Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Whistleblowerordning Corporate

DILEMMA: Hvornår bliver whistleblowing et bestyrelsesanliggende?

I oktober 2019 vedtog Ministerrådet i EU et direktiv, som medfører, at enhver virksomhed med 50 eller flere ansatte er forpligtet til at oprette en whistleblowerordning. Men hvorfor og hvornår bliver whistleblowing et bestyrelsesanliggende? Bliv klogere på bestyrelsens rolle i whistleblowing her.

Dato
Forretningsområde
DAHL - Corporate News Bestyrelsesforhold

Højdepunkter fra konferencen "Har bestyrelsen overhovedet en berettigelse i SMV-segmentet?"

Se film med højdepunkter fra vores konference "Har bestyrelsen overhovedet en berettigelse i SMV-segmentet?", der havde fokus på, hvordan man lykkes med professionelt bestyrelsesarbejde i SMV-virksomheder.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Er risikovilligheden for lille i bestyrelseslokalerne?

Bestyrelser, der lader sig styre af overforsigtige mavefornemmelser og umiddelbare indskydelser, siger ofte nej til spændende risikofyldte muligheder – og bliver tilmed ramt af møgsager, fordi risikostyringen ikke prioriteres. Bliv klogere på risikostyring, og læs DAHLs anbefalinger til bestyrelsen her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Amagerbanksagen er afsluttet – hvor står vi så nu?

I oktober indgik de dømte medlemmer af ledelsen i Amagerbanken et forlig med Finansiel Stabilitet, og Amagerbanksagen er nu afsluttet. Advokat hos DAHL, Dan B. Larsen, der repræsenterede en af de sagsøgte under sagen, deler her sine tanker om sagens forløb – og de spørgsmål, der aldrig blev besvaret.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Persondatarådgivning

DILEMMA: IT-sikkerhed er ledelsens ansvar

Ledelsen sidder i sidste ende med det juridiske ansvar for en virksomhed – det gælder også problemer forårsaget af IT-brister. Derfor bør IT-sikkerhed sættes langt højere på dagsordenen i bestyrelseslokalet. Få indsigt i, hvordan man kan mindske konsekvenserne af et IT-sikkerhedsbrist her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Ændring af regnskabsmæssigt skøn

Det er altid et selskabs bestyrelse, der har ansvar for at fremlægge selskabets årsrapport. Men hvad gør bestyrelsesformanden, når direktionen præsenterer en indstilling til, hvordan årsregnskabet skal fremlægges? Bliv klogere på ændringer af regnskabsmæssigt skøn her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Habilitetsproblemer i bestyrelsen

I vores artikelserie om vanskelige bestyrelsesdilemmaer stiller vi skarpt på situationer, hvor medlemmer af en bestyrelse kan være påvirket af andre interesser end varetagelsen af selskabets ve og vel. Læs med her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Sådan undgår du Fredo-effekten

I familieejede virksomheder er det ikke ualmindeligt, at næste generation involveres i virksomheden. Ofte vil dette være en god beslutning, men det medfører også en række dilemmaer som i sidste ende må håndteres i bestyrelsen – særligt hvis der er flere ejere.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her