Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Rådgivningsområde
Corporate DAC6 – Indberetningspligt Compliance & Risk Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Hvilke pligter har bestyrelsen i medfør af hvidvaskloven og DAC6?

Selskabsloven forpligter bestyrelsen i et selskab til sikre, at selskabet ”har etableret de fornødne procedurer for risikostyring og interne kontroller”. Hvilke procedurer, der er ”fornødne”, afhænger af den konkrete virksomhed og de risici, som skal håndteres. Bliv klogere på både risici og bestyrelsens forpligtelser i henhold til hvidvaskloven og DAC6 her.

Dato
Rådgivningsområde
Commercial Bestyrelsesforhold Compliance & Risk

Webinar: Gang i eksporten - igen!

Sådan bruger du strategisk risikostyring som værktøj til at lede den svære balance mellem muligheder og risici i et hårdt presset marked. Deltag i dette indsigtsgivende webinar, hvor 4 specialister med forskellig faglig baggrund giver deres perspektiv på, hvordan vi får gang i eksporten igen.

Dato
Rådgivningsområde
Compliance & Risk Sikkerhedsbrud

IT-bedrageri: 8 gode råd til at minimere risikoen for at blive ramt

Når du slår dit auto-reply til og går på ferie, trækker IT-kriminelle i arbejdstøjet og bruger udspekulerede metoder til at skaffe sig oplysninger om virksomheder, som de kan bruge til at begå IT-kriminalitet.

Dato
Rådgivningsområde
Compliance-programmer Compliance & Risk Skat, moms og afgifter

Hvad er hvidvask-compliance?

Er det et lovkrav, at alle implementerer systemer for hvidvask-compliance? Eller er det kun de store banker, advokatfirmaer og revisionshuse, som skal have styr på deres hvidvask-compliance? Læs med videre, og bliv klogere på dette hyppigt stillede spørgsmål.

Dato
Rådgivningsområde
Compliance & Risk DAHL - Corporate News

DAHL udnævner associeret partner med særligt fokus på risikostyring og compliance

Advokat Frans Skovholm er udnævnt til associeret partner i DAHL Advokatfirma. Han skal bl.a. være med til at sikre, at DAHL fortsætter det strategiske arbejde inden for LegalTech.

Dato
Rådgivningsområde
Skat, moms og afgifter Compliance & Risk

Skærpet bødeniveau for overtrædelse af hvidvasklovgivningen

Hvidvaskloven indeholder en række forpligtelser for rådgivere og andre erhvervsdrivende, som skal sikre, at virksomhederne ikke misbruges til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Hvis virksomhederne ikke overholder deres forpligtelser efter hvidvaskloven, kan de ifalde strafansvar. Bødeniveauet er løbende indskærpet, og Finanstilsynet har nu fået hjemmel til administrativt at udstede bødeforlæg til virksomheder, som overtræder hvidvasklovgivningen.

Dato
Rådgivningsområde
Skat, moms og afgifter Compliance & Risk Compliance-programmer

Hvidvaskloven: Hvornår har du indberetningspligt – og hvad betyder det?

I visse typer sager er en række erhvervsdrivende omfattet af hvidvaskloven. Det gælder bl.a. ejendomsmæglere, banker og udstedere af finansielle leasingydelser, som bør være opmærksomme på de pligter, hvidvaskloven medfører. Læs mere om forpligtelserne i hvidvaskloven her.

Dato
Rådgivningsområde
Compliance & Risk Ejer- og selskabsrådgivning

Skærpelse af hvidvaskloven får konsekvenser for forkerte registreringer af reelle ejere

Den 7. februar 2020 opdaterede Erhvervsstyrelsen sin vejledning om indberetningspligter. En skærpelse af hvidvaskloven medfører nemlig, at rådgivere i virksomheder, der er omfattet af hvidvaskloven, er forpligtet til at indberette fejl i registrerede oplysninger om reelle ejere. Læs mere her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her