Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Konkursbehandling Professionelt ansvar Bestyrelsesforhold Ejer- og selskabsrådgivning Risikostyring

DILEMMA: En kaution ved man, hvad er

Vi ser nærmere på de mange ”støtteerklæringer”, som moderselskaber, aktionærer og ledelser skriver under på i regnskabssæsonen. Hvad betyder de? Og hvilke skal man ikke skrive under på?

Dato
Forretningsområder
Ejer- og selskabsrådgivning Bestyrelsesforhold Professionelt ansvar

Dom i Roskilde Bank-sagen

Så kom dommen i Roskilde Bank-sagen, der er en af de sidste sager i det store kompleks af erstatningssager. Vores specialister Dan B. Larsen og Henrik Ottosen kommenterer her på sagen.

Dato
Forretningsområder
Private Client Skat, moms og afgifter Ejer- og selskabsrådgivning

15/20 %-reglen – nu også for næringsejendomme!

I en kendelse, afsagt 16. december 2021, har Landsskatteretten truffet afgørelse om, at det såkaldte værdiansættelsescirkulære kan anvendes ved værdiansættelse af næringsejendomme.

Dato
Forretningsområder
Ejer- og selskabsrådgivning Corporate

Iværksætterselskaberne (IVS) synger på sidste vers

Iværksætterselskabet som selskabsform har siden den 15. april 2019 været på vej ud af det danske katalog af selskabsformer. Fristen er blevet udskudt flere gange af hensyn til Covid-19, men den 15. oktober 2021 er det sidste udkald, hvis iværksætterselskabet skal undgå at blive mødt med tvangsopløsning fra Erhvervsstyrelsen.

Dato
Forretningsområde
Ejer- og selskabsrådgivning

COVID-19: Forsamlingsforbuddets betydning for generalforsamlinger i 2021

Coronavirus sætter fortsat sit præg på vores hverdag. Med øgede restriktioner og et forsamlingsloft på 5 personer skal selskaber forberede sig på, at COVID-19 også får betydning for den forestående højsæson for generalforsamlinger.

Dato
Forretningsområder
Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Ejer- og selskabsrådgivning Corporate

Tvangsopløsning af selskaber

Et IVS, ApS, A/S eller P/S kan lukkes på tre forskellige måder: Med betalingserklæring, ved frivillig (solvent) likvidation eller ved tvangsopløsning. Bliv klogere på tvangsopløsning af selskaber, herunder processen og de vidtrækkende konsekvenser af en tvangsopløsning.

Dato
Forretningsområder
Ejer- og selskabsrådgivning Corporate

DAHL bistår SP Group A/S ved rettet emission på 220 mio. kr.

SP Group A/S har med succes gennemført en rettet markedskursemission. Provenuet fra transaktionen skal anvendes til at styrke selskabets kapitalgrundlag for at skabe de bedst mulige rammer for fortsat at kunne agere som konsolidator i markedet for formstøbte emner i plast og komposit.

Dato
Forretningsområder
Ejer- og selskabsrådgivning Corporate

COVID-19: Forpligtelser i selskabs- og regnskabslovgivning lempes

Coronakrisen og de mange indgreb, regeringen har indført, gør det svært for mange virksomheder at overholde deres pligter iht. selskabs- og regnskabslovgivningen. Derfor vedtog Folketinget d. 7. april 2020 en ny hastelov, der lemper virksomhedernes pligter midlertidigt. Læs mere her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her