Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Moms

Momsfri overdragelse af fast ejendom - funktionsdygtige bygninger?

Siden årsskiftet er to afgørelser offentliggjort fra Landsskatteretten, som konkret bør ændre Skattestyrelsens praksis vedrørende sondringen mellem moms på ejendomme med gamle bygninger og byggegrunde.

Dato
Forretningsområde
Moms

Hvordan påvirker zoneskift den momsmæssige vurdering af grundstykker?

Når et grundstykke skifter zonestatus, kan der opstå tvivl omkring momsfritagelse ved salg af ejendommen. Men hvad er afgørende for momspligten i sådanne tilfælde?

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Moms

Momsfritagelse af transportydelser kræver nu direkte tilknytning

En skærpelse af dansk praksis vedrørende momsfritagelsen for levering af transportydelser for varer, der udføres til steder uden for EU, er trådt i kraft den 22. december 2021.

Dato
Forretningsområde
Moms

Flere undervisningsudbydere skal nu betale moms

Den danske praksis omkring momsfritagelse af levering af undervisningsydelser er i strid med EU-Domstolens fortolkning af bestemmelsen. Skatteministeriet foreslår derfor ved et lovforslag, hvori momsfritagelsen for skoleundervisning indsnævres.

Dato
Forretningsområde
Moms

Begrænsning af momsfritagelsen for kunstnerisk virksomhed på vej

Skattestyrelsen har sendt et lovforslag i høring, der vil medføre en begrænsning af momsfritagelsen for kunstnerisk virksomhed. Forlag, musikforvaltere og tv-distributører holder derfor lige nu vejret, da forslaget kan have betydelige konsekvenser for deres virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Moms Skat, moms og afgifter

Hvornår er en virksomhedsoverdragelse momsfri?

Når en virksomhed overdrages, kan transaktionen undtages moms. Men vidste du, at køber og sælgers hensigt med virksomhed skal være identisk? Vi gør dig klogere her.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Moms

Nu kan der ske ændring af reglerne om brugtmoms

Gode nyheder! Et lovforslag om ændring af reglerne for opgørelse af brugtmoms skal lette de administrative byrder for virksomheder, der skal beregne momsbeløbet pr. solgte genstand. Læs med her, når vores specialister gør dig klogere på den såkaldte hovedregel og det nye lovforslag.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Moms

Nye regler om udtagningsmoms får konsekvenser for fast ejendom

Den 1. juli trådte de nye regler om den såkaldte udtagningsmoms i kraft – men reglerne har især store konsekvenser for fast ejendom. Bliv klogere her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her