Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Compliance-programmer Compliance & Risk Skat, moms og afgifter

Hvad er hvidvask-compliance?

Er det et lovkrav, at alle implementerer systemer for hvidvask-compliance? Eller er det kun de store banker, advokatfirmaer og revisionshuse, som skal have styr på deres hvidvask-compliance? Læs med videre, og bliv klogere på dette hyppigt stillede spørgsmål.

Dato
Forretningsområde
Compliance & Risk DAHL - Corporate News

DAHL udnævner associeret partner med særligt fokus på risikostyring og compliance

Advokat Frans Skovholm er udnævnt til associeret partner i DAHL Advokatfirma. Han skal bl.a. være med til at sikre, at DAHL fortsætter det strategiske arbejde inden for LegalTech.

Dato
Forretningsområde
Skat, moms og afgifter Compliance & Risk

Skærpet bødeniveau for overtrædelse af hvidvasklovgivningen

Hvidvaskloven indeholder en række forpligtelser for rådgivere og andre erhvervsdrivende, som skal sikre, at virksomhederne ikke misbruges til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Hvis virksomhederne ikke overholder deres forpligtelser efter hvidvaskloven, kan de ifalde strafansvar. Bødeniveauet er løbende indskærpet, og Finanstilsynet har nu fået hjemmel til administrativt at udstede bødeforlæg til virksomheder, som overtræder hvidvasklovgivningen.

Dato
Forretningsområde
Skat, moms og afgifter Compliance & Risk Compliance-programmer

Hvidvaskloven: Hvornår har du indberetningspligt – og hvad betyder det?

I visse typer sager er en række erhvervsdrivende omfattet af hvidvaskloven. Det gælder bl.a. ejendomsmæglere, banker og udstedere af finansielle leasingydelser, som bør være opmærksomme på de pligter, hvidvaskloven medfører. Læs mere om forpligtelserne i hvidvaskloven her.

Dato
Forretningsområde
Compliance & Risk Ejer- og selskabsrådgivning

Skærpelse af hvidvaskloven får konsekvenser for forkerte registreringer af reelle ejere

Den 7. februar 2020 opdaterede Erhvervsstyrelsen sin vejledning om indberetningspligter. En skærpelse af hvidvaskloven medfører nemlig, at rådgivere i virksomheder, der er omfattet af hvidvaskloven, er forpligtet til at indberette fejl i registrerede oplysninger om reelle ejere. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
DAHL - Corporate News Compliance & Risk IPR og markedsføring

DAHL Advokatfirma ansætter chefjurist fra Bestseller-koncernen som Strategic Legal Counsel

Januar 2020 startede Malene Gulstad Heslop som Strategic Legal Counsel i DAHL Advokatfirma. Med sig har Malene mangeårig erfaring som chefjurist i Bestseller-koncernen, ligesom hun har specialisterfaring med IPR globalt. Læs mere her.

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her