregel. Man kan med andre ord ikke fortryde, hvis værdien er blevet sat for højt, og det er en ofte overset problemstilling. Den kan du blive klogere på her.

Dato
Forretningsområde
Private Client

Derfor skal du få foretaget et familieformuetjek

Et familieformuetjek er en kortlægning af, hvordan du og din familie er stillet i tilfælde af forskellige livsbegivenheder. Med et familieformuetjek får I mulighed for at være på forkant og træffe de beslutninger, som I finder bedst for familien, formuen og virksomheden. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Private Client Family Governance

Sumdeling – en ny måde at tænke særeje på

Den 1. januar 2018 trådte Lov om ægtefællers økonomiske forhold i kraft. Denne lov indførte den såkaldte ’sumdeling’, som gør det både nemmere og mere overskueligt at indrette formueordningen mellem (kommende) ægtefæller. Læs mere om fordelene her.

Dato
Forretningsområde
Private Client

Hvor meget må jeg give i gave – uden det koster afgift eller skat?

Hvor meget må jeg give i gave om året - uden det koster en afgift eller skat til statskassen? Dette spørgsmål er hyppigt stillet og ikke helt enkelt at besvare, for det afhænger af gavegiver og -modtagers forbindelse. I denne artikel kan du blive klogere på reglerne for afgiftsfrie gaver.

Dato
Forretningsområde
Private Client

Skattefritagne dødsboer: Er der mulighed for optimering?

Et dødsbo skal betale den skat, som afdøde har udskudt, f.eks. udskudt skat på kapitalandele, udlejningsejendomme, opsparet overskud mv. I visse tilfælde kan dødsboet dog undgå at betale denne udskudte skatteforpligtelse, hvilket medfører, at der forfalder en større arv til arvingerne. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Private Client Corporate

Opret en fremtidsfuldmagt og undgå et beslutningsmæssigt vakuum

Hvem træder i dit sted, hvis du i en periode ikke er i stand til at drive din virksomhed eller forvalte din formue pga. sygdom eller svækkelse? Hos DAHL anbefaler vi vores formuende klienter at oprette en fremtidsfuldmagt for at undgå et beslutningsmæssigt vakuum. Læs mere om fremtidsfuldmagten her.

Dato
Forretningsområde
Private Client

Hvad er en ’båndlæggelse’ – og hvordan kan den beskytte en arv?

Båndlæggelse af en arv indebærer, at arven anbringes, sådan at arvingen ikke selv kan disponere over den, f.eks. i en banks forvaltningsafdeling. Derfor kan båndlæggelse beskytte både arv og arving, men den skal indrettes på den rigtige måde. Læs mere om arv og båndlæggelse her.

Dato
Forretningsområde
Private Client

Generationsskifte: Hvad skal man være særligt opmærksom på?

Et generationsskifte er en kompleks størrelse. De fleste virksomhedsejere vil kun generationsskifte en enkelt gang eller to i deres liv – og derfor er de færreste rutinerede i at tage stilling til de spørgsmål, der kan melde sig i et generationsskifte. Få svar på de mest centrale spørgsmål her.

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her