Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Commercial

Hvorfor præcisere handelsvilkår i salgs- og leveringsbetingelser?

Hvorfor er det en god idé, at din virksomhed udarbejder egne salgs- og leveringsbetingelser? Bliv klogere på fordelene ved at skræddersy din virksomheds handelsvilkår her.

Dato
Forretningsområde
Commercial Kunder og distribution

COVID-19: Udvidet dækningsområde for Rejsegarantifonden

COVID-19 har haft en stor indvirkning på mange brancher, herunder særligt rejsebranchen. Som konsekvens udvides dækningsområdet for Rejsegarantifonden i ekstraordinære situationer for at sikre kompensation til de rejsende og bidrage til at mindske likviditetsproblemer hos selskaberne i rejsebranchen.

Dato
Forretningsområde
Corporate Commercial Leverandører og indkøb Kunder og distribution International handel Kontraktstyring

COVID-19 er ikke (længere) en force majeure begivenhed

COVID-19-situationen forværres løbende. Denne såkaldte sundhedskrise har stor betydning for aftaleretlige forhold, og hvorvidt der er tale om force majeure eller ej. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Commercial IT og teknologi

COVID-19: Fritages IT-leverandører for at fortsætte leverancer?

Statsministerens udmelding den 11. marts 2020 om COVID-19-situationen har ført til, at en del medarbejdere er sendt hjem. Men er IT-leverandøren fritaget for at fortsætte sine leverancer? Eller kan kunden blot stoppe IT-projekter uden konsekvenser? Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Commercial Medier, sport og entertainment Medier og entertainment

COVID-19: Coronavirus rammer arrangementsarrangører hårdt

I fredags kom regeringen med en opfordring om, at alle arrangementer med et deltagerantal på mere end 1.000 mennesker aflyses i resten af marts måned. Men hvordan forholder man sig som arrangør i en sådan situation? Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Commercial International handel

COVID-19: Kan coronavirus-udbruddet anses som en force majeure-begivenhed?

Mange virksomheder er påvirket af det aktuelle udbrud af coronavirus, der har lukket fabrikker og standset transport af gods til og fra Kina. Men kan coronavirus-udbruddet betragtes som en force majeure-begivenhed? Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Commercial Corporate

Har du opdateret dine salgs- og leveringsbetingelser i overensstemmelse med de nye Incoterms® 2020?

Den 1. januar 2020 træder en ny version af Incoterms® i kraft, hvilket betyder, at din virksomheds salgs- og leveringsbetingelser bør opdateres. Læs mere om Incoterms® 2020, og hvilke ændringer du bør være særligt opmærksom på.

Dato
Forretningsområde
Commercial Arbejdsret

Skal du vælge en ansat sælger eller en selvstændig agent?

Når du skal gøre indtog på nye markeder, er det vigtigt at overveje, om din virksomhed juridisk og økonomisk er bedst tjent med at ansætte sælgere eller indgå aftaler med selvstændige handelsagenter. Vi ser typisk, at de fleste danske virksomheder vælger at ansætte sælgere i Danmark og bruge handelsagenter i udlandet.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her