Nyheder

Kommentarer på blog fører til bortvisning

DAHL Advokatfirma har netop vundet en sag om bortvisning af en medarbejder på baggrund af kommentarer på en offentligt tilgængelig blog.

I sommeren 2015 blev en medarbejder bortvist fra sin arbejdsplads, efter han på en åben blog på ekstrabladet.dk havde kommenteret en artikel om en seksuel hændelse.Hændelsen var sket på en ferierejse i Tyrkiet.

På trods af, at hverken medarbejderen eller arbejdsgiveren var indblandet i hændelsen, valgte medarbejderen at promovere sin arbejdsgiver ved navns nævnelse og med det sigte, at arbejdsgiveren kunne sikre gæsterne mod lignende seksuelle hændelser. Han skrev bl.a., at han havde haft et privat tæskehold til at tage sig af disse modbydelige hændelser, og at udøverne fik, hvad de fortjente.

Kommentarerne fremstod seriøse, hvilket kunne medføre en risiko for negativ omtale af arbejdsgiveren.

Da personalechefen bad medarbejderen om at fjerne kommentarerne på bloggen, var de allerede delt med flere personer.

Medarbejderen har ikke kritiseret sin arbejdsgiver, hvorfor sagen ikke ligner den type sager, der ellers har givet anledning til bortvisning på baggrund af udtalelser på de sociale medier.

Kommentarerne blev af retten vurderet til at være en væsentlig misligholdelse af medarbejderens loyalitetsforpligtelser over for arbejdsgiver, og at kommentarerne kunne skade arbejdsgiver. Derfor fik DAHL på vegne af sin klient medhold i, at bortvisningen var berettiget.

Dommen viser også, at det er nødvendigt for virksomhederne at tage stilling til medarbejdernes brug af sociale medier, særligt for at imødegå nogle af de konflikter, der ellers ville kunne opstå. Virksomhederne er langt bedre stillet, hvis de udstikker retningslinjer for brugen af sociale medier.

Du er meget velkommen til at rette spørgsmål vedr. artiklen til advokat Søren Ole Nielsen på e-mail son@dahllaw.dk eller telefon 30 84 35 14

Tilmeld dig nyt fra DAHL

Modtag vores nyhedsbrev og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.

Forretningsområder du ønsker info om:

  • Intet valgt

Din information