Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Skatteproces Ejendomsvurderinger Selskabsret Arv og testamenter

Kan en salgssum være negativ?

Landsskatteretten har for nylig taget stilling til en sag, hvor spørgsmålet var, om en ejendom, der var en del af en overdragelse, kunne udgøre en negativ værdi af den samlede overdragelsessum. Læs mere om sagen og reglerne på området her.

Dato
Forretningsområder
Selskabsret Kommercielle kontrakter

5 gode råd til at vælge selskabsform

Er du tvivl om, hvilken selskabsform der er den mest relevante for din virksomhed? Så læs med her, hvor vi giver dig 5 gode råd om, hvad du bør tage stilling til, når du skal vælge selskabsform.

Dato
Forretningsområde
Selskabsret

Har din virksomhed styr på selskabslovens frister for anmeldelse til Erhvervsstyrelsen?

Selskabsloven indeholder en række frister til, hvornår visse selskabsretlige beslutninger skal være anmeldt til Erhvervsstyrelsen. Der er dog stor forskel på konsekvenserne af en eventuel fristoverskridelse. Bliv klogere på dette i denne artikel.

Dato
Forretningsområder
Selskabsret Person- og selskabsbeskatning

Mulige skattemæssige konsekvenser ved frigørelse af kautionsforpligtelse

En nyere byretsdom viser, hvilke skattemæssige konsekvenser det kan få at frigøre sig af en kaution på lidt for kreativ vis. Få indblik i betydningen af dommen her.

Dato
Forretningsområde
Selskabsret

Reglerne skærpes: Har I styr på jeres reelle ejerregistreringer?

Reglerne skærpes med nye ændringer i selskabsloven, som skal sikre, at de registrerede oplysninger i CVR-registeret er korrekte, og det hermed er muligt at identificere selskabernes reelle ejere. Ledelser i kapitalselskaber skal være særligt opmærksomme på disse stramningerne. Få indblik i ændringerne.

Dato
Forretningsområder
Selskabsret Compliance programmer

Ændringer i hvidvasklovgivningen - hvad betyder det for dig som rådgiver?

Folketinget har den 2. maj 2019 vedtaget en række ændringer i hvidvaskloven. Fra et rådgiverperspektiv medfører ændringer i hvidvaskloven en række nye forpligtelser. Få indblik i disse ændringer og betydningen for dig som rådgiver.

Dato
Forretningsområder
Selskabsret Bestyrelsesarbejde

Med Aktionærrettighedsdirektivet (SRD II) er bestyrelsen forpligtet til at udarbejde vederlagspolitik for selskabet

Aktionærrettighedsdirektivet (SRD II) er nu indført i dansk ret, da Folketinget den 4. april 2019 vedtog en lovændring af selskabsloven med betydning for de børsnoterede selskabers rettigheder og forpligtelser. Få indblik i den del af lovforslaget, som fremover forpligter bestyrelsen til at udarbejde en egentlig vederlagspolitik for selskabet.

Dato
Forretningsområde
Selskabsret

Ny revisor i utide kræver en god begrundelse

Vi oplever af og til, at virksomheder ønsker at skifte revisor i utide, f.eks. midt i en regnskabsperiode. Man skal dog være opmærksom på, at lovgivningen stiller krav om ”en god begrundelse”, hvis revisor skal afsættes i utide.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her