Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Corporate

Permanent udskydelse af frist for indberetning af årsrapport – husk ændring af vedtægter!

Ny ændring af årsregnskabsloven giver de fleste danske virksomheder permanent mulighed for at indberette årsrapport til Erhvervsstyrelsen en måned senere end hidtil.

Dato
Forretningsområder
Virksomhedsoverdragelser/M&A Commercial Corporate IT og teknologi IP-strategi Persondata og datasikkerhed Retssager Entreprise

Legal 500: DAHL er igen med i den europæiske guide

Legal 500 er netop udkommet med deres europæiske guide, og DAHL er igen med på listen over Danmarks bedste advokatfirmaer.

Dato
Forretningsområder
Commercial Corporate

Hvad er forskellen på mangels-, produkt- og garantiansvaret?

Har din virksomhed styr på forskellen mellem mangels-, produkt- og garantiansvaret, og hvornår I over for køber eller tredjemand bliver ansvarlig for en mangel eller en indtrådt skade?

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Corporate

Konkursrådet: Ny betænkning om rekonstruktion

Konkursrådet kom den 1. februar 2022 med Betænkning om revision af reglerne om rekonstruktion, herunder implementering af rekonstruktions- og insolvensdirektivet.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Corporate

Fordeling af drift af virksomhed mellem ægtefæller

Personer, der har indgået ægteskab eller registreret partnerskab, er undergivet særlige beskatningsregler i Danmark, og der indtræder en række sambeskatningseffekter imellem ægtefællerne.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Corporate

DILEMMA: Hvornår er det nok?

Når der er økonomiske udfordringer i et selskab, er det bestyrelsens opgave at vurdere, om det giver mening fortsat at holde selskabet kørende. Vi ser nærmere på bestyrelsens dilemma og handlerum.

Dato
Forretningsområder
Corporate Commercial

Hvornår er min virksomhed produktansvarlig?

Hvordan er din virksomhed stillet, hvis et produkt, I har solgt, er årsag til, at der sker en skade på en person eller en anden genstand? Og hvornår bærer I et produktansvar? Vi giver i denne artikel et overblik over, hvad produktansvar indebærer, og i hvilke tilfælde din virksomhed kan blive erstatningsansvarlig som følge af et defekt produkt.

Dato
Forretningsområder
Corporate Commercial

Hvad bør jeg vide om CISG?

Den danske købelov kan kun anvendes på indenlandske køb. Men hvordan skal din virksomhed forholde sig, hvis den indgåede købsaftale finder anvendelse på tværs af landegrænser? Vores specialister giver dig et overblik her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her