Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.
Har du og din virksomhed styr på, hvordan I er stillet, når en indgået aftale er underlagt et sæt standardbetingelser, herunder Orgalime S 2000 eller Orgalime S 2012?
COVID-19-situationen forværres løbende. Denne såkaldte sundhedskrise har stor betydning for aftaleretlige forhold, og hvorvidt der er tale om force majeure eller ej. Læs mere her.
Mange virksomheder er påvirket af det aktuelle udbrud af coronavirus, der har lukket fabrikker og standset transport af gods til og fra Kina. Men kan coronavirus-udbruddet betragtes som en force majeure-begivenhed? Læs mere her.
For ganske nylig trådte en række ændringer af den kinesiske varemærkelov i kraft. Ændringerne sigter mod at løse nogle af de problemer, danske virksomheder har kæmpet med i årevis, så de nu bl.a. får færre problemer med at registrere deres varemærker i Kina. Læs med og bliv klogere på, hvad de nye ændringer betyder for din virksomhed.
Spiller du helst på hjemmebane eller udebane, når du driver dine forretninger? Hvornår er værnetingsaftaler gyldigt indgået? Og er det nok blot at henvise til en hjemmeside i en ordrebekræftelse? Få svarene her.
Danske virksomheder bør forberede sig på et ”no deal”-scenarie, når Storbritannien (UK) den 29. marts 2019 forlader EU-samarbejdet. Det er fortsat uvist, om der venter en lykkelig skilsmisse, eller om vi skal forholde os til et såkaldt ”hard Brexit”. Har du aktiviteter i UK, anbefaler vi rettidig omhu.
Storbritannien (UK) har i mere end to år forhandlet internt samt med EU om deres udtræden af EU og det indre marked. Der er dog fortsat ingen afklaring. Til trods for en deadline, der hastigt nærmer sig, er der fortsat ikke udsigt til en afslutning på forhandlingerne. Men hvad betyder alt dette for danske SMV’er?
Hvis ikke der indgås en aftale mellem EU og UK, og der bliver tale om et såkaldt hårdt Brexit, vil UK fra den 30. marts 2019 være et tredjeland. Det vil få store konsekvenser for de danske virksomheder, der overfører personoplysninger til UK, hvis de ikke ønsker at komme i karambolage med EU’s databeskyttelsesregler, populært kaldet GDPR.