Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Compliance & Risk Sikkerhedsbrud

IT-bedrageri: 8 gode råd til at minimere risikoen for at blive ramt

IT-kriminelle bruger udspekulerede metoder til at skaffe sig oplysninger om virksomheder, som de kan bruge til at begå IT-kriminalitet. Få vores råd til, hvordan du og din virksomhed kan minimere risikoen for at blive udsat for IT-bedrageri.

Dato
Forretningsområde
Compliance & Risk

Regler om hvidvask gælder også for finansielle leasingselskaber

Finansielle leasingselskaber er omfattet af hvidvasklovgivningen. Disse selskaber er derfor underlagt en lang række regulatoriske regler og har i øvrigt en forpligtelse til løbende at undersøge deres kunder. I yderste konsekvens kan man som finansielt leasingselskab være forpligtet til at indberette sine kunders forhold til myndighederne. Få indblik i reglerne, så du ikke skal frygte et besøg af Finanstilsynet.

Dato
Forretningsområder
IPR og markedsføring Compliance & Risk

Må alle bruge udtrykket BLACK FRIDAY i tilbudskampagner?

Den 27. november 2020 er det Black Friday – et fænomen, der de seneste år har bredt sig til store dele af verden, særligt som supertilbud i onlinehandel. Men må alle bruge BLACK FRIDAY-termen i tilbudskampagner? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Forretningsområder
Corporate DAC6 – Indberetningspligt Compliance & Risk Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Hvilke pligter har bestyrelsen i medfør af hvidvaskloven og DAC6?

Selskabsloven forpligter bestyrelsen i et selskab til sikre, at selskabet ”har etableret de fornødne procedurer for risikostyring og interne kontroller”. Hvilke procedurer, der er ”fornødne”, afhænger af den konkrete virksomhed og de risici, som skal håndteres. Bliv klogere på både risici og bestyrelsens forpligtelser i henhold til hvidvaskloven og DAC6 her.

Dato
Forretningsområder
Commercial Bestyrelsesforhold Compliance & Risk

Webinar: Gang i eksporten - igen!

Sådan bruger du strategisk risikostyring som værktøj til at lede den svære balance mellem muligheder og risici i et hårdt presset marked. Deltag i dette indsigtsgivende webinar, hvor 4 specialister med forskellig faglig baggrund giver deres perspektiv på, hvordan vi får gang i eksporten igen.

Dato
Forretningsområder
Compliance-programmer Compliance & Risk Skat, moms og afgifter

Hvad er hvidvask-compliance?

Er det et lovkrav, at alle implementerer systemer for hvidvask-compliance? Eller er det kun de store banker, advokatfirmaer og revisionshuse, som skal have styr på deres hvidvask-compliance? Læs med videre, og bliv klogere på dette hyppigt stillede spørgsmål.

Dato
Forretningsområde
Compliance & Risk

DAHL udnævner associeret partner med særligt fokus på risikostyring og compliance

Advokat Frans Skovholm er udnævnt til associeret partner i DAHL Advokatfirma. Han skal bl.a. være med til at sikre, at DAHL fortsætter det strategiske arbejde inden for LegalTech.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Compliance & Risk

Skærpet bødeniveau for overtrædelse af hvidvasklovgivningen

Hvidvaskloven indeholder en række forpligtelser for rådgivere og andre erhvervsdrivende, som skal sikre, at virksomhederne ikke misbruges til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Hvis virksomhederne ikke overholder deres forpligtelser efter hvidvaskloven, kan de ifalde strafansvar. Bødeniveauet er løbende indskærpet, og Finanstilsynet har nu fået hjemmel til administrativt at udstede bødeforlæg til virksomheder, som overtræder hvidvasklovgivningen.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her