Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.
Den 1. april 2021 fik Voldgiftsinstituttet nye regler. Få indblik i de væsentligste ændringer og mest centrale bestemmelser.
Der er en række faldgruber, som entreprenøren skal være opmærksom på, når der indgås aftale med forbrugere. I denne artikel gennemgår vi de væsentligste faldgruber. Læs med her.
I en nyere voldgiftskendelse fik entreprenøren tilkendt godtgørelse for sit effektivitetstab. To af DAHLs advokater repræsenterede den vindende entreprenør i spørgsmålet om effektivitetstab. Læs mere om sagen her.
Syns- og skønserklæringer bliver i dansk retspleje tillagt en væsentlig bevismæssig betydning – men som følge af princippet om fri bevisbedømmelse er retten ikke bundet af erklæringerne, når en sag skal afgøres.
Det følger af dansk rets almindelige erstatningsregler, at den erstatningsberettigede har pligt til at begrænse sit tab. Denne pligt gælder også i byggesager og kan både tilfalde entreprenør og bygherre, afhængigt af det konkrete tilfælde. Læs mere her.
I en nylig kendelse har Voldgiftsretten for bygge- og anlægsvirksomhed taget stilling til, om en bygherres ophævelse af en entreprisekontrakt var uberettiget. Afgørelsen demonstrerer, at den af byggeriets parter, der afsender et påkrav, også bærer risikoen for, at påkravet kommer frem. Læs mere her.
En nylig voldgiftsafgørelse vedrørende Fermacell-plader præciserer rækkevidden af rådgiveransvaret. Som både entreprenør og byggesagkyndig rådgiver bør man være særligt opmærksom på dette.
Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlægsvirksomhed kom d. 17. november med en status på brugen af ”hurtige afgørelser”, der var en af nyskabelserne i det nye AB-system. Det fremgår, at hurtige afgørelser bruges, men at en del af afgørelserne vedrører processuelle spørgsmål. Vi tager temperaturen på den nye mulighed og ser på, hvad vi kan forvente fremadrettet ift. hurtige afgørelser.