Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Sport-, medie- og entertainmentret

Stort arbejdspres truer international fodbold

Den internationale spillerforening, FIFPro, imødekommer Pep Guardiola og kommer med en række anbefalinger for at sikre fodboldspillere ordentlige arbejdsvilkår til glæde for sporten.

Dato
Forretningsområde
Sport-, medie- og entertainmentret

Morality clauses i sportslige kontrakter – muligheder og konsekvenser

Nicklas Bendtner tiltalt for vold, Nicki Bille anholdt efter episode med luftpistol og Cristiano Ronaldo sigtet for voldtægt. Hvilken betydning kan dette få i forhold deres spillerkontrakter? Og hvordan sikre klubbernes sig mod den eventuelle negative indvirkning på image?

Dato
Forretningsområde
Sport-, medie- og entertainmentret

E-sport – er der styr på de juridiske spilleregler?

Tidligere i dag blev det offentliggjort, at Superliga-klubberne via Divisionsforeningen starter en E-sports-liga. E-sport har generelt oplevet en eksplosiv vækst, båret af utrolig mange tilskuere og velvillige sponsorer. Men som det ofte er tilfældet for hurtigt voksende industrier i underholdningsbranchen, er E-sport branchen præget af manglende og uklare aftaler. Behovet for professionalisering er stort – ”servietaftalerne” skal skiftes ud med klare og juridisk holdbare kontrakter.

Dato
Forretningsområde
Sport-, medie- og entertainmentret

Juridisk sparring sikrede EfB en god handel

Fodboldens transfervindue er i fuld gang. I forbindelse med køb og salg af nye spillere er det ikke kun spillerne og agenterne, der skal være opmærksomme på de ofte uigennemskuelige kontrakter. Også klubberne kan i mange tilfælde med fordel søge specialistrådgivning, dels for at skabe den nødvendige tryghed og dels for at skabe værdi for klubben. Dette mærkede EfB ved salget af det unge supertalent Anders Dreyer til Premier League-klubben Brighton & Hove Albion FC i sidste uge.

Dato
Forretningsområde
Sport-, medie- og entertainmentret

Ny afgørelse fra DIF - Eksklusion af medlem af sportsforening ophævet

I en kendelse fra april 2018 ophævede DIF Idrættens Højeste Appelinstans en roklubs bestyrelses beslutning om tidsbegrænset eksklusion af et medlem på trods af, at beslutningen var tiltrådt af roklubbens generalforsamling. Appelinstansen fandt det ikke dokumenteret, at medlemmet havde udvist en adfærd, der kunne begrunde eksklusion. DAHL Advokatfirma bistod medlemmet under sagen.

Dato
Forretningsområder
Arbejds- og ansættelsesret Sport-, medie- og entertainmentret

Landsholdsspiller - ansættelsesretlig status?

Uden ellers at ville blande mig i den igangværende konflikt mellem kvindefoldboldlandsholdet og DBU om en fremtidig landsholdsaftale og spørgsmålet om landsholdsspillernes eventuelle status som lønmodtagere, vil jeg knytte nogle ansættelsesretlige bemærkninger til problemstillingen.

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her