Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområder
Compliance & Risk Whistleblower

Gælder kravet om en intern whistleblowerordning også din virksomhed?

Det vil fremover være lovpligtigt for mange virksomheder at have en intern whistleblowerordning. Det kan derfor være en god idé allerede nu at overveje mulighederne for jeres virksomhed. Vi giver dig overblikket i denne artikel.

Dato
Forretningsområder
Whistleblower Compliance & Risk

Datatilsynet etablerer ekstern whistleblowerordning

En ny ekstern whistleblowerordning hos Datatilsynet giver medarbejdere i alle danske virksomheder mulighed for at foretage indberetninger.

Dato
Forretningsområder
Compliance & Risk Whistleblower

Hvorfor skal vi have en whistleblowerordning?

For mange arbejdspladser er det lovpligtigt at etablere en intern whistleblowerordning, hvor medarbejderne kan indberette mistanke om ulovligheder og andre forhold. En whistleblowerordning kan være et værdifuldt værktøj for både offentlige og private virksomheder – både indadtil og udadtil.

Dato
Forretningsområder
Compliance & Risk Whistleblower

3 gode råd, når du skal etablere en whistleblowerordning

En whistleblowerordning er et vigtigt redskab for enhver virksomhed, der ønsker at arbejde strategisk og målrettet med at forebygge og afdække alvorlige forhold af eksempelvis økonomisk og kriminel karakter. Her får du 3 gode råd, når du skal vælge whistleblowerordning.

Dato
Forretningsområder
Whistleblower Juridisk HR

Podcast: Whistleblowerordning - hvad skal du vide?

Lyt til DAHL Talks: En helt ny podcast fyldt med værdifuld, juridisk viden for ambitiøse virksomheder. I første afsnit giver vi dig et indblik i et højaktuelt emne - nemlig whistleblowerordninger.

Dato
Forretningsområder
Juridisk HR Corporate Whistleblower

Q&A: Nye regler om whistleblowerordninger

Folketinget har den 24. juni 2021 vedtaget loven om beskyttelse af whistleblowere. Fremover er rigtig mange arbejdsgivere forpligtiget til at etablere en intern whistleblowerordning. Få svar på de væsentligste spørgsmål om de nye regler og få indsigt i, hvordan du kommer i mål med at overholde reglerne om whistleblowerordninger.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Whistleblower

DILEMMA: Whistleblowere – er det noget godt?

Endnu flere virksomheder skal inden længe have en whistleblowerordning. Dette stiller krav til ledelsen – og ikke mindst bestyrelsen. I vores artikelserie om bestyrelsens dilemmaer sætter vi fokus på whistleblowerordninger og bestyrelsens rolle i den forbindelse.

Dato
Forretningsområder
Bestyrelsesforhold Whistleblower Corporate

DILEMMA: Hvornår bliver whistleblowing et bestyrelsesanliggende?

I oktober 2019 vedtog Ministerrådet i EU et direktiv, som medfører, at enhver virksomhed med 50 eller flere ansatte er forpligtet til at oprette en whistleblowerordning. Men hvorfor og hvornår bliver whistleblowing et bestyrelsesanliggende? Bliv klogere på bestyrelsens rolle i whistleblowing her.

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her