Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
Commercial Corporate Insolvens, rekonstruktion og inddrivelse

COVID-19: Hjælpepakker udfases – genopretningspakker indfases

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier blev den 15. juni 2020 enige om en aftale, der har til formål at udfase flere af de hjælpepakker, som hen over foråret blev vedtaget for at holde hånden under danske virksomheder. Samtidigt introducerede man flere genopretningspakker, herunder såkaldte stimuli- og sommerpakker, som skal bidrage til at sætte gang i den danske økonomi igen. Bliv opdateret på de væsentligste ændringer og tilføjelser her.

Dato
Forretningsområde
Private Client

Derfor skal du få foretaget et familieformuetjek

Et familieformuetjek er en kortlægning af, hvordan du og din familie er stillet i tilfælde af forskellige livsbegivenheder. Med et familieformuetjek får I mulighed for at være på forkant og træffe de beslutninger, som I finder bedst for familien, formuen og virksomheden. Læs mere her.

Dato
Forretningsområde
Juridisk HR

COVID-19: Vær opmærksom på reglerne for kollektive afskedigelser

COVID-19 har skabt store driftsforstyrrelser i samfundet, og derfor kan kollektive afskedigelser blive nødvendige for en del virksomheder. Som virksomhed er det helt afgørende at kende reglerne for kollektive afskedigelser – dem kan du læse om her.

Dato
Forretningsområde
International skatteret Skatterådgivning

Hvornår er udenlandsk arbejdskraft omfattet af reglerne om selvstændigt erhvervsdrivende?

Hvornår kan udenlandsk arbejdskraft kvalificeres som selvstændigt erhvervsdrivende? Generelt er det ikke vanskeligt at afgøre, men der kan opstå tvivl. I denne tredje artikel i vores serie om udenlandsk arbejdskraft kan du læse om de faktorer, der afgør, om en ansat er selvstændigt erhvervsdrivende.

Dato
Forretningsområde
Bestyrelsesforhold Corporate

DILEMMA: Ny kontrolpakke vedtaget – hvad bliver bestyrelsens opgave?

Den 12. maj 2020 vedtog Folketinget en ny kontrolpakke, der skal gøre det sværere at begå økonomisk svindel gennem virksomheder og selskaber. Men hvad indebærer kontrolpakken? Og hvilke pligter efterlader den hos bestyrelsen? Det kan du blive klogere på her.

Dato
Forretningsområde
Retssager Byggeri, ejendomme og infrastruktur

Tvistløsning: Hvorfor vælge voldgift?

I de fleste byggesager opstår der uenighed mellem to eller flere aktører i løbet af processen. Hvis uenigheden bliver til en egentlig tvist, kan parterne forsøge at løse den med ”løsningstrappen” eller anlægge en sag som voldgift eller ved mediation. Læs mere om tvistløsningsmetoderne her.

Dato
Forretningsområde
International skatteret Skatterådgivning

Hvornår er udenlandsk arbejdskraft omfattet af lønmodtagerreglerne?

Hvornår kan udenlandsk arbejdskraft kvalificeres som en lønmodtager? Bliv klogere på de forhold, der taler for et lønmodtagerforhold, i denne anden artikel i vores serie om udenlandsk arbejdskraft.

Dato
Forretningsområde
Fonde Corporate

Reviderede anbefalinger for god fondsledelse

Komitéen for god Fondsledelse har den 17. juni 2020 udsendt reviderede Anbefalinger for god Fondsledelse, som alle erhvervsdrivende fonde skal forholde sig til i årsrapporten for 2020 og frem. Bliv klogere på ændringerne her.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her

Tilmeld dig nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Læs betingelser

Vilkår for modtagelse af nyhedsbrev 

Hvem udsender nyhedsbrevet?

Nyhedsbrevet er en service, der udbydes af DAHL Advokatfirma. Vores fulde kontaktoplysninger er:

DAHL Advokatpartnerselskab
Lundborgvej 18
8800 Viborg
CVR. nr.: 37 31 00 85

Hvilke oplysninger indsamles om mig?

DAHL Advokatfirma indsamler alene din oplyste e-mailadresse og dit navn – dette er alt, vi behøver for at kunne sende dig nyhedsbreve.

Vores it-system indsamler i anonymiseret form oplysninger om dit brug af nyhedsbrevet – herunder om vores nyhedsbrev bliver åbnet, hvor lang tid mailen er åben, om der klikkes på links samt hvornår e-mailen slettes igen.

Du skal herudover være opmærksom på, at hvis du klikker på links i nyhedsbrevet til vores hjemmeside, kan vi indsamle yderligere oplysninger om dig, hvis du accepterer at vores hjemmeside bruger cookies.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bruger vi din e-mailadresse til at udsende nyhedsbreve, tilbud og andet markedsføringsmateriale til dig. Vi kan endvidere bruge din e-mailadresse til at udsende orienterende e-mails omkring DAHL Advokatfirma eller vores nyhedsbrev.

Herudover anvender vi ikke din e-mailadresse og dit navn.

Vores brug sker alene på grundlag af dit samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningen art. 6(1)(a).

De oplysninger vi indsamler om din brug af nyhedsbrevet bruger vi til at forbedre vores service, så vi i fremtiden kan blive endnu bedre til at målrette og tilpasse indholdet efter dine interesser.

Oplysninger om din brug af nyhedsbrevet bruger vi herudover til statistiske formål i anonymiseret form.

Dine oplysninger behandles fortroligt og sikkert

Vi opbevarer dine oplysninger fortroligt og sikkert. Vi har implementeret de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Vi bruger en underleverandør til vores drift af IT. Vi har sikret, at vores IT-udbyder er underlagt samme forpligtelse, og at de alene handler på vores instruks.

Hvor ofte udsendes nyhedsbreve?

Vi udsender vores nyhedsbrev, når vi mener, at vi har noget vigtigt eller nyt at fortælle dig. Nyhedsbrevet udkommer ikke med faste intervaller, og det er derfor forskelligt, hvor ofte du kan forvente at modtage nyhedsbreve fra os. Vi bestræber os dog på at begrænse antallet, så vores nyhedsbreve ikke fylder hele din indbakke.

Vi videregiver ikke dine oplysninger

Vi videregiver ikke dine oplysninger til andre i kommerciel henseende. Vi videregiver kun oplysninger, hvis vi er forpligtet til det efter loven, eller hvis vi forpligtet til det efter en retskendelse.

Du kan altid rette eller ændre dine kontaktoplysninger

Du kan til enhver tid ændre eller rette i dine kontaktoplysninger (din e-mailadresse og navn) ved at afmelde dig nyhedsbrevet, og derefter tilmelde dig igen eller ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk

Det er beskrevet nedenfor, hvordan du framelder dig vores nyhedsbrev.

Du kan altid afmelde dig yderligere henvendelser

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og framelde dig nyhedsbrevet. Når du har frameldt dig nyhedsbrevet, modtager du ikke yderligere fra os, medmindre du har givet andet samtykke til, at vi må henvende os til dig. Vi sender dig dog en bekræftelse på, at vi sletter dig fra modtagerlisten for vores nyhedsbrev, og vi sletter derefter din e-mailadresse og dit navn i vores modtagerliste af nyhedsbrevet.

Nyhedsbrevet kan afmeldes ved at klikke på ”afmeld nyhedsbrev” linket, som er indeholdt i hvert nyhedsbrev, du modtager fra os. Du kan også afmelde nyhedsbrevet ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk, hvori du oplyser navn og e-mailadresse.   

Hvor længe opbevarer I oplysningerne om mig?

Vi opbevarer og behandler din e-mailadresse og dit navn lige så længe, som du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Hvis du afmelder dig fra nyhedsbrevet, sletter vi din e-mailadresse og dit navn.

Hvis du framelder dig vores nyhedsbrev, anonymiseres alle statistiske data om din brug af nyhedsbrevet. Anonymiseringen sker på en sådan måde, at det ikke efterfølgende er muligt at deanonymisere oplysningerne igen.

Dine øvrige rettigheder efter persondatalovgivningen

Efter persondatalovgivningen kan du anmode os om indsigt i, hvilke oplysninger vi behandler om dig.

Hvis du er uenig, i den måde vi behandler oplysninger om dig på, kan du klage til Datatilsynet.

Du modtager nu DAHL Nyt

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information

Accepter betingelserne