Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Corporate

DILEMMA: Hvornår er det nok?

Når der er økonomiske udfordringer i et selskab, er det bestyrelsens opgave at vurdere, om det giver mening fortsat at holde selskabet kørende. Vi ser nærmere på bestyrelsens dilemma og handlerum.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

Et virkeligt dilemma: #MeToo på bestyrelsens agenda

Hvad gør bestyrelsen, når virksomhedens direktør har svært ved at holde hænderne for sig selv i forhold til f.eks. yngre repræsentanter for det modsatte køn? I vores DILEMMA-serie sætter vi fokus på dette højaktuelle dilemma.

Dato
Forretningsområder
Corporate Bestyrelsesforhold

Farvel til stråmænd og intetanende familiemedlemmer i bestyrelsen

Enhver selskabsledelse bør være særligt opmærksom på den seneste opstramning af selskabsloven. Fremover risikerer personer, der kun er bestyrelsesmedlemmer eller direktører af navn i højere grad at blive opdaget og afsat, men nok lige så væsentligt kan det få katastrofale konsekvenser for den fremadrettede erhvervskarriere, og i værste fald kan de blive mødt med ruinerende erstatningskrav.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning Corporate

DILEMMA: Bestyrelsens rolle under en rekonstruktionsproces

Hvilke muligheder er der for at sikre virksomhedens fremtid? Rekonstruktion kan være en løsning. Få indblik i rekonstruktionsprocessen og bestyrelsens rolle heri.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

FIT & PROPER: Hvad betyder det, og hvem er omfattet af reglerne?

Det sker – heldigvis sjældent – at en person bliver bedt om at forlade en bestyrelse, fordi Finanstilsynet ikke finder, at den pågældende er ”Fit & Proper”. Men hvad betyder det – og hvem er overhovedet omfattet af reglerne?

Dato
Forretningsområder
IT og teknologi Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Forholder ledelsen sig til cybercrime?

Internetkriminalitet sker stadigt hyppigere i takt med, at digitalisering er højt på dagsordenen i virksomhederne. Men hvordan sikrer man virksomheden mod cyberangreb? Læs med her.

Dato
Forretningsområder
Fonde Erhvervsdrivende fonde Ikke-erhvervsdrivende fonde Corporate Bestyrelsesforhold

Har fonde fradrag for uddelinger til virksomheder og selskaber?

For at fonde kan opnå skattemæssigt fradrag for uddeling til virksomheder, skal der foretages en skærpet vurdering af uddelingens formål. Læs mere her om Landsskatterettens seneste afgørelse i en sag om uddeling til et selskabs projekt.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold

Bestyrelses- og ledelsesansvar i den finansielle virksomhed

Ansvarsudvalget er klar med en ny betænkning om bestyrelses- og ledelsesansvar i finansielle virksomheder. Udvalget har set nærmere på den erstatningsretlige ansvarsnorm og muligheden for at skærpe de strafferetlige sanktioner overfor ledelsesmedlemmer i pengeinstitutter samt mulige justeringer af fratrædelsesgodtgørelser til ledelsesmedlemmer.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her