Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
HR-juridisk eftersyn Entreprise IT og teknologi IP-strategi Virksomhedsoverdragelser/M&A Corporate Commercial

DAHL rangeret i Legal 500

Det er med stor fornøjelse, at vi kan fortælle, at DAHL er med på Legal 500's liste over Danmarks bedste advokatfirmaer i deres europæiske guide for 2021.

Dato
Forretningsområder
Corporate Arbejdsret Juridisk HR

Konkurrenceklausuler: Stadig vidtgående aftalefrihed i ejeraftaler

Konkurrenceklausuler indgået mellem ejerkredsen i et selskab er ikke underlagt begrænsningerne i ansættelsesklausulloven. Dét har Højesteret fastslået i en ny afgørelse, som du kan læse mere om her.

Dato
Forretningsområder
Fonde Erhvervsdrivende fonde Ikke-erhvervsdrivende fonde Corporate Bestyrelsesforhold

Har fonde fradrag for uddelinger til virksomheder og selskaber?

For at fonde kan opnå skattemæssigt fradrag for uddeling til virksomheder, skal der foretages en skærpet vurdering af uddelingens formål. Læs mere her om Landsskatterettens seneste afgørelse i en sag om uddeling til et selskabs projekt.

Dato
Forretningsområder
Corporate Skatterådgivning Skat, moms og afgifter Private Client

Er du opmærksom på at opdatere din ægtepagt ved omregistrering af iværksætterselskab?

Som følge af en lovændring i 2019 skal iværksætterselskaber enten opløses eller omregistreres til en anden selskabsform. Men en sådan ændring kan have konsekvenser for virksomhedsejernes ægtepagter. Læs med her når vi gennemgår de nye regler.

Dato
Forretningsområder
Commercial Corporate Bank og finansiering Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

Er virksomheden i krise?

Mange danske virksomheder befinder sig i øjeblikket i en økonomisk krise. Hjælpepakker og udstrakte kreditter holder gang i erhvervslivet, og likviditet er der nok af – eller er der?

Dato
Forretningsområder
Commercial Corporate

DAHLs afdeling for erhvervsret udvider igen

I vores Corporate & Commercial-afdeling byder vi velkommen til 2. års advokat med solid erfaring inden for det erhvervsretlige område. Den nye advokat ser frem til dyrke sin specialisering i endnu højere grad.

Dato
Forretningsområde
Corporate

Ny kontrolpakke indfører nye kontrolregler i selskabsloven

Den 12. maj 2020 vedtog Folketinget den såkaldte ”kontrolpakke”, der bl.a. indfører en række nye regler i selskabs- og virksomhedslovgivningen. I en serie på seks artikler stiller vi skarpt på de nye regler, og i denne artikel kan du blive klogere på de nye kontrolregler i selskabsloven.

Dato
Forretningsområde
Corporate

Ny kontrolpakke medfører også krav til virksomheder

Den 12. maj 2020 vedtog Folketinget den såkaldte ”kontrolpakke”, der indfører en række nye regler, bl.a. i virksomhedslovgivningen. I artiklen her betragter vi de nye reglers krav til virksomhedsdokumenters opbevaring, og hvordan en virksomhed kan opløses eller slettes iht. erhvervsvirksomhedsloven.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her