Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Er det ikke nok, at det er lovligt?

En shitstorm i medierne kan vende op og ned på dagsordenen i bestyrelseslokalet og stille store krav til bestyrelsens kriseledelse. I denne DILEMMA-artikel sætter vi fokus på den pludselige shitstorm, og hvordan selskaber i stigende grad bliver mødt af en forventning om at vise samfundssind.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Corporate

DILEMMA: Ny kontrolpakke vedtaget – hvad bliver bestyrelsens opgave?

Den 12. maj 2020 vedtog Folketinget en ny kontrolpakke, der skal gøre det sværere at begå økonomisk svindel gennem virksomheder og selskaber. Men hvad indebærer kontrolpakken? Og hvilke pligter efterlader den hos bestyrelsen? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Corporate Commercial IT-kontrakter, -forhandling og -styring

DILEMMA: Er virksomhedens kriseregulering god nok?

Coronakrisen har vist, at mange standardaftaler desværre kommer til kort i krisetider. Læs vores tre konkrete anbefalinger til at opnå bedre og mere praktisk anvendelige aftaler og til at håndtere de konflikter, som uundgåeligt opstår i kølvandet på uforudsete hændelser som COVID-19.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Kan en bestyrelse se stort på indholdet af en ejeraftale?

Ejeraftaler er normalt ikke et bestyrelsesanliggende. Men hvilken betydning har ejeraftalen i forhold til bestyrelsens spillerum, og hvordan undgår bestyrelsen at komme i konflikt herom? I vores DILEMMA-serie sætter vi fokus på de dilemmaer, som bestyrelsen løbende støder på. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Bestyrelsens opgaver og ansvar i krisetider

Coronakrisen har voldsomme konsekvenser for samfund og erhvervsliv, og den har også sat en række nye punkter på dagsordenen i bestyrelseslokalerne. Her stiller vi skarpt på de formelle regler om bestyrelsens ansvar – og de ledelsesmæssige udfordringer og dilemmaer, coronakrisen fører med sig.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Corporate Professionelt ansvar

Bestyrelse og revision blev frifundet i ebh bank-sagen

Finansiel Stabilitet anlagde i 2010 en erstatningssag mod ebh banks tidligere ledelse og den eksterne revision. Efter godt 9 års behandlingstid, er der faldet dom i sagen. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Whistleblower-ordning Corporate

DILEMMA: Hvornår bliver whistleblowing et bestyrelsesanliggende?

I oktober 2019 vedtog Ministerrådet i EU et direktiv, som medfører, at enhver virksomhed med 50 eller flere ansatte er forpligtet til at oprette en whistleblowerordning. Men hvorfor og hvornår bliver whistleblowing et bestyrelsesanliggende? Bliv klogere på bestyrelsens rolle i whistleblowing her.

Dato
Forretningsområde
DAHL - Corporate News Bestyrelsesforhold

Højdepunkter fra konferencen "Har bestyrelsen overhovedet en berettigelse i SMV-segmentet?"

Se film med højdepunkter fra vores konference "Har bestyrelsen overhovedet en berettigelse i SMV-segmentet?", der havde fokus på, hvordan man lykkes med professionelt bestyrelsesarbejde i SMV-virksomheder.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her