Rådgivning

Corporate Commercial / M&A

Sælgerrådgivning og salgsmodning

Står du som virksomhedsejer over for et helt eller delvist salg af din virksomhed? En virksomhedsoverdragelse kræver forretningsmæssig indsigt, stærke juridiske kompetencer og ikke mindst respekt for virksomhedens ejere og baggrund.

Når en virksomhed skal sælges, er det ofte et livsværk, der skal sælges. Vores jurister har mange års erfaring med at håndtere virksomhedsoverdragelser (M&A), og de har derfor indsigt i de juridiske og forretningsmæssige aspekter – og ikke mindst de følelsesmæssige aspekter – som salg af egen virksomhed kan involvere.

Hos DAHL hjælper vi løbende med både store og små transaktioner. I processen op til og under en transaktion arbejder vi efter et gennemprøvet koncept med virtuelt datarum og erfaren projektledelse. Det sikrer, at omfattende processer som f.eks. due diligence gennemføres korrekt, smidigt og effektivt, så processen ikke påvirker virksomhedens daglige drift.

I forbindelse med virksomhedsoverdragelser, hvor vi er på sælgers side, bistår vi (alt efter størrelsen på transaktionen) bl.a. med:

  • Bistand til udarbejdelse af salgsmateriale/information memorandum (juridisk struktur, dokumentstruktur, m.v.)
  • Assistance ved de indledende drøftelser med potentielle købere og i forbindelse med udarbejdelse af hemmeligholdelses- (Non-Disclosure Agreement), tilbuds- og hensigtsdokumenter (letter of intent)
  • Indsamling, opsamling og drift af datarum
  • 'Due diligence'/'due diligence'-rapport samt sikkert datarum: Opbygningen af et virtuelt datarum (VDR) til due diligence og administration af datarum, herunder assistance med Q&A-forløbet
  • En projektleder, der planlægger processen for transaktionsprocessen, så denne gennemføres så effektivt som muligt fra sælgers side
  • Forhandling med potentielle købere
  • Rådgivning om mulighederne for, at sælger kan tegne M&A-forsikring. I så fald assisterer vi ved forhandlinger og i samarbejdet med forsikringsselskabet/mægler
  • Udarbejdelse, forhandling og indgåelse af overdragelsesaftale og øvrige aftaler
  • Gennemførelse af closing

Vi har vores eget sikre virtuelle datarum - DAHL DealRoom. Denne løsning kan anvendes af flere tilbudsgivere og har et Q&A-modul samt aktivitetsrapporteringsmodul for brugerne. Du kan læse mere om DAHL DealRoom her.

Salgsmodning: Skal virksomheden gøres klar til salg?

Vi bistår også med processen, hvor en virksomhed gøres klar til salg. I forbindelse med salgsmodning af en virksomhed arbejder vi med et skræddersyet koncept, hvor vi hjælper dig med at optimere virksomheden og modning til exit via en simpel to-do-liste, som I nemt kan gå til.

Du får desuden hjælp til at optimere rapportering om virksomheden og udarbejdelse af dokumentation om virksomheden. Derudover hjælper vi med at forberede datarum til 'due diligence'-undersøgelse.

Vil du vide mere?

Har du konkrete spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig med salg af virksomhed eller de indledende øvelser i forbindelse med salgsmodning, er du altid velkommen til at kontakte en af vores specialister.

Tilmeld dig nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Læs betingelser

Vilkår for modtagelse af nyhedsbrev 

Hvem udsender nyhedsbrevet?

Nyhedsbrevet er en service, der udbydes af DAHL Advokatfirma. Vores fulde kontaktoplysninger er:

DAHL Advokatpartnerselskab
Lundborgvej 18
8800 Viborg
CVR. nr.: 37 31 00 85

Hvilke oplysninger indsamles om mig?

DAHL Advokatfirma indsamler alene din oplyste e-mailadresse og dit navn – dette er alt, vi behøver for at kunne sende dig nyhedsbreve.

Vores it-system indsamler i anonymiseret form oplysninger om dit brug af nyhedsbrevet – herunder om vores nyhedsbrev bliver åbnet, hvor lang tid mailen er åben, om der klikkes på links samt hvornår e-mailen slettes igen.

Du skal herudover være opmærksom på, at hvis du klikker på links i nyhedsbrevet til vores hjemmeside, kan vi indsamle yderligere oplysninger om dig, hvis du accepterer at vores hjemmeside bruger cookies.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bruger vi din e-mailadresse til at udsende nyhedsbreve, tilbud og andet markedsføringsmateriale til dig. Vi kan endvidere bruge din e-mailadresse til at udsende orienterende e-mails omkring DAHL Advokatfirma eller vores nyhedsbrev.

Herudover anvender vi ikke din e-mailadresse og dit navn.

Vores brug sker alene på grundlag af dit samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningen art. 6(1)(a).

De oplysninger vi indsamler om din brug af nyhedsbrevet bruger vi til at forbedre vores service, så vi i fremtiden kan blive endnu bedre til at målrette og tilpasse indholdet efter dine interesser.

Oplysninger om din brug af nyhedsbrevet bruger vi herudover til statistiske formål i anonymiseret form.

Dine oplysninger behandles fortroligt og sikkert

Vi opbevarer dine oplysninger fortroligt og sikkert. Vi har implementeret de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Vi bruger en underleverandør til vores drift af IT. Vi har sikret, at vores IT-udbyder er underlagt samme forpligtelse, og at de alene handler på vores instruks.

Hvor ofte udsendes nyhedsbreve?

Vi udsender vores nyhedsbrev, når vi mener, at vi har noget vigtigt eller nyt at fortælle dig. Nyhedsbrevet udkommer ikke med faste intervaller, og det er derfor forskelligt, hvor ofte du kan forvente at modtage nyhedsbreve fra os. Vi bestræber os dog på at begrænse antallet, så vores nyhedsbreve ikke fylder hele din indbakke.

Vi videregiver ikke dine oplysninger

Vi videregiver ikke dine oplysninger til andre i kommerciel henseende. Vi videregiver kun oplysninger, hvis vi er forpligtet til det efter loven, eller hvis vi forpligtet til det efter en retskendelse.

Du kan altid rette eller ændre dine kontaktoplysninger

Du kan til enhver tid ændre eller rette i dine kontaktoplysninger (din e-mailadresse og navn) ved at afmelde dig nyhedsbrevet, og derefter tilmelde dig igen eller ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk

Det er beskrevet nedenfor, hvordan du framelder dig vores nyhedsbrev.

Du kan altid afmelde dig yderligere henvendelser

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og framelde dig nyhedsbrevet. Når du har frameldt dig nyhedsbrevet, modtager du ikke yderligere fra os, medmindre du har givet andet samtykke til, at vi må henvende os til dig. Vi sender dig dog en bekræftelse på, at vi sletter dig fra modtagerlisten for vores nyhedsbrev, og vi sletter derefter din e-mailadresse og dit navn i vores modtagerliste af nyhedsbrevet.

Nyhedsbrevet kan afmeldes ved at klikke på ”afmeld nyhedsbrev” linket, som er indeholdt i hvert nyhedsbrev, du modtager fra os. Du kan også afmelde nyhedsbrevet ved at sende en e-mail til tvc@dahllaw.dk, hvori du oplyser navn og e-mailadresse.   

Hvor længe opbevarer I oplysningerne om mig?

Vi opbevarer og behandler din e-mailadresse og dit navn lige så længe, som du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Hvis du afmelder dig fra nyhedsbrevet, sletter vi din e-mailadresse og dit navn.

Hvis du framelder dig vores nyhedsbrev, anonymiseres alle statistiske data om din brug af nyhedsbrevet. Anonymiseringen sker på en sådan måde, at det ikke efterfølgende er muligt at deanonymisere oplysningerne igen.

Dine øvrige rettigheder efter persondatalovgivningen

Efter persondatalovgivningen kan du anmode os om indsigt i, hvilke oplysninger vi behandler om dig.

Hvis du er uenig, i den måde vi behandler oplysninger om dig på, kan du klage til Datatilsynet.

Du modtager nu DAHL Nyt

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information

Accepter betingelserne