Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Commercial International handel

Kan coronavirus-udbruddet anses som en force majeure-begivenhed?

Mange virksomheder er påvirket af det aktuelle udbrud af coronavirus, der har lukket fabrikker og standset transport af gods til og fra Kina. Men kan coronavirus-udbruddet betragtes som en force majeure-begivenhed? Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Commercial Corporate

Har du opdateret dine salgs- og leveringsbetingelser i overensstemmelse med de nye Incoterms® 2020?

Den 1. januar 2020 træder en ny version af Incoterms® i kraft, hvilket betyder, at din virksomheds salgs- og leveringsbetingelser bør opdateres. Læs mere om Incoterms® 2020, og hvilke ændringer du bør være særligt opmærksom på.

Dato
Forretningsområde
Commercial Arbejdsret

Skal du vælge en ansat sælger eller en selvstændig agent?

Når du skal gøre indtog på nye markeder, er det vigtigt at overveje, om din virksomhed juridisk og økonomisk er bedst tjent med at ansætte sælgere eller indgå aftaler med selvstændige handelsagenter. Vi ser typisk, at de fleste danske virksomheder vælger at ansætte sælgere i Danmark og bruge handelsagenter i udlandet.

Dato
Forretningsområde
Commercial Krænkelse og håndhævelse af IP-rettigheder Konkurrence og udbud

EU-Kommissionen uddeler store bøder for virksomheders begrænsning af grænseoverskridende salg

Velkendte virksomheder som Nike og Sanrio har i strid med konkurrencelovgivningen indgået licensaftaler om merchandise-produkter begrænset til særlige geografiske områder. Det har EU-Kommissionen, med Margrethe Vestager i spidsen, valgt at straffe med bøder i millionklassen. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Ejer- og selskabsrådgivning Commercial

5 gode råd til at vælge selskabsform

Er du tvivl om, hvilken selskabsform der er den mest relevante for din virksomhed? Så læs med her, hvor vi giver dig 5 gode råd om, hvad du bør tage stilling til, når du skal vælge selskabsform.

Dato
Forretningsområde
Commercial International handel

Sparer du kontrakten væk? Det kan blive dyrt!

Spiller du helst på hjemmebane eller udebane, når du driver dine forretninger? Hvornår er værnetingsaftaler gyldigt indgået? Og er det nok blot at henvise til en hjemmeside i en ordrebekræftelse? Få svarene her.

Dato
Forretningsområde
Commercial

Kontraktstyring – Gør du brug af dine kontrakter?

En disciplineret, struktureret og kvalitetsbetonet tilgang til kontrakter kan skabe værdi for din virksomhed. Tag føring på dine kontrakter og benyt dem som et redskab til at skabe værdi for virksomheden og i samarbejdet med dine kunder og leverandører.

Dato
Forretningsområde
Commercial

5 gode råd når du indgår kontrakter

Kontrakter er et centralt middel til planlægning, regulering og omsætning i virksomheder. Kontrakter udgør derfor et væsentligt aktiv for en erhvervsvirksomhed. Det er i den forbindelse vigtigt med gode kontrakter, der kan skabe værdi for virksomheden. Her får du 5 gode råd til kontraktindgåelse.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her