Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Commercial

Har du stadig ret til at parallelimportere efter Brexit?

Storbritannien (UK) træder ud af Den Europæiske Union den 31. december 2020, og meget tyder på, at EU og UK ikke når frem til en aftale inden da. Det får stor betydning, bl.a. for parallelimport fra UK til EU – men hvad bør du som parallelimportør være opmærksom på? Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

Agentens krav på goodwillgodtgørelse ved aftalens ophør

Hvis du har en virksomhed, der benytter sig af handelsagenter, er du formentlig bekendt med handelsagentloven. Men er du også bekendt med reglerne for, hvornår din agent har krav på goodwillgodtgørelse, når aftalen ophører? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

Sådan håndterer du modregning i forhold til din agent

Hvilke regler gælder, når man som agenturgiver skal håndtere et modregningskrav over for sin agent? Det kan være svært at gennemskue. I denne artikel forsøger vi at afdække de forhold, man bør undersøge - bl.a. fire grundbetingelser, der skal være opfyldt, før der kan ske modregning. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

Hvad gør du, hvis din handelsagent bliver syg eller gravid?

Danske virksomheder benytter sig i stigende grad af handelsagenter i både Danmark og udlandet. En handelsagent er omfattet af handelsagentloven, der i flere tilfælde afviger fra funktionærloven. Vi har samlet svar på en række centrale spørgsmål til handelsagentloven, som du kan læse her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

Derfor bør agentaftaler være skriftlige

Mundtlige handelsagentaftaler er i princippet lige så gyldige som skriftlige – men mundtlige aftaler kan i sagens natur været forbundet med langt større usikkerheder. Bliv klogere på, hvorfor man altid bør nedfælde sine handelsagentaftaler på skrift i artiklen her.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Arbejdsret Commercial

COVID-19: Ny aftale sikrer økonomisk hjælp til barer, restauranter og caféer

Dele af dansk erhvervsliv har de sidste uger fået indskrænket åbningstiderne på grund af et stigende antal med corona-smitte. Nu er regeringen og en række partier klar med økonomisk kompensation til barer, restauranter og caféer, som lider under de delvise forbud mod at holde åbent.

Dato
Forretningsområder
Commercial Bestyrelsesforhold Compliance & Risk

Webinar: Gang i eksporten - igen!

Sådan bruger du strategisk risikostyring som værktøj til at lede den svære balance mellem muligheder og risici i et hårdt presset marked. Deltag i dette indsigtsgivende webinar, hvor 4 specialister med forskellig faglig baggrund giver deres perspektiv på, hvordan vi får gang i eksporten igen.

Dato
Forretningsområder
Investeringer og kapital Virksomhedsoverdragelser/M&A Corporate Commercial

Nye regler om screening af udenlandske direkte investeringer

EU har vedtaget ny forordning om screening af udenlandske direkte investeringer (FDI), hvormed det bliver muligt at indføre nationale mekanismer til screening af udenlandske direkte investeringer. Bliv klogere på forordningens betydning for kommende udenlandske direkte investeringer.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her