Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Retssager

SpotOn: Ny afgørelse om ankefristens begyndelse

En ankefrist begynder, den dag en sag bliver afgjort. Selv hvis dommen afsiges før tid, forbliver ankefristen den samme – såfremt fremrykkelsen ikke blev varslet til parterne i sagen.

Dato
Forretningsområde
Retssager

Kære kunne ikke afvises grundet manglende påstand i påstandsfeltet på sagsportalen

Kan en påstand medføre afvisning af kære, hvis den ikke er fremsat i overensstemmelse med kravene i retsplejeloven og Domstolsstyrelsens vejledning til brug for sagsportalen?

Dato
Forretningsområde
Retssager

Kære iværksat rettidigt ved kæremeddelse, der blev fulgt op af egentligt kæreskrift

Højesteret tog ved kendelse af 6. juli 2022 stilling til, hvorvidt en meddelelse til retten på kærefristens sidste dag om, at der snart ville blive indleveret et egentligt kæreskrift, opfyldte kravene i retsplejelovens § 393, stk. 3. Højesteret bekræftede med deres kendelse, at de indholdsmæssige krav til et kæreskrift er ganske lave.

Dato
Forretningsområde
Retssager

SpotOn: Ny kendelse om anvendelsen af domstolenes sagsportal

I denne artikel sætter vores processpecialister fokus på en ny sag fra Højesteret om anvendelsen af domstolenes sagsportal og vigtigheden af at få indtastet de korrekte oplysninger.

Dato
Forretningsområder
Byggeri, ejendomme og infrastruktur Entreprise Erhvervs- og boligudlejning Køb og salg af erhvervsejendomme (M&A Real Estate) Projektudvikling Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Konkursbehandling Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Tvangsauktion Retssager Voldgiftssager

Q&A: Entreprenørers konkurs

Vi har samlet en Q&A om det, du skal vide som bygherre, entreprenør og samarbejdspartner, hvis en entreprenør går konkurs.

Dato
Forretningsområder
Retssager Entreprise

Min første dag i landsretten

Hvordan er det at være i landsretten for første gang? Vi har spurgt vores advokat Maiken Rousing Vium, der netop har haft sin første sag for Vestre Landsret.

Dato
Forretningsområder
Retssager Forsikring og erstatning

SpotOn: Tyveri af en klonet bil

Udgør tyveri af en klonet bil et tab, som en forsikringstager kan kræve erstattet? Dette er væsentligt at vide for forsikringsselskaber.

Dato
Forretningsområder
Virksomhedsoverdragelser/M&A Commercial Corporate IT og teknologi IP-strategi Persondata og datasikkerhed Retssager Entreprise

Legal 500: DAHL er igen med i den europæiske guide

Legal 500 er netop udkommet med deres europæiske guide, og DAHL er igen med på listen over Danmarks bedste advokatfirmaer.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her