Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Bestyrelsens opgaver og ansvar i krisetider

Coronakrisen har voldsomme konsekvenser for samfund og erhvervsliv, og den har også sat en række nye punkter på dagsordenen i bestyrelseslokalerne. Her stiller vi skarpt på de formelle regler om bestyrelsens ansvar – og de ledelsesmæssige udfordringer og dilemmaer, coronakrisen fører med sig.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Corporate Professionelt ansvar

Bestyrelse og revision blev frifundet i ebh bank-sagen

Finansiel Stabilitet anlagde i 2010 en erstatningssag mod ebh banks tidligere ledelse og den eksterne revision. Efter godt 9 års behandlingstid, er der faldet dom i sagen. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Whistleblower-ordning Corporate

DILEMMA: Hvornår bliver whistleblowing et bestyrelsesanliggende?

I oktober 2019 vedtog Ministerrådet i EU et direktiv, som medfører, at enhver virksomhed med 50 eller flere ansatte er forpligtet til at oprette en whistleblowerordning. Men hvorfor og hvornår bliver whistleblowing et bestyrelsesanliggende? Bliv klogere på bestyrelsens rolle i whistleblowing her.

Dato
Forretningsområde
DAHL - Corporate News Bestyrelsesforhold

Højdepunkter fra konferencen "Har bestyrelsen overhovedet en berettigelse i SMV-segmentet?"

Se film med højdepunkter fra vores konference "Har bestyrelsen overhovedet en berettigelse i SMV-segmentet?", der havde fokus på, hvordan man lykkes med professionelt bestyrelsesarbejde i SMV-virksomheder.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Er risikovilligheden for lille i bestyrelseslokalerne?

Bestyrelser, der lader sig styre af overforsigtige mavefornemmelser og umiddelbare indskydelser, siger ofte nej til spændende risikofyldte muligheder – og bliver tilmed ramt af møgsager, fordi risikostyringen ikke prioriteres. Bliv klogere på risikostyring, og læs DAHLs anbefalinger til bestyrelsen her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Amagerbanksagen er afsluttet – hvor står vi så nu?

I oktober indgik de dømte medlemmer af ledelsen i Amagerbanken et forlig med Finansiel Stabilitet, og Amagerbanksagen er nu afsluttet. Advokat hos DAHL, Dan B. Larsen, der repræsenterede en af de sagsøgte under sagen, deler her sine tanker om sagens forløb – og de spørgsmål, der aldrig blev besvaret.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Persondatarådgivning

DILEMMA: IT-sikkerhed er ledelsens ansvar

Ledelsen sidder i sidste ende med det juridiske ansvar for en virksomhed – det gælder også problemer forårsaget af IT-brister. Derfor bør IT-sikkerhed sættes langt højere på dagsordenen i bestyrelseslokalet. Få indsigt i, hvordan man kan mindske konsekvenserne af et IT-sikkerhedsbrist her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Ændring af regnskabsmæssigt skøn

Det er altid et selskabs bestyrelse, der har ansvar for at fremlægge selskabets årsrapport. Men hvad gør bestyrelsesformanden, når direktionen præsenterer en indstilling til, hvordan årsregnskabet skal fremlægges? Bliv klogere på ændringer af regnskabsmæssigt skøn her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her