Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
International skatteret

COVID-19: Kan hjemmekontor medføre fast driftssted i Danmark?

Et hjemmekontor kan medføre, at udenlandske virksomheder etablerer fast driftssted i Danmark. Men hvilke kriterier skal være opfyldt, før et hjemmekontor kan statuere fast driftssted i Danmark? Find svaret her.

Dato
Forretningsområder
International skatteret Skat, moms og afgifter

Hvilke konsekvenser er der ved fysiske personers afbrydelse af skattepligt til Danmark?

Når en fysisk person afbryder sin skattepligt til Danmark, har Danmark regler om exitbeskatning. Læs mere om konsekvenserne ved afbrydelse af skattepligt til Danmark her.

Dato
Forretningsområder
International skatteret Skat, moms og afgifter

Forskerskatteordningen - hvornår har du en dansk arbejdsgiver?

Forskerskatteordningen, der bl.a. skal tiltrække udenlandske medarbejdere, rummer en lempet beskatning, hvis man har en dansk arbejdsgiver. Men hvornår har man reelt set det?

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter International skatteret

Ændrer COVID-19 kravene til fuld skattepligt efter opholdsreglen?

Ifølge opholdsreglen bliver en fysisk person fuldt skattepligtig til Danmark ved ophold, der overstiger 6 måneder. COVID-19 har imidlertid tvunget flere personer – der oprindeligt havde planlagt et kort ophold – til at opholde sig i Danmark længere end 6 måneder. Læs mere om konsekvenserne her.

Dato
Forretningsområder
International skatteret Skatterådgivning

Hvornår er udenlandsk arbejdskraft arbejdsudleje?

Hvornår er en ansat arbejdsudleje? I de fleste tilfælde er det ikke svært at afgøre, men især udenlandsk arbejdskraft kan befinde sig i en gråzone. I denne fjerde og sidste artikel i vores serie om udenlandsk arbejdskraft kan du læse, hvornår bestemmelserne om arbejdsudleje kan finde anvendelse.

Dato
Forretningsområder
International skatteret Skatterådgivning

Hvornår er udenlandsk arbejdskraft omfattet af reglerne om selvstændigt erhvervsdrivende?

Hvornår kan udenlandsk arbejdskraft kvalificeres som selvstændigt erhvervsdrivende? Generelt er det ikke vanskeligt at afgøre, men der kan opstå tvivl. I denne tredje artikel i vores serie om udenlandsk arbejdskraft kan du læse om de faktorer, der afgør, om en ansat er selvstændigt erhvervsdrivende.

Dato
Forretningsområder
International skatteret Skatterådgivning

Hvornår er udenlandsk arbejdskraft omfattet af lønmodtagerreglerne?

Hvornår kan udenlandsk arbejdskraft kvalificeres som en lønmodtager? Bliv klogere på de forhold, der taler for et lønmodtagerforhold, i denne anden artikel i vores serie om udenlandsk arbejdskraft.

Dato
Forretningsområder
International skatteret Skatterådgivning

Skatteretlig kvalificering af udenlandsk arbejdskraft

I en række brancher er udenlandsk arbejdskraft meget udbredt, og myndighederne fører i stigende grad kontrol med danske virksomheder, som anvender udenlandsk arbejdskraft. I denne artikel, som er den første i en serie på fire, kan du læse om den skatteretlige kvalificering af udenlandsk arbejdskraft.

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her