Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Risikostyring Compliance-programmer Compliance & Risk Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Hvor længe tør bestyrelsen udskyde investeringerne i grøn omstilling og bæredygtighed?

Inden længe kan det true mange virksomheders markedsposition og måske endda eksistensgrundlag, hvis de ikke kan dokumentere deres ansvarlighed. Hvordan skal bestyrelsen forholde sig til ESG?

Dato
Forretningsområder
Compliance-programmer Commercial

Hvilke regler gælder for en virksomheds produktansvar?

Hvordan er din virksomhed stillet, hvis et produkt, I har solgt, er årsag til, at der sker en skade på en person eller en anden genstand? Og hvornår bærer I et produktansvar? Vi giver i denne artikel et overblik over, hvad produktansvar og det i retspraksis udviklede produktansvar indebærer samt forskellene mellem de to regelsæt.

Dato
Forretningsområder
Compliance-programmer Compliance & Risk

Kontantforbuddet skærpes: Nu må man modtage færre kontanter

Folketinget har netop vedtaget en skærpelse af kontantforbuddet som medfører, at erhvervsdrivende fremover må modtage endnu færre kontanter.

Dato
Forretningsområder
Compliance-programmer Compliance & Risk Skat, moms og afgifter

Hvad er hvidvask-compliance?

Er det et lovkrav, at alle implementerer systemer for hvidvask-compliance? Eller er det kun de store banker, advokatfirmaer og revisionshuse, som skal have styr på deres hvidvask-compliance? Læs med videre, og bliv klogere på dette hyppigt stillede spørgsmål.

Dato
Forretningsområder
Skat, moms og afgifter Compliance & Risk Compliance-programmer

Hvidvaskloven: Hvornår har du indberetningspligt – og hvad betyder det?

I visse typer sager er en række erhvervsdrivende omfattet af hvidvaskloven. Det gælder bl.a. ejendomsmæglere, banker og udstedere af finansielle leasingydelser, som bør være opmærksomme på de pligter, hvidvaskloven medfører. Læs mere om forpligtelserne i hvidvaskloven her.

Dato
Forretningsområder
Compliance-programmer IT og teknologi

En strategi for sikkerhed er lige så vigtigt som en strategi for vækst

Kigger man på de øgede risikoscenarier, der er opstået i kølvandet på den stigende digitalisering, bør det stå klart, at risikostyring skal tænkes ind som en obligatorisk praksis i enhver virksomhed. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
Ejer- og selskabsrådgivning Compliance-programmer

Ændringer i hvidvasklovgivningen - hvad betyder det for dig som rådgiver?

Folketinget har den 2. maj 2019 vedtaget en række ændringer i hvidvaskloven. Fra et rådgiverperspektiv medfører ændringer i hvidvaskloven en række nye forpligtelser. Få indblik i disse ændringer og betydningen for dig som rådgiver.

Dato
Forretningsområder
Compliance & Risk Compliance-programmer

Højesteret fastsætter rammerne for kontantforbuddet i Hvidvasklovens § 5

Hvidvasklovens § 5 indeholder et forbud for erhvervsdrivende mod at modtage kontantbetalinger på 50.000 kr. eller derover. Forbuddet gælder, uanset om betalingen sker på én gang eller som flere betalinger, der er eller ser ud til at være indbyrdes forbundet. Dette slår ny afgørelse fra Højesteret fast.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her