Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Køb og salg af erhvervsejendomme (M&A Real Estate) Generationsskifte

Ny bekendtgørelse om reglerne i lov om landbrugsejendomme

Den nye bekendtgørelse om reglerne i lov om landbrugsejendomme trådte i kraft den 1. juli 2022. Vi giver dig her et overblik over ændringerne i den nye bekendtgørelse.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Generationsskifte Moms Skatterådgivning Omstrukturering

Skattemæssige fokuspunkter i det nye regeringsgrundlag for SVM-regeringen

Den nye SVM-regering har offentliggjort deres regeringsgrundlag. I dette er der flere elementer, der er af særlig interesse på det skatteretlige område. Vi giver dig her en opsummering af de skatteinitiativer, som den nye regering foreslår.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Skat, moms og afgifter

Generationsskifte i landbrug: Muligheder og umuligheder ved finansiering

Landbrug er kendetegnet ved at være en virksomhedsform med relativt mange anlægsaktiver, som skal finansieres. Men bør man vælge intern eller ekstern finansiering? Læs med her, og få overblik over de udfordringer og muligheder, der eksisterer på den finansieringsmæssige bane for landbrug.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Juridisk HR Arbejdsret

Generationsskifte i landbrug: Løn- og ansættelsesforhold

Hvem har ledelsesretten og ledelsespligten over for medarbejdere ved en virksomhedsoverdragelse? Og hvilke udfordringer kan opstå, når sælger er insolvent? I denne sjette artikel i vores artikelserie om generationsskifte stiller vi skarpt på håndtering af lønmodtagerforhold ved ejerskifte.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Juridisk HR Arbejdsret

Generationsskifte i landbrug: Lønmodtagerforhold

Hvornår er en virksomhed generationsskiftemoden? Og hvornår bør et generationsskifte tilpasses ansættelsesvilkårene? I denne femte artikel i vores artikelserie om generationsskifte betragter vi et udsnit af de centrale lønmodtagerforhold. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Skat, moms og afgifter

Afgifter i forbindelse med generationsskifte

Hvad forstår man ved ”generationsskifteafgiften”? Og hvilke afgiftssatser bør man kende? I denne fjerde artikel i vores artikelserie om generationsskifte ser vi nærmere på de afgiftsrelaterede implikationer. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Skat, moms og afgifter

Den skattemæssige vinkel i et generationsskifte i landbrug

Hvilke forhold i generationsskiftet udløser skat? Hvad koster et generationsskifte i skat? Og har afståelsessummens fordeling skattemæssig betydning? I denne tredje artikel i vores artikelserie om generationsskifte stiller vi skarpt på de skatterelaterede implikationer. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Skat, moms og afgifter

Værdiansættelse i forbindelse med generationsskifte i landbrug

Hvorfor er værdiansættelsen vigtig i et generationsskifte? Og hvordan skal værdiansættelsen foretages? Læs med her i den anden artikel i vores serie om generationsskifte, og bliv klogere på disse spørgsmål.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her