Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Mangler: Hvad gælder, når man sælger brugte genstande?

Ny afgørelse fra Højesteret slår fast, at man som sælger ikke kan blive pålagt et mangelsansvar, hvis den solgte genstand går i stykker efter risikoens overgang. Få indblik i problematikken om mangler ved brugte genstanden.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Rigsretten fra A til Z – hvad, hvordan og hvorfor?

DAHLs Nicolai Mallet er forsvarer i den verserende rigsretssag, hvor forhenværende minister Inger Støjberg er anklaget af Folketinget for overtrædelse af ministeransvarsloven. Men hvad er Rigsretten egentlig for en størrelse? I dette indlæg giver vi et overblik over rigsretten fra A til Z.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Hvornår kan procesunderretning afbryde forældelsen af et krav?

Når kravet i en sag står overfor forældelse, kan der indgives procesunderretning, som foreløbigt afbryder forældelsen. Ny højesteretsdom illustrerer udfordringerne ved afbrydelse af forældelse. Læs med her.

Dato
Forretningsområder
Retssager Forsikring og erstatning

Sammenstød mellem tyske og danske biler – og dermed dansk og tysk ret?

Højesteret har i en principiel kendelse fra 2020 taget stilling til, hvilken lovgivning der skal anvendes i spørgsmålet om erstatning, når der sker et færdselsuheld i Danmark mellem en dansk og en tysk bil. Bliv klogere på afgørelsen her.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Forslag til en ny retsafgiftslov forenkler regler for betaling af retsafgifter

Nyt lovforslag indeholder væsentlige forenklinger til det eksisterende retsafgiftssystem. Formålet er at gøre reglerne om retsafgifter lettere at forstå. Læs mere om lovforslaget her.

Dato
Forretningsområder
Retssager Entreprise

Højesteret stadfæster kendelse om ensidigt indhentede erklæringer

Den 16. december 2020 afgjorde Højesteret et spørgsmål om fremlæggelse af ensidigt indhentede erklæringer. Dommen viser, at skønserklæringer, der er indhentet i en anden sag med en anden modpart, betragtes som en ensidigt indhentet erklæring efter retsplejelovens § 341 a, stk. 1. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Retssager Arbejdsret Forsikring og erstatning

Hvornår er der tale om indlejet arbejdskraft?

Arbejdsgivers ansvar for en medarbejder flytter sig, når arbejdskraften er indlejet. Men hvornår er der reelt tale om indlejet arbejdskraft?

Dato
Forretningsområder
Entreprise Retssager

Hvornår kan man få fornyet syn og skøn ved en anden skønsmand?

En skønserklæring vejer ofte tungt i retten, fordi den udformes af en uafhængig, fagkyndig skønsmand, der giver alle sagens parter mulighed for at stille spørgsmål. Men hvad nu, hvis man er utilfreds med skønsmanden og/eller skønserklæringen?

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her