Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
IP/Immaterialret

Dansk keramiker tildelt plaster på såret for grov kopiering

Sø- og Handelsretten dømte for nylig supermarkedskæden Netto og engrosvirksomheden Ronald til at betale 1,5 mio. kr. i erstatning til keramikeren Anne Black efter at have plagieret og solgt kopier af hendes designs. Selv om der er tale om en høj erstatning, modsvarer beløbet kun halvdelen af virksomhedens påståede indtjeningstab.

Dato
Forretningsområder
IP/Immaterialret IP-Review

Virksomheders eneret til farver og bevægelse

Den nye varemærkelov har skabt grobund for utraditionelle varemærker, herunder bevægelsesmærker. Et andet atypisk registreret mærke er farvemærker, men dette er ikke nyt – om end det er sjældent. Mærsk har netop som den anden virksomhed i dansk historie opnået en registreret eneret i Danmark på deres lyseblå farve. Bliv klogere på farve- og bevægelsesmærker samt beskyttelsesomfanget af et registreret varemærke.

Dato
Forretningsområder
IP/Immaterialret IP-Review

Energigigant kan retmæssigt benytte brandet og virksomhedsnavnet ØRSTED

H.C. Ørsteds efterkommere kunne ikke forhindre Ørsted-koncernens (det tidligere Dong) kommercielle brug af ØRSTED som varemærke, domænenavn og virksomhedsnavn. Dette fastslår Sø- & Handelsretten ved afgørelse af 10. maj 2019.

Dato
Forretningsområde
IP/Immaterialret

Enden på internettet som vi kender det?

I sidste uge vedtog Europa-Parlamentet et nyt direktiv om copyright. I denne artikel giver vi et indblik i, hvilke konsekvenser det nye copyright-direktiv får for internetplatforme som YouTube, Facebook og Instagram og muligvis i sidste ende brugerne.

Dato
Forretningsområder
International handel Kommercielle kontrakter Transportret IP/Immaterialret Persondata Arbejds- og ansættelsesret

Nedtælling til Brexit er i fuld gang

Danske virksomheder bør forberede sig på et ”no deal”-scenarie, når Storbritannien (UK) den 29. marts 2019 forlader EU-samarbejdet. Det er fortsat uvist, om der venter en lykkelig skilsmisse, eller om vi skal forholde os til et såkaldt ”hard Brexit”. Har du aktiviteter i UK, anbefaler vi rettidig omhu.

Dato
Forretningsområder
International handel Kommercielle kontrakter Arbejds- og ansættelsesret Persondata IP/Immaterialret Transportret

Er din virksomhed klar til Brexit?

Storbritannien (UK) har i mere end to år forhandlet internt samt med EU om deres udtræden af EU og det indre marked. Der er dog fortsat ingen afklaring. Til trods for en deadline, der hastigt nærmer sig, er der fortsat ikke udsigt til en afslutning på forhandlingerne. Men hvad betyder alt dette for danske SMV’er?

Dato
Forretningsområde
IP/Immaterialret

Hvilken betydning får den nye varemærkelov for din virksomhed?

Folketinget har den 20. november 2018 vedtaget en ny varemærkelov, som træder i kraft den 1. januar 2019. Der er tale om en modernisering af den nugældende varemærkelov, men den nye lov sigter også konkret til at øge rettighedshaveres beskyttelse mod kopivarer. Få indblik i de væsentligste ændringer i den nye lov.

Dato
Forretningsområde
IP/Immaterialret

EU-varemærker og EU-designs vil automatisk og uden omkostninger fortsat være beskyttet i Storbritannien efter Brexit

Den britiske regering har meddelt, at britiskejede varemærke- og designrettigheder vil være uberørte af Storbritanniens udtrædelse af EU. Alle eksisterende EU-varemærker, registrerede EU-designrettigheder og uregistrerede EU-designrettigheder vil derfor fortsat være beskyttet i Storbritannien efter Brexit.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her