Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Ikke-erhvervsdrivende fonde Fonde Corporate Bestyrelsesforhold

Ny anbringelsesbekendtgørelse skal sikre større fleksibilitet for fondes investeringer

Med den nuværende anbringelsesbekendtgørelse har ikke-erhvervsdrivende fonde været underlagt begrænsninger i muligheden for at opnå afkast. Civilstyrelsen har udsendt et udkast til en ny anmeldelsesbekendtgørelse, som træder i kraft den 1. november 2020. Det ser nu ud til, at fondene fremover vil få nemmere ved at opnå afkast på deres investeringer.

Dato
Forretningsområder
Erhvervsdrivende fonde Fonde

Hvornår kan Erhvervsstyrelsen ændre en fondsbestyrelses vederlag?

Erhvervsstyrelsen har beføjelse til at ændre størrelsen på en fondsbestyrelses vederlag – men hvornår og hvorfor? Få svar på disse spørgsmål i artiklen her, der stiller skarpt på en ny afgørelse om Fynske Købstæders Fond.

Dato
Forretningsområder
Fonde Corporate

Reviderede anbefalinger for god fondsledelse

Komitéen for god Fondsledelse har den 17. juni 2020 udsendt reviderede Anbefalinger for god Fondsledelse, som alle erhvervsdrivende fonde skal forholde sig til i årsrapporten for 2020 og frem. Bliv klogere på ændringerne her.

Dato
Forretningsområde
Fonde

Ulovlig fondsstøtte til Radio24syvs retssag

Den 6. februar 2020 traf Civilstyrelsen afgørelse om, at Borgerretsfonden ikke lovligt kunne støtte Radio24syvs retssag mod Radio- og TV-nævnet. Civilstyrelsen har fået en del kritik for denne afgørelse - men er kritikken berettiget? Bliv klogere på afgørelsen her.

Dato
Forretningsområder
Ikke-erhvervsdrivende fonde Fonde

Ny dom begrænser Civilstyrelsens beføjelser over for fondsuddelinger

Dom afsagt ved Højesteret giver bestyrelserne i ikke-erhvervsdrivende fonde et bredere spillerum til at fordele uddelinger mellem flere ligestillede formål.

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her