Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Rigsretten: En historisk sag har nået sin ende

DAHLs partnere Nicolai Mallet og Kristian Skovsgaard, der var en del af forsvaret, kommer her med deres kommentar på sagens udfald.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Domstolenes nye domsdatabase åbner for nye muligheder

Danmarks Domstole har længe arbejdet på en domsdatabase, hvor en række domme vil blive digitaliseret og være tilgængelige for befolkningen.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Rigsretssagen: Bevisførelsen er nået til vejs ende

29 dages bevisførelse i den blot anden rigsretssag i 100 år er nu afsluttet. Siden efterårsferien har 18 vidner afgivet forklaring, og supplerende dokumentation har været fremlagt.

Dato
Forretningsområder
Forsikring og erstatning Retssager

Bunden forelæggelse for AES fik ikke bevismæssig betydning

I en sag om erstatningskrav fra skadelidte om yderligere erhvervsevnetabserstatning har byretten netop slået fast, at bunden forelæggelse for Arbejdsmarkedet Erhvervssikring (AES) ikke kunne tillægges bevismæssig værdi. Få indsigt i den konkrete sag.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Vognmand bliver frikendt i Vestre Landsret: Får betydning for 1000 andre sager

Den 19. oktober frifandt Vestre Landsret en vognmand for overtrædelse af Transportforordningen i en særligt principiel sag. Sagen drejede sig om hvorvidt en vognmand kunne gøres ansvarlig for at have arrangeret en dyretransport, hvor turen var planlagt til at skulle kunne gennemføres på under 24 timer, men hvor transporttiden blev cirka 30 timer.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Vidneafhøring: Hvorfor starter vi i minibussen?

Vidneafhøring er en svær disciplin, hvor valget af strategi er afgørende for, hvordan selve afhøringen forløber og hvordan resultatet heraf vil påvirke sagen. Procesadvokat Christina Nissen giver indblik i, hvorfor afhøring af vidner ofte tager afsæt i begivenheder, der ikke er selve sagens kerne.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Rigsretssagen: Status efter 15 dages hovedforhandling

Den anden rigsretssag i 100 år er i fuld gang med selve hovedforhandlingen. De 26 dommere - 13 af landets højesteretsdommere og 13 dommere valgt af Folketinget - er samlet i de historiske omgivelser i Eigtveds Pakhus på Christianshavn. Vi har for alvor taget hul på rigsretssagen.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Værnetingsaftaler kan spare dig op til et år i sagsbehandlingstid

Flere byretter har lange sagsbehandlingstider. Det kan derfor betale sig at overveje, hvor i landet du skal anlægge din retssag. Læs med her, når vi gør dig klogere på fordelene ved værnetingsaftaler.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her