Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Rådgivningsområde
Fonde Corporate Bestyrelsesforhold

Ny anbringelsesbekendtgørelse skal sikre større fleksibilitet for fondes investeringer

Med den nuværende anbringelsesbekendtgørelse har ikke-erhvervsdrivende fonde været underlagt begrænsninger i muligheden for at opnå afkast. Civilstyrelsen har udsendt et udkast til en ny anmeldelsesbekendtgørelse, som træder i kraft den 1. november 2020. Det ser nu ud til, at fondene fremover vil få nemmere ved at opnå afkast på deres investeringer.

Dato
Rådgivningsområde
Bestyrelsesforhold Corporate

DILEMMA: Hvordan sikrer bestyrelsen, at kontrolpakkens opbevaringspligt overholdes?

Den såkaldte ”kontrolpakke”, der blev vedtaget i maj 2020, indfører nye regler i selskabs- og virksomhedslovgivningen om selskabsdokumenters udarbejdelse og opbevaring. Det er bestyrelsens ultimative ansvar at sikre, at opbevaringspligten overholdes – men hvordan?

Dato
Rådgivningsområde
Corporate DAC6 – Indberetningspligt Compliance & Risk Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Hvilke pligter har bestyrelsen i medfør af hvidvaskloven og DAC6?

Selskabsloven forpligter bestyrelsen i et selskab til sikre, at selskabet ”har etableret de fornødne procedurer for risikostyring og interne kontroller”. Hvilke procedurer, der er ”fornødne”, afhænger af den konkrete virksomhed og de risici, som skal håndteres. Bliv klogere på både risici og bestyrelsens forpligtelser i henhold til hvidvaskloven og DAC6 her.

Dato
Rådgivningsområde
Commercial Bestyrelsesforhold Compliance & Risk

Webinar: Gang i eksporten - igen!

Sådan bruger du strategisk risikostyring som værktøj til at lede den svære balance mellem muligheder og risici i et hårdt presset marked. Deltag i dette indsigtsgivende webinar, hvor 4 specialister med forskellig faglig baggrund giver deres perspektiv på, hvordan vi får gang i eksporten igen.

Dato
Rådgivningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Er det ikke nok, at det er lovligt?

En shitstorm i medierne kan vende op og ned på dagsordenen i bestyrelseslokalet og stille store krav til bestyrelsens kriseledelse. I denne DILEMMA-artikel sætter vi fokus på den pludselige shitstorm, og hvordan selskaber i stigende grad bliver mødt af en forventning om at vise samfundssind.

Dato
Rådgivningsområde
Bestyrelsesforhold Corporate

DILEMMA: Ny kontrolpakke vedtaget – hvad bliver bestyrelsens opgave?

Den 12. maj 2020 vedtog Folketinget en ny kontrolpakke, der skal gøre det sværere at begå økonomisk svindel gennem virksomheder og selskaber. Men hvad indebærer kontrolpakken? Og hvilke pligter efterlader den hos bestyrelsen? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Rådgivningsområde
Bestyrelsesforhold Corporate Commercial IT-kontrakter, -forhandling og -styring

DILEMMA: Er virksomhedens kriseregulering god nok?

Coronakrisen har vist, at mange standardaftaler desværre kommer til kort i krisetider. Læs vores tre konkrete anbefalinger til at opnå bedre og mere praktisk anvendelige aftaler og til at håndtere de konflikter, som uundgåeligt opstår i kølvandet på uforudsete hændelser som COVID-19.

Dato
Rådgivningsområde
Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Kan en bestyrelse se stort på indholdet af en ejeraftale?

Ejeraftaler er normalt ikke et bestyrelsesanliggende. Men hvilken betydning har ejeraftalen i forhold til bestyrelsens spillerum, og hvordan undgår bestyrelsen at komme i konflikt herom? I vores DILEMMA-serie sætter vi fokus på de dilemmaer, som bestyrelsen løbende støder på. Læs mere her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her