Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Ny IT-dom udfordrer tidligere retspraksis

Domstolene rykker i ny afgørelse ved rammerne for fortolkning af erstatningsbegrænsninger i IT-aftaler. Byretsafgørelsen er principiel, idet det er første gang, at en dansk domstol har haft mulighed for at tage stilling til flere forhold i en K02-aftale om levering af et ERP-system.

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Fra IT-advokatens hverdag: Kender du reglerne om fraskrivelse af ansvar for grove fejl?

For IT-virksomheder er det meget vigtigt at kende og forstå reglerne om ansvarsbegrænsning og -fraskrivelse, da det er nøglen til at håndtere risikoen for store erstatningskrav. Eksempelvis kan det medføre betydelige økonomiske tab for en leverandør af et IT-system, hvis dette system imod forventningen viser sig at være mangelfuldt. Bliv klogere på hvorvidt ansvar for grove fejl kan fraskrives i IT-kontrakten.

Dato
Forretningsområder
Virksomhedsoverdragelser/M&A Informationsteknologi

DAHL bistår ved salget af EG A/S til amerikansk kapitalfond for 3,7 mia. kr.

Kapitalfonden Axcel oplyste den 3. april i en fondsbørsmeddelelse, at de har underskrevet aftale om salg af IT-selskabet EG A/S til den amerikanske kapitalfond Francisco Partners. DAHL har i samarbejde med Axcels rådgivere bistået selskabet i hele salgsprocessen.

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Fra IT-advokatens hverdag: Vælg den rigtige aftaletype og undgå faldgruber

Følg med i vores erfaringer som et af Danmarks førende advokatkontorer inden for IT-ret. Som IT-advokater oplever vi ofte, at brugere af IT-kontrakter ikke er bevidste om konsekvenserne ved valg af aftaletype. Er det eksempelvis en konsulentaftale, projektaftale eller en supportaftale, der skal bruges, og hvad er konsekvenserne ved valg af forkert aftaletype?

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Er du hacker?

I straffelovens forstand består hacking i uberettiget at skaffe sig adgang til en andens oplysninger eller programmer, der er bestemt til at bruges i et informationssystem.

Dato
Forretningsområder
Informationsteknologi DAHL Nyt

Ny partner til DAHL Advokatfirma

Michael Rehling indtræder den 1. juli 2017 som partner i DAHL Advokatfirma. Han er specialist inden for IT-ret og certificeret IT-advokat.

Dato
Forretningsområder
Informationsteknologi Selskabsret

DAHL bistår klient i forbindelse med investeringer fra Silicon Valley

Den danske iværksættervirksomhed Spektral kan nu speede udviklingen af deres avanceret teknologi op med en kapitalindsprøjtning fra USA.

Dato
Forretningsområder
Informationsteknologi Persondata

Dansk Erhverv og IT Branchen lancerer en afbalanceret databehandleraftale

Skrappere persondataregler fra 2018 nødvendiggør, at der nu kommer styr på den skriftlige aftale, som den dataansvarlige virksomhed har med sin databehandler. Læs artiklen og få adgang til kontraktskabelonen.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her