Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Rigsretten tager stilling til vigtige spørgsmål inden hovedforhandlingen

Efter retsmødet den 25. juni har Rigsretten afsagt to kendelser i forhold til spørgsmålet om skærpende omstændigheder og TV-optagelser fra hovedforhandlingen. Få indblik i kendelsernes betydning for sagen fremadrettet.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Rigsretten kalder til samling

Vi nærmer os retsmødet den 25. juni, som er det første ”egentlige” retsmøde i Rigsretten. Advokat og partner i DAHL, Nicolai Mallet, giver her en opdatering på status i sagen. Få indblik i emner som optagelser fra hovedforhandlingen og spørgsmålet om skærpende omstændigheder.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Rigsretssagen: Få et kig ind i maskinrummet

Rigsretssagen mod fhv. minister Inger Støjberg går for alvor i gang den 2. september 2021, når hovedforhandlingen indledes. Inden da skal sagen forberedes. DAHLs Nicolai Mallet, der er forsvarer i sagen, giver en status på sagen og indblik i de forberedende manøvrer i vores føljeton om rigsretssagen.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Mangler: Hvad gælder, når man sælger brugte genstande?

Ny afgørelse fra Højesteret slår fast, at man som sælger ikke kan blive pålagt et mangelsansvar, hvis den solgte genstand går i stykker efter risikoens overgang. Få indblik i problematikken om mangler ved brugte genstanden.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Rigsretten fra A til Z – hvad, hvordan og hvorfor?

DAHLs Nicolai Mallet er forsvarer i den verserende rigsretssag, hvor forhenværende minister Inger Støjberg er anklaget af Folketinget for overtrædelse af ministeransvarsloven. Men hvad er Rigsretten egentlig for en størrelse? I dette indlæg giver vi et overblik over rigsretten fra A til Z.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Hvornår kan procesunderretning afbryde forældelsen af et krav?

Når kravet i en sag står overfor forældelse, kan der indgives procesunderretning, som foreløbigt afbryder forældelsen. Ny højesteretsdom illustrerer udfordringerne ved afbrydelse af forældelse. Læs med her.

Dato
Forretningsområder
Retssager Forsikring og erstatning

Sammenstød mellem tyske og danske biler – og dermed dansk og tysk ret?

Højesteret har i en principiel kendelse fra 2020 taget stilling til, hvilken lovgivning der skal anvendes i spørgsmålet om erstatning, når der sker et færdselsuheld i Danmark mellem en dansk og en tysk bil. Bliv klogere på afgørelsen her.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Forslag til en ny retsafgiftslov forenkler regler for betaling af retsafgifter

Nyt lovforslag indeholder væsentlige forenklinger til det eksisterende retsafgiftssystem. Formålet er at gøre reglerne om retsafgifter lettere at forstå. Læs mere om lovforslaget her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her