Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution Leverandører og indkøb International handel

Orgalime S 2000 og Orgalime S 2012: Hvad indebærer betingelserne, og hvad skal du være opmærksom på?

Har du og din virksomhed styr på, hvordan I er stillet, når en indgået aftale er underlagt et sæt standardbetingelser, herunder Orgalime S 2000 eller Orgalime S 2012?

Dato
Forretningsområder
Leverandører og indkøb Kunder og distribution Commercial Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse Konkursbehandling Rekonstruktion og anden insolvensretlig rådgivning

Hvordan er du som leverandør stillet, hvis detailledet oplever økonomiske udfordringer?

For nogle detailvirksomheder er økonomien udfordret, andre er slet ikke bevidste om omfanget. Som leverandør til detailledet er det derfor nu, du skal være opmærksom.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

Agentens krav på goodwillgodtgørelse ved aftalens ophør

Hvis du har en virksomhed, der benytter sig af handelsagenter, er du formentlig bekendt med handelsagentloven. Men er du også bekendt med reglerne for, hvornår din agent har krav på goodwillgodtgørelse, når aftalen ophører? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

Sådan håndterer du modregning i forhold til din agent

Hvilke regler gælder, når man som agenturgiver skal håndtere et modregningskrav over for sin agent? Det kan være svært at gennemskue. I denne artikel forsøger vi at afdække de forhold, man bør undersøge - bl.a. fire grundbetingelser, der skal være opfyldt, før der kan ske modregning. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

Hvad gør du, hvis din handelsagent bliver syg eller gravid?

Danske virksomheder benytter sig i stigende grad af handelsagenter i både Danmark og udlandet. En handelsagent er omfattet af handelsagentloven, der i flere tilfælde afviger fra funktionærloven. Vi har samlet svar på en række centrale spørgsmål til handelsagentloven, som du kan læse her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

Derfor bør agentaftaler være skriftlige

Mundtlige handelsagentaftaler er i princippet lige så gyldige som skriftlige – men mundtlige aftaler kan i sagens natur været forbundet med langt større usikkerheder. Bliv klogere på, hvorfor man altid bør nedfælde sine handelsagentaftaler på skrift i artiklen her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Kunder og distribution

COVID-19: Udvidet dækningsområde for Rejsegarantifonden

COVID-19 har haft en stor indvirkning på mange brancher, herunder særligt rejsebranchen. Som konsekvens udvides dækningsområdet for Rejsegarantifonden i ekstraordinære situationer for at sikre kompensation til de rejsende og bidrage til at mindske likviditetsproblemer hos selskaberne i rejsebranchen.

Dato
Forretningsområder
Corporate Commercial Leverandører og indkøb Kunder og distribution International handel Kontraktstyring

COVID-19 er ikke (længere) en force majeure begivenhed

COVID-19-situationen forværres løbende. Denne såkaldte sundhedskrise har stor betydning for aftaleretlige forhold, og hvorvidt der er tale om force majeure eller ej. Læs mere her.

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her