Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Generationsskifte Moms Skatterådgivning Omstrukturering

Skattemæssige fokuspunkter i det nye regeringsgrundlag for SVM-regeringen

Den nye SVM-regering har offentliggjort deres regeringsgrundlag. I dette er der flere elementer, der er af særlig interesse på det skatteretlige område. Vi giver dig her en opsummering af de skatteinitiativer, som den nye regering foreslår.

Dato
Forretningsområder
Skatterådgivning Skatteproces Moms

Har du modtaget et brev fra Gældsstyrelsens pantefoged om en udlægsforretning?

Hvis du har gæld til det offentlige, som ikke er betalt, kan Gældsstyrelsen foretage udlæg i dine aktiver som sikkerhed for gælden. Læs mere om processen og dine muligheder her.

Dato
Forretningsområder
Moms Skat, moms og afgifter

Skal der betales moms af gavekort, som ikke indløses?

En ny afgørelse fra Landsskatteretten om moms på gavekort. Bliv klogere på reglerne om momspligten på gavekort, samt hvordan man sondrer mellem gavekort til ét eller flere formål.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Moms

Momsfri overdragelse af fast ejendom - funktionsdygtige bygninger?

Siden årsskiftet er to afgørelser offentliggjort fra Landsskatteretten, som konkret bør ændre Skattestyrelsens praksis vedrørende sondringen mellem moms på ejendomme med gamle bygninger og byggegrunde.

Dato
Forretningsområde
Moms

Hvordan påvirker zoneskift den momsmæssige vurdering af grundstykker?

Når et grundstykke skifter zonestatus, kan der opstå tvivl omkring momsfritagelse ved salg af ejendommen. Men hvad er afgørende for momspligten i sådanne tilfælde?

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Moms

Momsfritagelse af transportydelser kræver nu direkte tilknytning

En skærpelse af dansk praksis vedrørende momsfritagelsen for levering af transportydelser for varer, der udføres til steder uden for EU, er trådt i kraft den 22. december 2021.

Dato
Forretningsområde
Moms

Flere undervisningsudbydere skal nu betale moms

Den danske praksis omkring momsfritagelse af levering af undervisningsydelser er i strid med EU-Domstolens fortolkning af bestemmelsen. Skatteministeriet foreslår derfor ved et lovforslag, hvori momsfritagelsen for skoleundervisning indsnævres.

Dato
Forretningsområde
Moms

Begrænsning af momsfritagelsen for kunstnerisk virksomhed på vej

Skattestyrelsen har sendt et lovforslag i høring, der vil medføre en begrænsning af momsfritagelsen for kunstnerisk virksomhed. Forlag, musikforvaltere og tv-distributører holder derfor lige nu vejret, da forslaget kan have betydelige konsekvenser for deres virksomhed.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her