Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Corporate

DILEMMA: Bestyrelsens rolle under en rekonstruktionsproces

Hvilke muligheder er der for at sikre virksomhedens fremtid? Rekonstruktion kan være en løsning. Få indblik i rekonstruktionsprocessen og bestyrelsens rolle heri.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

FIT & PROPER: Hvad betyder det, og hvem er omfattet af reglerne?

Det sker – heldigvis sjældent – at en person bliver bedt om at forlade en bestyrelse, fordi Finanstilsynet ikke finder, at den pågældende er ”Fit & Proper”. Men hvad betyder det – og hvem er overhovedet omfattet af reglerne?

Dato
Forretningsområder
IT og teknologi Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Forholder ledelsen sig til cybercrime?

Internetkriminalitet sker stadigt hyppigere i takt med, at digitalisering er højt på dagsordenen i virksomhederne. Men hvordan sikrer man virksomheden mod cyberangreb? Læs med her.

Dato
Forretningsområder
Fonde Erhvervsdrivende fonde Ikke-erhvervsdrivende fonde Corporate Bestyrelsesforhold

Har fonde fradrag for uddelinger til virksomheder og selskaber?

For at fonde kan opnå skattemæssigt fradrag for uddeling til virksomheder, skal der foretages en skærpet vurdering af uddelingens formål. Læs mere her om Landsskatterettens seneste afgørelse i en sag om uddeling til et selskabs projekt.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

Bestyrelses- og ledelsesansvar i den finansielle virksomhed

Ansvarsudvalget er klar med en ny betænkning om bestyrelses- og ledelsesansvar i finansielle virksomheder. Udvalget har set nærmere på den erstatningsretlige ansvarsnorm og muligheden for at skærpe de strafferetlige sanktioner overfor ledelsesmedlemmer i pengeinstitutter samt mulige justeringer af fratrædelsesgodtgørelser til ledelsesmedlemmer.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Whistleblower

DILEMMA: Whistleblowere – er det noget godt?

Endnu flere virksomheder skal inden længe have en whistleblowerordning. Dette stiller krav til ledelsen – og ikke mindst bestyrelsen. I vores artikelserie om bestyrelsens dilemmaer sætter vi fokus på whistleblowerordninger og bestyrelsens rolle i den forbindelse.

Dato
Forretningsområder
Ikke-erhvervsdrivende fonde Fonde Corporate Bestyrelsesforhold

Ny anbringelsesbekendtgørelse skal sikre større fleksibilitet for fondes investeringer

Med den nuværende anbringelsesbekendtgørelse har ikke-erhvervsdrivende fonde været underlagt begrænsninger i muligheden for at opnå afkast. Civilstyrelsen har udsendt et udkast til en ny anmeldelsesbekendtgørelse, som træder i kraft den 1. november 2020. Det ser nu ud til, at fondene fremover vil få nemmere ved at opnå afkast på deres investeringer.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Corporate

DILEMMA: Hvordan sikrer bestyrelsen, at kontrolpakkens opbevaringspligt overholdes?

Den såkaldte ”kontrolpakke”, der blev vedtaget i maj 2020, indfører nye regler i selskabs- og virksomhedslovgivningen om selskabsdokumenters udarbejdelse og opbevaring. Det er bestyrelsens ultimative ansvar at sikre, at opbevaringspligten overholdes – men hvordan?

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her