Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Rådgivningsområde
Ejendomsvurderinger

Ejendomsvurderingerne er udskudt – og hvad så?

Udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger er udskudt et år, til sommeren 2021. Det betyder imidlertid ikke, at du kan glemme alt om ejendomsvurderinger det næste år. Flere nye regler betyder, at du allerede nu skal være opmærksom. Få indblik i disse!

Dato
Rådgivningsområde
Ejendomsvurderinger

Nye ejendomsvurderinger: Tag deklarationsproceduren alvorligt

Det har længe været kendt, at er er nye ejendomsvurderinger på vej. I løbet af den såkaldte deklarationsprocedure har ejendomsejeren 4 uger til at gennemgå (og evt. korrigere) de data, som Vurderingsstyrelsen besidder – og man gør klogt i at tage denne procedure alvorligt, for fristen er absolut.

Dato
Rådgivningsområde
Ejendomsvurderinger

Ejendomsskatten for boligejere omlægges i forbindelse med nye ejendomsvurderinger

En følgevirkning af ejendomsvurderingsloven er, at ejendomsskatten også omlægges. Det sker fra 2024. Læs mere om omlægningens implikationer her.

Dato
Rådgivningsområde
Ejendomsvurderinger

Nye ejendomsvurderinger fører til nye skatteregler for boligejere

I relation til de nye ejendomsvurderinger ændres skattereglerne med virkning fra 2024. Det gælder også ejendomsværdiskatten, og man indfører et forsigtighedsprincip, hvor beskatningsgrundlaget i form af ejendomsvurderingen reduceres med 20 %, før man beregner ejendomsværdiskatten. Læs mere om de nye skatteregler her.

Dato
Rådgivningsområde
Ejendomsvurderinger

Hvorfor begrundes de fremførte ejendomsvurderinger ikke?

Når den offentlige forvaltning træffer en afgørelse over for en borger, skal afgørelsen begrundes; dels med henvisning til faktiske forhold, dels med henvisning til et juridisk grundlag. Der udsendes imidlertid ikke begrundelse for de fremførte ejendomsvurderinger – læs mere her.

Dato
Rådgivningsområde
Ejendomsvurderinger

Hvad er en meddelelse om klagefristens opstart?

Når de nye ejendomsvurderinger ruller af sted, åbnes der også for, at man kan klage over de fremførte ejendomsvurderinger tilbage til 2011 og 2012. I den seneste justering af ejendomsvurderingsloven, har man indført en ny regel om opstart af klagefrist. Den kan du blive klogere på her.

Dato
Rådgivningsområde
Ejendomsvurderinger

Derfor skal du reagere på SKATs nye vurdering af din ejendom

Hvorfor bør jeg reagere på SKATs tilbud om tilbagebetaling i forbindelse med de nye ejendomsvurderinger? Det er der flere gode grunde til. Bliv klogere på de vigtigste i dette indlæg om de nye ejendomsvurderinger.

Dato
Rådgivningsområde
Ejendomsvurderinger

Ejendomsvurdering: 10 ting du skal vide for at få penge tilbage

Hvad bør du tage højde for, når du skal vurdere, om SKATs tilbud om tilbagebetaling er korrekt? I denne tredje artikel i vores serie om de nye ejendomsvurderinger har vi samlet en tjekliste med 10 spørgsmål, du bør tage stilling til, inden du indleder en eventuel klagesag.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her