Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Moms og afgifter Energi og forsyning Grøn omstilling

Klimaaftalen og klimalovens betydning på afgiftsområdet

Klimaloven med fastsættelse af juridisk bindende klimamål kom på plads kort inden sommerferien. Når de danske klimamål skal realiseres, forventes der en markant stigning af tiltag på afgiftsområdet, som de danske virksomheder med aktiviteter inden for energi og forsyning skal forholde sig til. Bliv klogere på den nye klimalov og de kommende afgiftsmæssige tiltag.

Dato
Forretningsområde
Moms og afgifter E-sport

E-sport får det blå stempel af Skatterådet – og fritages for moms

En ny afgørelse fra Skatterådet slår fast, at E-sport i momsmæssig henseende udgør en sportsgren på linje med eksempelvis håndbold, gymnastik og andre foreningsaktiviteter. Af samme årsag skal E-sport fritages for moms – læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Moms og afgifter

Nyt lovforslag vil modernisere momsregler for handel i EU

Folketinget har fremsat et nyt lovforslag (L 137), der lægger op til at vedtage ændringer i momslovgivningen. Ændringerne skal bl.a. styrke danske virksomheders konkurrenceforhold og give Skatteforvaltningen beføjelse til at pålægge virksomheder at benytte digitale salgsregistreringssystemer. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Moms og afgifter

Sort arbejde er strafbart - og har også civilretlige konsekvenser

Langt de fleste er klar over, at sort arbejde er ulovligt og kan føre til strafansvar for de involverede. Men sort arbejde har også en række civilretlige konsekvenser, f.eks. når der opstår uenighed om betaling. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Moms og afgifter Skatterådgivning Skat, moms og afgifter

COVID-19: Økonomisk hjælpepakke udskyder skat og moms

Som en konsekvens af coronavirus-krisen har regeringen vedtaget en hjælpepakke, der skal holde hånden under danske virksomheder i en økonomisk vanskelig situation. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Moms og afgifter

Udlejning af fast ejendom: Hvornår er ”ekstraydelser” momspligtige?

Når fast ejendom udlejes, følger andre ydelser ofte med, f.eks. udlejning af garage- og parkeringsplads, vaskerifaciliteter eller andre ydelser, som udlejeren tilbyder. Spørgsmålet er, hvordan den enkelte ”ekstraydelse” skal vurderes - er den er momspligtig eller ej? Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Moms og afgifter Skat, moms og afgifter

COVID-19: Ny hjælpepakke på vej til små og mellemstore virksomheder

Ny hjælpepakke skal forbedre likviditeten for de små og mellemstore virksomheder og dermed hjælpe dem igennem de udfordringer, som den nuværende sundhedskrise medfører. Pakken omfatter momskredit for små og mellemstore virksomheder og udskydelse af B-skatterater for selvstændigt erhvervsdrivende.

Dato
Forretningsområde
Moms og afgifter Skat, moms og afgifter

Kan brugtvognsforhandlere anvende brugtmomsordningen på køretøjer erhvervet af forsikringsselskaber?

Den 29. april 2019 afsagde Højesteret dom i en sag om, hvorvidt en autogenindvindingsvirksomhed (brugtvognsforhandler) opfyldte betingelserne for at anvende brugtmomsordningen. Med denne afgørelse slås praksis fast. Læs mere her, og bliv klogere på anvendelsesområdet for brugtmomsordningen.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her