Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
IP/Immaterialret Informationsteknologi

Nyt EU-direktiv om ophavsret på det digitale indre marked ændrer onlineplatformes ansvar

Et nyt EU-direktiv om ophavsret på det digitale indre marked rammer de onlineplatforme, der giver almenheden adgang til ophavsretligt beskyttede værker, som uploades af onlineplatformes brugere. Onlineplatforme risikerer ansvar for ophavsretskrænkelser, hvis de ikke aktivt opsætter de fornødne sikkerhedsforanstaltninger.

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Er jeres online-forretning klar til EU’s nye, skærpede regler for elektroniske betalinger?

Den 14. september 2019 træder nye EU-regler for online-betaling i kraft. Reglerne skal gøre det mere sikkert at handle på internettet og indebærer derfor et krav om stærk kundeautentifikation. Læs mere om implikationer og undtagelser her.

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Fra IT-advokatens hverdag: Hvornår skal IT-leverancer godkendes?

Endelig godkendelse af en IT-leverance er en væsentlig milepæl i alle IT-projekter. Det er f.eks. typisk på dette tidspunkt betalingen forfalder, garantien starter og kunden får retten til leverancen. Det er også typisk her, uenigheder kommer til udtryk. Uenighed om godkendelsen af et IT-leverance er en af de største årsager til konflikter i IT-projekter. Også selvom den reelle uenighed er en anden. Så, hvornår er kunden egentlig forpligtet til at godkende en IT-leverance?

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Ny IT-dom udfordrer tidligere retspraksis

Domstolene rykker i ny afgørelse ved rammerne for fortolkning af erstatningsbegrænsninger i IT-aftaler. Byretsafgørelsen er principiel, idet det er første gang, at en dansk domstol har haft mulighed for at tage stilling til flere forhold i en K02-aftale om levering af et ERP-system.

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Fra IT-advokatens hverdag: Kender du reglerne om fraskrivelse af ansvar for grove fejl?

For IT-virksomheder er det meget vigtigt at kende og forstå reglerne om ansvarsbegrænsning og -fraskrivelse, da det er nøglen til at håndtere risikoen for store erstatningskrav. Eksempelvis kan det medføre betydelige økonomiske tab for en leverandør af et IT-system, hvis dette system imod forventningen viser sig at være mangelfuldt. Bliv klogere på hvorvidt ansvar for grove fejl kan fraskrives i IT-kontrakten.

Dato
Forretningsområder
Virksomhedsoverdragelser/M&A Informationsteknologi

DAHL bistår ved salget af EG A/S til amerikansk kapitalfond for 3,7 mia. kr.

Kapitalfonden Axcel oplyste den 3. april i en fondsbørsmeddelelse, at de har underskrevet aftale om salg af IT-selskabet EG A/S til den amerikanske kapitalfond Francisco Partners. DAHL har i samarbejde med Axcels rådgivere bistået selskabet i hele salgsprocessen.

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Fra IT-advokatens hverdag: Vælg den rigtige aftaletype og undgå faldgruber

Følg med i vores erfaringer som et af Danmarks førende advokatkontorer inden for IT-ret. Som IT-advokater oplever vi ofte, at brugere af IT-kontrakter ikke er bevidste om konsekvenserne ved valg af aftaletype. Er det eksempelvis en konsulentaftale, projektaftale eller en supportaftale, der skal bruges, og hvad er konsekvenserne ved valg af forkert aftaletype?

Dato
Forretningsområde
Informationsteknologi

Er du hacker?

I straffelovens forstand består hacking i uberettiget at skaffe sig adgang til en andens oplysninger eller programmer, der er bestemt til at bruges i et informationssystem.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her