Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Skatteproces

Tegn en stilstandsforsikring, og undgå beskatning af fri bil

Hvis man har rådighed over en bil via sin arbejdsplads, bliver man beskattet af fri bil. Sommetider bruger man måske ikke bilen – f.eks. henover vinteren – hvorfor man gerne vil undgå beskatning i en periode. En stilstandsforsikring og rådighedsberøvelse kan være løsningen. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Person- og selskabsbeskatning Skatteproces

Skattemæssigt underskud og utilsigtede akkorder – vær opmærksom på ny praksis

Gældseftergivelse kræver en aftale. 2 nyere afgørelser viser, at ændring af vilkårene for et lån kan sidestilles med en gældseftergivelse og utilsigtet udløse de samme skattemæssige konsekvenser som en akkord. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Skatteproces Ejendomsvurderinger Selskabsret Arv og testamenter

Kan en salgssum være negativ?

Landsskatteretten har for nylig taget stilling til en sag, hvor spørgsmålet var, om en ejendom, der var en del af en overdragelse, kunne udgøre en negativ værdi af den samlede overdragelsessum. Læs mere om sagen og reglerne på området her.

Dato
Forretningsområde
Skatteproces

Skærpede krav til fradrag for udgifter til underleverandør

Mange virksomheder hyrer andre virksomheder ind som underleverandører for at kunne levere de ydelser, kunder efterspørger. Kravene til, hvornår man kan fratrække udgifter til underleverandører, er blevet skærpet de seneste år. Læs mere om de skærpede krav her.

Dato
Forretningsområder
Generationsskifte Skatteproces

Varsel om praksisændring af populær generationsskiftemodel

Afgørelse fra Skatterådet fra juli måned udfordrer udbredt generationsskiftemodel blandt danske virksomheder. Læs om mere om sagen og dens konsekvenser her.

Dato
Forretningsområde
Skatteproces

Beskatningsgrundlaget for fri bil – der kan være store forskelle!

Beskatningsgrundlaget for fri bil beror på en standardiseret sats. Beskatningsprincipperne er imidlertid forskellige, og de skattemæssige forskelle kan derfor være store. Læs mere om beskatningsgrundlaget for fri bil her.

Dato
Forretningsområder
Ejendomsvurderinger Fast ejendom Skatteproces

Skal min købspris for en ejendom svare til ejendomsvurderingen?

Værdiansættelse af fast ejendom er udfordrende og svær, men når en konstateret erhvervelsespris er forskellige fra en ejendomsvurdering, er det ifølge den nye ejendomsvurderingslov ikke i sig selv er udtryk for, at ejendomsvurderingen er forkert. Som ejendomsejer skal du være opmærksom på 20 %-margin som følger af den nye lov.

Dato
Forretningsområder
Ejendomsvurderinger Fast ejendom Skatteproces

Hvor meget skal man ændre vurderingen for at få en klage over sin ejendomsvurdering behandlet?

Med den nye ejendomsvurderingslov er der indført en klagebegrænsningsregel. Hvis du som ejendomsejer ønsker at klage over de nye vurderinger, kan du alene nedlægge påstand om, at ejendomsværdien eller grundværdien skal ændres – og for de nye vurderinger skal du være opmærksom på, at ændringen skal udgøre mindst 20 %.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her