Nyheder

Nyheder

Vi holder dig ajour med juridiske nyheder, tendenser og ledelsesperspektiver, som måske kan påvirke agendaen i din virksomhed.

Dato
Forretningsområde
DAC6 – Indberetningspligt

Nu sker det – men kender du dine DAC6–forpligtelser?

Med 2021 følger nye indberetningsforpligtigelser for mellemmænd, revisorer og banker som følge af DAC6-direktivet. Overholder du som rådgiver ikke de gældende forpligtelser, venter der økonomiske sanktioner. Få styr på, hvordan I overholder indberetningerne.

Dato
Forretningsområde
DAC6 – Indberetningspligt

DAC6: Er I klar til at indberette grænseoverskridende ordninger?

De første frister for indberetninger under DAC6 er lige om hjørnet. EU-direktivet DAC6 fastsætter reglerne for nye indberetningspligter for grænseoverskridende ordninger og gælder for virksomheder, skatteydere, advokater, revisorer, bankrådgivere og øvrige eksterne rådgivere. Rådgiver du om forhold, der krydser grænser? Så læs med her og find ud af, hvornår du skal handle.

Dato
Forretningsområde
DAC6 – Indberetningspligt

Bogaktuel: Indberetning af grænseoverskridende ordninger – DAC6

Fire specialister fra DAHL står bag den første danske udgivelse om indberetning af grænseoverskridende ordninger, bedre kendt som DAC6. Bogen giver et udførligt indblik i de betingelser, der skal opfyldes, for at man får en indberetningspligt, hvornår og hvordan man skal indberette, og hvad manglende indberetninger måtte kunne medføre. Læs mere og download bogens 1. kapitel.

Dato
Forretningsområder
Corporate DAC6 – Indberetningspligt Compliance & Risk Bestyrelsesforhold

DILEMMA: Hvilke pligter har bestyrelsen i medfør af hvidvaskloven og DAC6?

Selskabsloven forpligter bestyrelsen i et selskab til sikre, at selskabet ”har etableret de fornødne procedurer for risikostyring og interne kontroller”. Hvilke procedurer, der er ”fornødne”, afhænger af den konkrete virksomhed og de risici, som skal håndteres. Bliv klogere på både risici og bestyrelsens forpligtelser i henhold til hvidvaskloven og DAC6 her.

Dato
Forretningsområde
DAC6 – Indberetningspligt

Fristen for at indberette efter DAC6 er forlænget

Skatteministeriet har forlænget indberetningsfristen for indberetning af grænseoverskridende ordninger, som er omfattet af DAC6. Indberetningsfristen er forlænget med et halvt år. Det er samtidig muligt at foretage indberetningen af gamle ordninger allerede nu.

Dato
Forretningsområder
DAC6 – Indberetningspligt Skat, moms og afgifter Skatterådgivning

DAC6: Hvor kan jeg få hjælp til at afklare min indberetningspligt?

Hvor kan jeg få hjælp til DAC6? Har jeg indberetningspligt? Hvad skal jeg indberette, og hvordan indberetter jeg? Et nyt retsområde vil utvivlsomt afføde mange spørgsmål, og DAC6 er ikke en undtagelse. Bliv klogere på, hvor du kan søge svar på dine spørgsmål i vores sidste DAC6-indlæg. Læs mere her.

Dato
Forretningsområder
DAC6 – Indberetningspligt Skat, moms og afgifter Skatterådgivning

DAC6: Hvilken sanktion udløser en overtrædelse?

En overtrædelse af DAC6 vil blive sanktioneret, og det kan ske på flere måder. I dette 10. indlæg i vores DAC6-serie stiller vi skarpt på de forskellige sanktioner, en overtrædelse af DAC6 vil udløse.

Dato
Forretningsområder
DAC6 – Indberetningspligt Skat, moms og afgifter Skatterådgivning

DAC6: Hvilke oplysninger skal jeg indberette?

En grænseoverskridende ordning skal indberettes digitalt via Skatteforvaltningens digitale løsning, som forventes at blive lanceret senest den 1. juli 2020. Men hvilke oplysninger skal indberettes? Det kan du blive klogere på i dette 9. indlæg i vores DAC6-serie.

Indlæs flere

Tilmeld nyhedsbrevet DAHL Nyt

Modtag vores nyhedsbrev pr. e-mail og bliv opdateret på juridiske emner og nye kurser.
Tilmeld dig her